LifeSteps.gr

Avantasia - A Paranormal Evening with the Moonflower Society review (2022 release)

Avantasia

Επιτέλους βγήκε και ένα cd που το περίμενα πως και πως να το παρουσιάσω και ήμουν σίγουρος ότι θα είναι στα καλύτερα της χρονιάς. Ο λόγος για τους Avantasia του αγαπητού Tobias Sammet που μας έχει προσφέρει μερικά εξαιρετικά δείγματα του ταλέντου του τα τόσα χρόνια που έχει αυτό το εξαιρετικό project. Παρακάτω βάζω λίγα στοιχεία για την βιογραφία για αυτούς που δεν την ξέρουν. Δεν την έβαλα μέχρι και σήμερα ούτε το άφησα πολύ αναλυτικό γιατί θα θέλαμε δέκα σελίδες για να χωρέσουν όλα.

'Οι Avantasia, από τη Γερμανία, είναι το side-project του τραγουδιστή των Edguy, Tobias Sammet, που φτιάχτηκε το 1999. Κυκλοφόρησαν δύο concept άλμπουμ (The Metal Opera, The Metal Opera Pt. II), με τις δομές τους παρόμοιες με αυτές μιας όπερας. Και τα δύο μπορούν να ταξινομηθούν ως Power Metal και/ή Symphonic Metal. Μετά το δεύτερο άλμπουμ, ο Sammet ανακοίνωσε ότι δεν θα υπήρχαν άλλα άλμπουμ Avantasia. Ωστόσο, τον Ιανουάριο του 2008 κυκλοφόρησε ένα τρίτο άλμπουμ, με τίτλο The Scarecrow. Στις 16 Νοεμβρίου 2007 κυκλοφόρησαν δύο άλμπουμ 6 κομματιών Lost in Space Part 1 και Lost in Space Part 2.

Στις 2 Απριλίου 2010 κυκλοφόρησαν δύο νέα ολοκληρωμένα άλμπουμ, το The Wicked Symphony και το Angel of Babylon, ολοκληρώνοντας την Τριλογία του Scarecrow. Τον Μάρτιο του 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο ζωντανό CD και DVD της Avantasia με τίτλο The Flying Opera. Το περιεχόμενο βασίστηκε στα πλάνα που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια της περιοδείας The Scarecrow το 2008, ηχογραφημένα στα μουσικά φεστιβάλ Wacken Open Air (Γερμανία) και Masters of Rock (Vizovice, Τσεχία). Το 2013 οι Avantasia κυκλοφόρησαν το έκτο άλμπουμ τους, The Mystery of Time. Το έβδομο άλμπουμ τους, Ghostlights κυκλοφόρησε στις 29 Ιανουαρίου 2016.'

Στούντιο albums μέχρι τώρα:

The Metal Opera (2001)
The Metal Opera Part II (2002)
The Scarecrow (2008)
The Wicked Symphony (2010)
Angel of Babylon (2010)
The Mystery of Time (2013)
Ghostlights (2016)
Moonglow (2019)
A Paranormal Evening with the Moonflower Society (2022)

Μόλις είδα τους συμμετέχοντες σε αυτό το εξαιρετικό cd κατάλαβα αμέσως τι θα ακούσω. Είναι δυνατόν να έχεις τέτοιους τραγουδιστές και την Floor βέβαια και να πάει άσχημα το project;. Και μόνο ο θρυλικός Michael Kiske όπως και ο φανταστικός Geoff Tate μου αρκούν. Αν βάλω και την Floor μέσα είναι σαν να ακούω Helloween με Nightwish μαζί. Και μάλιστα τους πρώτους στις καλές τους εποχές.

Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γράψω πολλά πράγματα για αυτό το δημιούργημα του αγαπητού Tobias που μπορεί να μην είναι το καλύτερο από όλα που έχει βγάλει αλλά παραμένει πάντα σε πολύ υψηλή ποιότητα δημιουργίας. Το έχω ακούσει καμμιά δεκαριά φορές σε μια μόνο μέρα, είναι πολύ εθιστικό όπως το περίμενα.

Θα βάλω και ένα 9/10 και φυσικά θα το συστήσω σε όλους τους φίλους της μπάντας και του συμφωνικού μέταλ γενικά. Πολλά μπράβο βέβαια και για την άψογη και επαγγελματική δουλεία από όλα τα παιδιά. Μακάρι να τους ακούμε για πολλά χρόνια ακόμα αν είναι να βγάζουν τόσο καλά δημιουργήματα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Welcome to the Shadows

2.The Wicked Rule the Night (feat. Ralf Scheepers)

3.Kill the Pain Away (feat. Floor Jansen)

4.The Inmost Light (feat. Michael Kiske)

5.Misplaced among the Angels (feat. Floor Jansen)

6.I Tame the Storm (feat. Jorn Lande)

7.Paper Plane (feat. Ronnie Atkins)

8.The Moonflower Society (feat. Bob Catley)

9.Rhyme and Reason (feat. Eric Martin)

10.Scars (feat. Geoff Tate)

11.Arabesque (feat. Jorn Lande & Michael Kiske)

Η βασική σύνθεση της μπάντας χωρίς τους εκλεκτούς καλεσμένους αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Tobias Sammet – Βασικά φωνητικά, μπάσο, πλήκτρα
Sascha Paeth – Κιθάρα, παραγωγή
Miro – Πλήκτρα, ενορχηστρώσεις
Felix Bohnke – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Nuclear Blast.

Είδος: Μελωδικό συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 54 λεπτά.

Exit mobile version