LifeSteps.gr

Black Widows - Among the Brave Ones review (2022 release)

Black Widows

Ας πάμε και στις Black Widows από την Πορτογαλία και το καινούριο τους cd με τίτλο Among the Brave Ones που μόλις κυκλοφόρησε και όπως λένε και οι ίδιες επέστρεψαν δριμύτερες μετά από χρόνια για να κατακτήσουν την κορυφή. Βέβαια λείπουν αρκετά χρόνια από την βιογραφία που βάλανε στο επίσημο facebook τους, δηλαδή υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στο πρώτο τους δημιούργημα και στο σημερινό. Ας δούμε τι γράφουν οι ίδιες στην σελίδα τους.

'Οι Black Widows είναι το πρώτο γυναικείο μέταλ συγκρότημα από την Πορτογαλία. Ξεκίνησαν το 1995, ηχογράφησαν ένα EP με τον τίτλο "Dark Side Of An Angel" και ένα άλμπουμ το "Sweet...The Hell"... Το 2022 επιστρέφουν, πιο δυνατές από ποτέ!. Με το νέο τους άλμπουμ με τον τίτλο «Among the Brave Ones»!' Αυτά τα λίγα αναφέρουν στην σελίδα τους.

Δεν τις είχα ακούσει στο παλιό τους cd και είναι η πρώτη μου γνωριμία με την μπάντα. Παίζουν ένα συνδυασμό διαφορετικών ειδών από ότι ακούω σαν να πειραματίζονται με τον ήχο τους. Αλλού είναι αργό και αλλού γρήγορο όπως και τα φωνητικά αλλάζουν από καθαρά και μελαγχολικά σε 'σκληρά'. Είναι σαν να παίζουν ελεύθερα χωρίς να μπαίνουν σε καλούπια.

Σε άλλο τραγούδι ακούγονται σαν εναλλακτικό μέταλ σε άλλο σαν μελωδικό death, σε άλλο σαν gothic metal. Έχουν πολύ ποικιλία στην μουσική τους και μάλλον θέλουν να απευθυνθούν σε φανς γενικά χωρίς να στέκονται σε συγκεκριμένο είδος. Ενδιαφέρον θα μου πείτε έχει αυτό, συμφωνώ αρκεί να τις ακούσετε προσεκτικά τις κοπέλες και να μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα από την πρώτη ακρόαση.

Βέβαια δεν είναι και ο δίσκος της χρονιάς που λένε άλλοι για άλλα cd φυσικά αλλά είναι ένα πολύ ενδιαφέρον δημιούργημα που χρειάζεται προσεκτική ακρόαση για να βγάλετε τελικά συμπεράσματα. Δεν ξέρω αν τα κορίτσια ήθελαν να το κάνουν πιο συμφωνικό αλλά μάλλον θα ήταν καλύτερο αν θέλουν να το επιχειρήσουν στο επόμενο έργο τους όταν το βγάλουν. Τους πάει το στυλ των Epica γιατί έχει πολύ καλή φωνή η Rute αν καταφέρνει και συνδυάζει τόσα διαφορετικά φωνητικά μαζί.

Κλείνοντας γιατί δεν έχω και πολλά στοιχεία για την μπάντα να βάλω, αν θέλουν τα κορίτσια μπορούν να μου στείλουν υλικό και θα το παρουσιάσω αμέσως, ελπίζω να βρω τα τραγούδια τους για να τις ακούσετε και εσείς φυσικά. Και από φωτογραφίες ότι υπάρχει στο facebook των κοριτσιών. Έχω κάτι μπάντες ακόμη να παρουσιάσω αλλά επειδή είναι underground metal δεν βρίσκω τίποτα από στοιχεία, θα πρέπει να τους ειδοποιήσω να μου στείλουν αν το θέλουν βέβαια.

Θα βάλω ένα 7/10 στο cd τους και ελπίζω να συνεχίσουν δυναμικά και ίσως προς το ωραίο συμφωνικό μέταλ που τους ταιριάζει απόλυτα στο στυλ. Πάντως η παραγωγή και τα υπόλοιπα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματικής ποιότητας. Πολλά μπράβο στα κορίτσια και να θέλουν να μας ενημερώσουν για οτιδήποτε επιπλέον υλικό πρέπει να προσθέσουμε στην παρουσίαση τους πολύ ευχαρίστως να το δημοσιεύσω αμέσως.

Τους χαιρετισμούς μου στην Πορτογαλία και στα κορίτσια και καλή συνέχεια στην μουσική σκηνή με περισσότερες επιτυχίες. Άντε να τις δούμε και σε κανένα live με τους θρυλικούς Moonspell και τους αγαπητούς Glasya βέβαια.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Black Orchid
02. Schizo
03. Among the Brave Ones
04. Philosophy of Fools
05. Electrify Me
06. I'm a Monster
07. Drowning
08. Dead Heaven's Vibe
09. Forgive to Forget
10. Eden Denied

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τις εξής μουσικούς:

Rute Fevereiro - Φωνητικά και κιθάρα
Íris Prado - Κιθάρα
Solange Campos - Μπάσο
Mónica Rodrigues - Πλήκτρα
Marta Brissos - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Finnish Inverse Records.

Είδος: Gothic metal

Η συνολική διάρκεια του cd είναι περίπου 49 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version