LifeSteps.gr

Kliodna - Way of Heroes review (2022 release)

Kliodna

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 94

Πρώτη μπάντα από την Λευκορωσία που θα παρουσιάσω και είναι οι Kliodna και το cd τους Way of Heroes που βγήκε τώρα φρέσκο στην αγορά. Και επειδή είναι και συμφωνικό μέταλ δεν ήταν δυνατόν να μου ξεφύγει από το ραντάρ μου. Και όπως θα δείτε παρακ΄τω είναι μια αξιόλογη προσπάθεια από τους φίλους μας που φώναξαν και εκλεκτούς καλεσμένους να τραγουδήσουν μαζί τους και όταν βλέπω τον αγαπητό Fabio Lione αμέσως παίρνει συν 1 το όλο έργο. Όπως και τον Ralf Scheepers φυσικά.

Δεν βρίσκω και κάτι από την βιογραφία της μπάντας εκτός του ότι ιδρύθηκαν το 2012 και έχουν δύο ολοκληρωμένα albums και αρκετά singles όπως και ένα ep. Παραμένουν ανεξάρτητοι μετά από 10 χρόνια αλλά παρόλο τις δυσκολίες κατάφεραν και βγάλανε το νέο τους cd. Δεν ξέρω καλά την μουσική σκηνή στην χώρα τους και αν έχουν ανταγωνισμό από άλλες μπάντες σε αυτό το είδος αλλά πολλές μπάντες βλέπω τελευταία χωρίς εταιρεία εκπροσώπησης και καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα για τα παιδιά.

Βέβαια και οι εταιρείες θέτουν κάποια κριτήρια για να σε πάρουν επειδή κοιτούν και το κέρδος τους, επιχειρήσεις είναι, αλλά πολλά ταλέντα χάνονται έτσι και είναι κρίμα. Εντάξει το cd δεν είναι και τίποτα συνταρακτικό επειδή τα έχω ακούσει όλα τα συμφωνικά σχεδόν και το πολύ καλό φαίνεται από το πρώτο κομμάτι. Αλλά είναι ένα συμπαθητικό cd που θα μπορούσε με ένα μικρό σπρώξιμο από κάποια εταιρεία να πάει ακόμα καλύτερα.

Μου άρεσε ιδιαίτερα το τραγούδι Scream of Silence προς το τέλος του cd των φίλων μας. Αν ήταν και τα υπόλοιπα στο ίδιο στυλ θα πηγαίνανε πολύ πιο ψηλά και στην βαθμολογία και γενικά στην απήχηση από το διψασμένο κοινό για μελωδικά κομμάτια. Μου έχει μείνει και ένα cd αλλά βλέπω ότι είναι μελωδικό death metal και θα πρέπει να το ακούσω με καθαρό κεφάλι το πρωί, τώρα δεν θα μου βγει καλό εκτός αν είναι κάτι εξαιρετικό που δεν το πιστεύω για undrground μπάντα.

Εδώ να επανέρθω στους φίλους μας και να πω ότι τα δύο τελευταία τραγούδια είναι τα καλύτερα για μένα, μακάρι το cd να κυλούσε σε παρόμοιο ρυθμό. Πάντως είναι αρκετά καλό και συστήνω να τα ακούσετε τα παιδιά, μπορεί να σας αρέσουν. Ωραία βασική φωνή της Natalya και πολύ καλή υποστήριξη από τα υπόλοιπα παιδιά. Σκέφτομαι και τι βαθμό να βάλω στους φίλους μας για αυτήν τους την προσπάθεια.

Επειδή ξέρω ότι τα πράγματα είναι δύσκολα όταν δεν έχεις κάποια εταιρεία να σε υποστηρίζει θα βάλω ένα 7.5/10 για πρώτη γνωριμία και ελπίζω στο μέλλον και εταιρεία να βρουν και να πάνε πολύ καλύτερα, έχουν το ταλέντο να πετύχουν στην μουσική σκηνή. Τους χαιρετισμούς μας στην Λευκορωσία και στους φίλους μας και περιμένουμε ακόμα καλύτερα έργα από αυτούς στο άμεσο μέλλον. Καλά να είναι και αν θέλουν κάποια έξτρα στοιχεία να μας στείλουν για την παρουσίαση να το κάνουν ελεύθερα και θα το ανανεώσω το κείμενο για να βγει καλύτερο προς τα έξω.

Ότι θελήσουν εδώ είμαστε να βοηθήσουμε στην προσπάθεια τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Bring Me Her Head
2. Wind of Freedom (Hymn For Nations)
3. Jester Killer
4. Hope for Healing
5. Forgotten Heroes
6. You are a Hero
7. Winter Symphony (Ice & Fire)
8. Scream of Silence
9. For a New Day to Come ​

Η βασική σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Vasily Silura - Μπάσο
Pavel Tumanov - Ντραμς
Anton 'Tony' Soulless - Κιθάρα
Dmitry Tyumentsev - Κιθάρα
Natalya Senko - Φωνητικά

Συμμετέχουν επίσης οι εξής σαν εκλεκτοί προσκεκλημένοι:
Fabio Lione - φωνητικά (track 1)
Chris de Wolf - φωνητικά (track 1)
Alina Pochebyt - φωνητικά (tracks 1, 3)
Ralf Scheepers - φωνητικά (track 9)

Το cd κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 47 λεπτά.

Exit mobile version