LifeSteps.gr

Folkrim - On Foaming Waves review (2022 release)

Folkrim

Ένα εξαιρετικό cd στο χώρο του folk metal είναι από τους αγαπητούς Folkrim από την Φινλανδία, την χώρα με την πλουσιότερη μέταλ σκηνή κατά την γνώμη μου. Η μπάντα είναι καινούρια, από το 2020 ιδρύθηκε, και αυτό είναι το δεύτερο cd της. Παίζουν ένα ωραιότατο folk metal σε στυλ Ensiferum με λίγη δόση από τους βετεράνους Korpiklaani και ίσως λίγο από Alestorm. Εξαιρετικός συνδυασμός αν αναλογιστώ ότι όλες αυτές οι θρυλικές μπάντες είναι στις αγαπημένες μου και ειδικά οι Ensiferum που ακούω σχεδόν κάθε μέρα ειδικά τα δύο πρώτα τους.

Μετά από αυτό είναι λογικό να μου αρέσει και το cd των φίλων μας που το είδα σαν μια καινούρια κυκλοφορία από τους Ensiferum. Όπως λένε και οι ίδιοι στο bandcamp τους ο χειμώνας είναι πολύ κρύος και μεγάλος εκεί στον βορρά αλλά αντέχουν και μας προσφέρουν την χαρά μέσα από τα ρυθμικά τους τραγούδια που μιλούν για μπύρα, κρασί και παρόμοιες απολαύσεις. Ας πάμε μαζί τους τους μέχρι το τέλος απολαμβάνοντας μελωδικά κομμάτια και πίνοντας την μπύρα μας.

Δεν έχω να γράψω και πολλά στοιχεία για τους φίλους μας, αρκεί μόνο να πω ότι αν είστε φαν των συγκροτημάτων που ανέφερα και παραπάνω και γενικά βέβαια του ποιοτικού folk metal αυτό το cd θα σας αρέσει πολύ. Και το πρώτο δημιούργημα των φίλων μας από την παγωμένη Φινλανδία είναι πολύ καλό οπότε μπορείτε να τα αγοράσετε μαζί. Το πρώτο cd είχε τον τίτλο Tales of Tumult και περιελάμβανε 13 τραγούδια συνολικής διάρκειας 46 λεπτών.

Ακούστε και τα δύο cd τους και θα καταλάβετε γιατί τους θεωρώ διάδοχους των θρυλικών Korpiklaani. Στο πρώτο τους cd έμοιαζαν περισσότερο με αυτούς ενώ σε αυτό που παρουσιάζω τώρα, το δεύτερο, πήγανε λίγο προς την πλευρά των Ensiferum. Πιστεύω ότι είναι από τα πολύ καλά φετινά cd και θα μπει άνετα μέσα στα 10 καλύτερα. Δεν ξέρω για την κορυφή γιατί εκεί υπάρχουν οι Alestorm αλλά θα είναι πολύ κοντά. Δεν έχω διαβάσει για άλλο δυνατό όνομα στο χώρο της folk metal που θα βγάλει καινούριο μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Κλείνοντας το αφιέρωμα έτσι όπως βγήκε στα παιδιά να πω ότι το ευχαριστήθηκα το cd τους, είναι πάρα πολύ καλό και με άψογη παραγωγή και στο στυλ των αγαπημένων μου Ensiferum. Πολύ θα ήθελα να τους δω όλους μαζί σε μια ζωντανή εμφάνιση, σε ένα folk φεστιβάλ με άφθονη μπύρα και μουσική μέχρι το πρωί. Ωραίο πάρτυ θα ήτανε αυτό.

Θα βάλω και ένα 9.5/10 στους φίλους μας και εύχομαι να συνεχίσουν δυναμικά να μας προσφέρουν ωραία μελωδική μουσική να ακούμε. Χαιρετισμούς στην παγωμένη Φινλανδία και υπομονή να βγει ο βαρύς ψυχρός χειμώνας.

Η δισκογραφία της μπάντας μέχρι τώρα περιλαμβάνει δύο cd και ένα single, τα εξής:

1.Tales of Tumult που κυκλοφόρησε στις 19 Φεβρουαρίου του 2021

2.On Foaming Waves που κυκλοφόρησε όπως έγραψα και παρακάτω στις 21 Οκτωβρίου του 2022.

Έχουν και το single Crack a Cold One που κυκλοφόρησε στις 3 Ιουνίου του 2022 από την ίδια εταιρεία.

Αυτά ήταν νομίζω όλα τα στοιχεία που βρήκα για τους φίλους μας, αν θέλουν οι ίδιοι να μας στείλουν κάποια επιπλέον βιογραφικά κυρίως και φωτογραφίες πολύ ευχαρίστως να το κάνουν και εγώ θα τα προσθέσω στο παρόν άρθρο.

Update: Μέχρι τώρα το έχω ακούσει πάνω από 20 φορές ολόκληρο και το έχω στα αγαπημένα πια. Καλύτερο τραγούδι το One More For the Road που το ακούω συνέχεια. Ακόμα και οι ίδιοι οι Ensiferum θα ήταν ικανοποιημένοι από αυτό το cd. Βάζω και λίγο παραπάνω στην βαθμολογία γιατί οι φίλοι μας το αξίζουν.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού cd είναι το ακόλουθο:

1.Blackout
2.Unhinged Alchemist
3.On Foaming Waves
4.Crack a Cold One
5.Towards the Sun
6.Entwined!
7.One More For the Road
8.Midsummer Mead
9.Brace Yourselves
10.Rövarehumppa
11.Under the Black
12.Winterstorm
13.Drunken Song
14.A Falling Tide

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Erno Helander - Φωνητικά, Orchestral Production, Ukulele, Banjo, μαντολίνο
Iiro Sarman - Κιθάρα
Otto Hyvärinen - Κιθάρα
Viktor Suominen - Μπάσο
Eetu Ritakorpi - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Inverse Records.

Είδος: Folk metal

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 57 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version