LifeSteps.gr

Solitude Within - When Kingdoms Fall review (2022 release)

Solitude Within

Ακόμα ένα εξαιρετικό cd στο συμφωνικό μέταλ από τους αγαπητούς Solitude Within από το Βέλγιο. Με τίτλο When Kingdoms Fall είναι το δεύτερο τους ολοκληρωμένο cd και πάρα πολύ αξιόλογο για το είδος. Παρακάτω βάζω λίγα πράγματα για την βιογραφία της μπάντας ώστε να τους γνωρίσετε όπως τα περιέγραψαν οι ίδιοι. Δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι, θα επανέλθω μετά για την αξιολόγηση μου.

'Είμαστε οι Solitude Within, ένα Female Fronted Symphonic Rock / metalband από το Ninove (Βέλγιο). Το όνομά μας είναι εμπνευσμένο από το τραγούδι "Solitude Within" των Evergrey. Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2017. Το ντεμπούτο μας άλμπουμ με τον τίτλο “Disappear” έλαβε πολλές θετικές κριτικές, όχι μόνο στο Βέλγιο, αλλά και στην Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Αμερική. Το επόμενο άλμπουμ είχε προγραμματιστεί για τα τέλη του 2021, αλλά καθυστέρησε λόγω του κορωνοϊού. Η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας για το "When Kingdoms Fall" αναβλήθηκε για τον Οκτώβριο του 2022.

Το στυλ της μουσικής μας θυμίζει Within Temptation, Delain, Nightwish, Evanescence…

Οι ακροατές θα προσέξουν τη μελωδική φωνή, τα εξαιρετικά intro, τα επικά ρεφρέν και τις όμορφες μελωδίες, γι' αυτό και η μουσική μας αγαπιέται από πολλούς.'

Αυτά μας εξιστόρησαν οι φίλοι μας και τα είπαν όλα σε λίγες γραμμές μπορώ να πω. Μέχρι και το στυλ της μουσικής είπαν πολύ σωστά. Απλώς να προσθέσω ότι απευθύνονται και σε όλους τους φίλους της συμφωνικής μουσικής εκτός από τα προαναφερθείσα συγκροτήματα. Ειδικά η φωνή της αγαπητής Emmelie είναι πολύ καλή για την συμφωνική μουσική χωρίς να είναι σοπράνο. Και οι υπόλοιποι φίλοι μας παίζουν πολύ καλά και ώριμα μπορώ να πω.

Δεν ξέρω αν έχουν υπογράψει σε κάποια μεγάλη εταιρεία οι φίλοι μας αλλά η παραγωγή του cd τους είναι πολύ επαγγελματική και πρέπει να τονιστεί αυτό γιατί δεν το παρατηρώ συχνά. Ελπίζω να τους ακούσουν από κάποια εταιρεία και να τους καλέσουν γιατί χρειάζονται προώθηση τα παιδιά για να γίνουν πιο γνωστοί και να κατακλύσουν τις αίθουσες των μεγάλων συναυλιών.

Σε μένα που αρέσει πολύ το συμφωνικό μέταλ μου αρέσει πολύ και το στυλ που παίζουν οι φίλοι μας. Και το πρώτο τους cd ήταν πολύ καλό αλλά σε αυτό το δεύτερο βελτιώθηκε αρκετά και η ποιότητα του ήχου τους. Μου άρεσε το τραγούδι Breathe με το πιάνο και τους πολύ καλούς στίχους.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στους φίλους μας να πω ότι πρέπει να τους ακούσετε ειδικά αν είστε φαν του συμφωνικού μέταλ. Τα έχουν πάει εξαιρετικά μέχρι τώρα και συνέχεια βελτιώνονται γεμίζοντας μας με προσδοκίες για την επόμενη κυκλοφορία τους. Ελπίζω να τους δούμε και κάποια στιγμή από τα μέρη μας ίσως στο άμεσο μέλλον όταν θα έχουν ανέβει κι άλλο.

Προς το παρόν θα βάλω ένα 9/10 στα παιδιά και θα στείλω τους χαιρετισμούς μας στο Βέλγιο και θα ευχηθώ να συνεχίσουν δυναμικά το ταξίδι τους στην μουσική μέταλ σκηνή.

Το tracklist του πολύ καλού cd είναι το ακόλουθο:

1.Beautifully Broken
2.Further Away
3.When Kingdoms Fall
4.I’m Not Lost
5.Over and Over
6.One Final Wish
7.Breathe
8.Land of Disarray
9.Ice and Fire
10.To The Grave
11.Astray

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Emmelie Arents - Φωνητικά, πλήκτρα (Η Emmelie παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της σύνθεσης τραγουδιών. Γράφει μερικά από τα τραγούδια και όλους τους στίχους. Είναι επίσης μυθιστοριογράφος στο είδος της φαντασίας για νέους ενήλικες). Μουσικές σπουδές: (Μουσική Ακαδημία (πιάνο) – Μουσικό Σχολείο – Σχολή Τεχνών (φωνητική παράσταση)

Jean-Paul Laffargue - Κιθάρα (Σύνθεση τραγουδιών, παραγωγή, artwork και ιστοσελίδα)

Quincy Van Overmeire - Κιθάρα, 'σκληρά' φωνητικά (Σύνθεση τραγουδιών, παραγωγή)

Fré Delaey - Μπάσο

Hans Sarazyn - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 22 Οκτωβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ / συμφωνικό ροκ

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 47 λεπτά.

Μπορείτε να αγοράσετε το cd αλλά και άλλα πράγματα των φίλων μας από το επίσημο site τους εδώ.

Exit mobile version