LifeSteps.gr

Gospelheim - Ritual & Repetition review (2022 release)

Gospelheim

Πολύ εντυπωσιακό είναι το ντεμπούτο cd των Άγγλων Gospelheim από το Μάντσεστερ που παίζουν ένα ωραιότατο σκοτεινό ροκ και που το εξηγούν πολύ καλά και οι ίδιοι στο επίσημο bandcamp τους. Παραθέτω αυτούσιο το κείμενο τους για να τους γνωρίσετε γιατί προβλέπω να μένουν για καιρό στο προσκήνιο της μουσικής σκηνής. Θα επανέλθω στο τέλος με την αξιολόγηση μου όπως πάντα.

'Οι Gospelheim έχουν δημιουργήσει ένα θαυμάσιο θηρίο με το cd τους "Ritual & Repetition": Το λαμπερό δέρμα του είναι φτιαγμένο από πιασάρικες σκούρες ροκ μελωδίες. Τα οστά του είναι σκαλισμένα από συμπαγές γοτθικό μέταλλο. Η διχαλωτή γλώσσα του τραγουδά τόσο με όμορφη γυναικεία όσο και με ανδρική φωνή. Τα φλογερά μάτια του αντανακλούν βαθιά μελαγχολία, ωστόσο τα κοφτερά του δόντια δαγκώνουν δυνατά χωρίς τύψεις.

Αυτό το νεανικό βρετανικό συγκρότημα είναι εκπληκτικά ώριμο στη σύνθεση τραγουδιών που φαινομενικά χωρίς καμία προσπάθεια καταφέρνει να συνδυάσει μια πληθώρα επιρροών και να εντυπωσιάσει με το στιλιστικό άνοιγμα των φτερών του. Εκτός από το προφανές σκοτεινό ροκ και το gothic metal, οι Gospelheim προσθέτουν μια ποικιλία ηχητικών γεύσεων που περιλαμβάνουν ακόμη και μπλουζ ροκ, κάτι από Rush στα φωνητικά και άλλα πικάντικα συστατικά που γαργαλούν τον μουσικό ουρανίσκο και ευχαριστούν τα αυτιά.

Οι Gospelheim δημιουργήθηκαν από τον τραγουδιστή και κιθαρίστα Ricardo και την μπασίστα και τραγουδίστρια Coco στο Μάντσεστερ τις σκοτεινές μέρες του 2020, ενώ ο κόσμος βρισκόταν σε αδιέξοδο. Το βασικό δίδυμο εμπνεύστηκε από την ηθική της ανθρώπινης κατάστασης, τις βωβές ταινίες τρόμου εποχής και τη μεταμόρφωση υπαρξιακών εννοιών όπως το καλό και το κακό.

Στις αρχές Νοεμβρίου 2020, οι Gospelheim ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ "Ritual & Repetition" στο No Studio στο Μάντσεστερ με τον Joe "Doctor" Clayton. Το line-up ολοκληρώθηκε αργότερα με την προσθήκη του δεύτερου κιθαρίστα Jordan και του Rob στα ντραμς. Με ένα τόσο εντυπωσιακό ντεμπούτο όσο το "Ritual & Repetition", οι Gospelheim είναι βέβαιο ότι θα αφήσουν μια μόνιμη εντύπωση στους ακροατές τους. Για όλους όσους ήλπιζαν με ανυπομονησία για ένα ντεμπούτο σκοτεινής ροκ μουσικής διάρκειας που μπορεί να ταιριάξει με τον ένδοξο πρώτο δίσκο των Beastmilk, εδώ είναι ένα άλμπουμ που μπορεί να θέλετε να ακούτε συνέχεια.'

Έχοντας ακούσει το δημιούργημα των φίλων μας καμμιά δεκαριά φορές από χτες μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι είναι πολύ καλοί και ταλαντούχοι και μάλιστα σε ένα είδος που έχουμε ανάγκη από καλά ακούσματα. Είναι η έκπληξη της χρονιάς με ένα φιλοσοφημένο και μελωδικό δημιούργημα που θα ικανοποιήσει άπαντες πιστεύω. Και αν ξεκίνησαν έτσι δυναμικά φαντάζομαι που θα φτάσουν σε λίγα χρόνια που θα ωριμάσουν μουσικά. Στην αρχή ακούγοντας το Into Smithereens νόμιζα ότι θα είναι σαν τους αγαπημένους Gaerea.

Ευτυχώς που βρήκαν και την εταιρεία τους τώρα στην αρχή για να μπορούν να αφοσιωθούν στον δημιουργικό τομέα. Μόνο τα ονόματα τους δυσκολεύτηκα να τα βρω, θα έπρεπε να αναγράφονται καθαρά στο bandcamp για να μπορούμε να κάνουμε σωστή παρουσίαση. Αν έχω κάνει κάποιο λάθος ας μου στείλουν επιπλέον στοιχεία για να τα προσθέσω στο άρθρο.

Δεν χρειάζονται πιστεύω πολλά λόγια όταν η μουσική μιλά από μόνη της. Εγώ θα δώσω συγχαρητήρια στους φίλους μας για αυτό το πολύ ωραίο cd και θα τους ευχηθώ πάντα επιτυχίες στην καριέρα τους. Ακούστε τους οπωσδήποτε και βγάλτε τα συμπεράσματα σας αν σας αρέσουν. Συστήνεται στους φίλους του gothic ροκ και γενικά του σκοτεινού ήχου. Και οι στίχοι είναι πολύ καλοί και μέσα στο κλίμα του συνολικού έργου όπως και α υπόλοιπα στοιχεία (φωνητικά, κιθάρα). Ένα 9/10 από μένα για το καλοσώρισμα στους αγαπητούς μας φίλους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Hope Springs Infernal
2.Satan Blues
3.Lux Ephemera
4.Praise Be
5.Into Smithereens
6.Voyeuristic Schism
7.Valles Marineris
8.The Hall of the Unconsumed

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Ricardo – Κιθάρα, φωνητικά
Coco – Μπάσο, φωνητικά
Jordan – Κιθάρα
Rob – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Prophecy Productions.

Είδος: Occult dark rock

Η συνολική διάρκεια του είναι 38 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version