LifeSteps.gr

Chez Kane - Powerzone (2022)

Chez Kane Powerzone album

Το εξώφυλλο του Powerzone με τη Chez Kane με σέξι ροκ περιβολή, να κρατάει μία ηλεκτρική κιθάρα στα πρότυπα της Lita Ford, δίνει το στίγμα… Το δεύτερο προσωπικό άλμπουμ της ικανότατης ερμηνεύτριας έχει βαθιά τις ρίζες του στις δεκαετίες του ‘80 και του ‘90, όπως και ο προηγούμενος δίσκος της με τίτλο το όνομά της!

Η Βρετανίδα είχε δημιουργήσει μία μάλλον περιορισμένη βάση θαυμαστών, τραγουδώντας επί περίπου μία δεκαετία μαζί με τις δύο αδελφές της στο συγκρότημα Kane’d. Θα πρέπει τώρα, ν' ανάψει λαμπάδα ίσαμε το μπόι του Danny Rexon, γιατί αναγνώρισε το ταλέντο της, επιμελείται σχεδόν κάθε πτυχή των δίσκων και του ίματζ της, την έφερε σε επαφή με την εταιρεία Frontiers Music srl και την βοήθησε, να γίνει γνωστότερη σε ευρύτερο κοινό!

Η Chez Kane, ο Danny Rexon και η Frontiers Music srl προετοίμαζαν το έδαφος για την άφιξη του Powerzone μήνες τώρα με έντονη δραστηριότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και βγάζοντας singles. Ο δαιμόνιος Σουηδός έχει βάλει το χεράκι του και στην οπτικοποίηση, καθώς ανέλαβε τη σκηνοθεσία των βίντεο κλιπ των τραγουδιών (The Things We Do) When We're Young In Love, I Just Want You και Love Gone Wild!

Το Chez Kane, που κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 2021, μου κρατάει ακόμα εξαιρετική συντροφιά και βρήκε εδώ και λίγες ημέρες την καλύτερη δυνατή συνέχεια. Βάζω μπροστά τη χρονομηχανή, επιστρέφοντας νοερά στο παρελθόν, και ακούω το ένα άλμπουμ πίσω από το άλλο για μουσική απόλαυση διαρκείας.

Η συνταγή δεν άλλαξε στο Powerzone, καθώς η αναβίωση του AOR και του hard rock των δεκαετιών του ‘80 και του ‘90 παραμένει πάντα ο στόχος. Και γιατί αλήθεια, να αλλάξει, αφού το πρώτο βήμα στη συνεργασία Kane και Rexon πέτυχε, με τους κριτικούς να χαρίζουν υψηλές βαθμολογίες!

Είναι περιττό, να αναφερθώ πάλι στις τραγουδίστριες και τα γυναικεία συγκροτήματα, που αποτέλεσαν την έμπνευση για αυτό το εγχείρημα! Οι επιρροές προέρχονται ασφαλώς και από μπάντες με άνδρες στο μικρόφωνο και ακούγοντας το κάθε κομμάτι του άλμπουμ ξεχωριστά, το μυαλό ανατρέχει στο μουσικό ύφος κάποιου καλλιτέχνη ή ενός γνωστού σχήματος.

Στη σύνθεση και ενορχήστρωση του Rock You Up θα νομίζετε, ότι έχουν συμμετάσχει οι Def Leppard. Η power μπαλάντα I Just Want You, που ανοίγει τον δίσκο, θα μπορούσε ίσως, να είναι ένα τραγούδι κομμένο και ραμμένο για την Robin Beck ή μία δημιουργία των Heart. Τα πλήκτρα στην εισαγωγή του Children of Tomorrow Gone, ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ κατά την προσωπική μου άποψη, παραπέμπουν σε Jim Steinman και θα περιμένετε, να ακούσετε στα αμέσως επόμενα δευτερόλεπτα τη βραχνή φωνή της Bonnie Tyler ή του Meat Loaf.

Οι παραπάνω διαπιστώσεις δεν κρύβουν δυσαρέσκεια ή αποδοκιμασία… Δεν υπάρχουν παρθενογενέσεις σε αυτά τα είδη! Ο Danny Rexon είναι προφανώς ένας έξυπνος άνθρωπος και καλός μαθητής, που ξέρει, να ενσωματώνει διαφορετικά αναγνωρίσιμα στιλ στις δημιουργίες του. Το ίδιο κάνει εξάλλου και στους Crazy Lixx, την μπάντα που ίδρυσε το 2002!

Το σαξόφωνο, που δεν ήταν οπωσδήποτε ξένο στοιχείο πριν από 30 και βάλε χρόνια, προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα σε τραγούδια στο Chez Kane και επανέρχεται δριμύτερο στο Powerzone. Λειτουργεί σαν μπαχαρικό, που χαρίζει ξεχωριστή νοστιμιά σε καλομαγειρεμένο φαγητό. Το Love Gone Wild με δύο σαξόφωνα να παίζουν μάλιστα, θα ακουγόταν πολύ ευχάριστα και με ηλεκτρικές κιθάρες στη θέση τους, αλλά δε θα ήταν το ίδιο... νόστιμο.

Βαθμολόγησα την προηγούμενη δισκογραφική δουλειά της φίλης μας με ένα εννιάρι. Δε βρίσκω τον λόγο, να μην δώσω 9/10 και στο Powerzone! Φτιάχτηκαν και τα δύο άλμπουμ με τα ίδια ποιοτικά υλικά. Η Chez Kane επιδεικνύει για ακόμη μία φορά το ταλέντο της και θεωρώ, ότι έχουμε, να περιμένουμε εξίσου δυνατές κυκλοφορίες και στο μέλλον από εκείνη. Η παραγωγή του άλμπουμ χαρακτηρίζεται από υψηλά στάνταρντ. Ο Danny Rexon δε χάνει την ευκαιρία, να αποδείξει, ότι κατέχει καλά το άθλημα της σύνθεσης πιασάρικων κομματιών στους ήχους, που αγαπήσαμε και εξακολουθούμε, να αγαπάμε.

Το tracklist του άλμπουμ είναι το ακόλουθο:

1. I Just Want You
2. (The Things We Do) When We’re Young In Love
3. Rock You Up
4. Love Gone Wild
5. Children Of Tomorrow Gone
6. Powerzone
7. I’m Ready (For Your Love)
8. Nationwide
9. Streets Of Gold
10. Guilty Of Love

Συντελεστές:
Chez Kane - Φωνητικά
Danny Rexon - Σχεδόν τα πάντα!
Jesse Molloy - Σαξόφωνο

Το Powerzone κυκλοφόρησε στις 21 Οκτωβρίου του 2022 από τη Frontiers Music srl.

Είδος: AOR, Hard Rock, Μελωδικό μέταλ

Η συνολική διάρκεια του άλμπουμ είναι περίπου 50 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version