LifeSteps.gr

Marianas Rest - Fata Morgana review (2021 release)

Marianas Rest

Σαν μεγάλος φαν των Insomnium δεν ήταν δυνατόν να περάσουν απαρατήρητοι οι αγαπητοί Marianas Rest από την φινλανδική σκηνή βέβαια και στο ίδιο περίπου στυλ με την αγαπημένη μπάντα μόνο που έχουν λίγο έως αρκετό doom στις συνθέσεις τους και αυτό τους κάνει διαφορετικούς. Αλλά στην ποιότητα του μελωδικού death metal ίδιοι με τους αγαπητούς μου Φινλανδούς. Παρόλο που είναι μια περσινή κυκλοφορία την έβαλα τώρα για να μην περάσουν απαρατήρητοι οι φίλοι μας και είναι και τόσο καλοί. Λίγα λόγια για την βιογραφία τους παρακάτω όπως τα περιγράφουν οι ίδιοι στο bandcamp τους.

'Προερχόμενοι από τη φινλανδική παραλιακή πόλη Kotka, οι μελωδικοί death metalers Marianas Rest κυκλοφορούν το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ, με τον τίτλο Fata Morgana, στις 12 Μαρτίου 2021 μέσω της εταιρείας Napalm Records – απλώνοντας ένα βάναυσο αλλά ζοφερό πέπλο μελαγχολίας σε όλο τον κόσμο. Η κορυφαία προσφορά τους συνδυάζει έντονο μελωδικό death metal σε μίξη με σημαντικά doom στοιχεία και έτσι βγαίνει ένα συνολικό λυρικό θέμα των σκοτεινών πτυχών της ζωής με κάθε νότα.

Ιδρύθηκαν το 2013 και μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους cd Horror Vacui (2016) και του αναγνωρισμένου διάδοχου Ruins (2019), η μπάντα έχοντας έξη μέλη με τον Jaakko Mäntymaa στα φωνητικά και τον Aapo Koivisto των Omnium Gatherum στα πλήκτρα αναδεικνύει μια αληθινή επιβλητική και βαρετή ηχητική τεχνοτροπία. αλλάζει ρυθμό στο νέο του έργο τέχνης. Το έπος των οκτώ τραγουδιών προσφέρει ατμοσφαιρικές μελωδίες που είναι τόσο ατελείωτες και συναρπαστικές όσο η συντριπτική ομορφιά της φινλανδικής φύσης, κάτι που αποδεικνύει κομμάτια όπως το εκφραστικό "The Weight" ή το αυθεντικό "Pointless Tale".

Κορυφαία από τις guest εμφανίσεις του Timo Virkkala, ο οποίος μοιράζεται την εκπληκτική του μαγεία στο τσέλο, και τα μαγευτικά φωνητικά των Lindsay Matheson/Schoolcraft (πρώην Cradle Of Filth), οι Marianas Rest απογειώνουν τη δημιουργική τους απόδοση και κάνουν τη Fata Morgana απαραίτητη. έχουν για τους θαυμαστές συγκροτημάτων όπως οι Insomnium και My Dying Bride. Αυτή η μελωδικά κατανοητή μελαγχολία παράγεται από τους Teemu Aalto (Insomnium, Omnium Gatherum) και Marianas Rest, με ηχογράφηση και μίξη από τον Teemu Aalto στην Teemu Aalto Music Productions και mastered από τον Svante Forsbäck στο Chartmakers, ο οποίος έλαβε μια υποψηφιότητα για Γκράμι. Tony Iommi για την Καλύτερη Μέταλ Ερμηνεία.'​

Τα είπαν όλα πιστεύω οι αγαπητοί μας φίλοι από τον βορρά δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι άλλο τουλάχιστον στην βιογραφία τους. Η μουσική τους τώρα που είναι και αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με τους θρυλικούς Insomnium, αν το cd κυκλοφορούσε φέτος θα το έβαζα άνετα στα καλύτερα μελωδικά death metal της χρονιάς, αλλά είναι περσινό.

Και επειδή παίζει σε δύο ταμπλό και σε doom και σε μελωδικό death metal παίρνει περισσότερο μπόνους από ότι να ήταν μόνο σε μια κατηγορία. Καταφέρνει και ισορροπεί τέλεια ανάμεσα σε δύο κόσμους μπορώ να πω. Δεν ξέρω τι κάνει η μπάντα φέτος αλλά περιμένω με ανυπομονησία το επόμενο δημιούργημα της. Και έχει και την Napalm να τους συμπαραστέκεται οπότε περιμένουμε πολλά πράγματα από τους φίλους μας.

Κλείνοντας αφού βάλω ένα ωραίο 9.5/10 στα παιδιά να πω ότι πρέπει να τους ακούσετε οπωσδήποτε ειδικά αν σας αρέσει η φινλανδική σκηνή της μέταλ με την γνωστή ατμόσφαιρα και τις υπέροχες μελωδίες. Χαιρετισμούς στα παιδιά και περιμένουμε με αγωνία το νέο τους δημιούργημα.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Sacrificial
2.Glow From the Edge
3.Pointless Tale
4.The Weight
5.Horrokseen
6.Fata Morgana
7.Advent of Nihilism
8.South of Vostok

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Jaakko Mäntymaa – Φωνητικά

Aapo Koivisto – Πλήκτρα

Nico Mänttäri – Κιθάρα

Harri Sunila – Κιθάρα

Niko Lindman – Μπάσο

Nico Heininen – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία Napalm Records.

Είδος: Μελωδικό death metal / μελωδικό doom metal

Η συνολική διάρκεια του είναι 54 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version