LifeSteps.gr

All the Fury - Layers review (2022 release)

All the Fury

Οι αγαπητοί All the Fury από την Σλοβακία είναι μια καινούρια μπάντα στο χώρο του μελωδικού death metal και αυτό είναι το δεύτερο τους στούντιο cd με τον τίτλο Layers μετά από το ντεμπούτο τους το 2018 με το Over the Line of Meridian που μπορείτε να το βρείτε στο bandcamp τους μαζί με το καινούριο και κάποια singles που έχουν κυκλοφορήσει ενδιάμεσα. Είναι η πρώτη φορά που ακούω τα παιδιά και μπορώ να πω ότι παίζουν πολύ καλά για το είδος αυτό.

Μάλιστα έχουν περισσότερα κοινά σημεία με τον αντίστοιχο ήχο της σκανδιναβικής σκηνής που μου αρέσει κιόλας πολύ παρά της αμερικάνικης που κλείνουν περισσότερο προς τα metalcore και deathcore. Είναι ένα ωραίο δυναμικό σχήμα που παίζει πολύ καλά το στυλ αυτού του είδους και με άνεση σαν να έχουν χρόνια εμπειρίας. Μπορεί να μην φτάνουν την ποιότητα των κορυφαίων Dark Tranquillity η των The Halo Effect αλλά τουλάχιστον είναι πιο καθαρόαιμο μελωδικό death metal από τους καινούριους In Flames, Soilwork και At the Gates τουλάχιστον κατά την γνώμη μου που το έχουν ρίξει στο πολύ progressive metal.

Εντάξει καλό είναι να πειραματίζονται οι μεγάλες μπάντες με καινούριους ρυθμούς αλλά μην το γυρνάνε και τελείως από τον ήχο που τους έχουμε συνηθίζει επί πολλά χρόνια. Στο τέλος να φτάνουμε στο σημείο οι οπαδοί να λένε σε μεγάλες μπάντες σαν τους In Flames ότι δεν είναι μέταλ αυτό και δεν έχουν και άδικο. Τουλάχιστον οι φίλοι μας οι All the Fury παίζουν το καθαρόαιμο μελωδικό death χωρίς προσμίξεις από άλλα στοιχεία να το αλλοιώνουν και μπορεί να ακούγεται κοινότυπο αλλά είναι αυθεντικό true metal.

Για αυτό και υποστηρίζω τέτοιες ανεξάρτητες προσπάθειες από καινούριες μπάντες που προσπαθούν να κινηθούν στον αυθεντικό χώρο του μέταλ χωρίς τα πολλά πολλά επιπλέον στοιχεία μοντέρνου ρυθμού που βάζουν πολλοί για να γίνουν αρεστοί σε πιο ευρύ κοινό. Στο τέλος να δω και Candlemass να παίζουν τίποτα μοντέρνο μέταλ να τρελαθούμε κιόλας. Είπαμε πειραματισμός αλλά με μέτρο για να μην χαθούμε σαν το τελευταίο cd των Soiwork που ούτε καν το θυμάμαι εκτός από κανά δύο τραγούδια του.

Αν θέλω να ακούσω progressive metal θα βάλω ένα από τα δεκάδες που υπάρχουν δεν χρειάζεται να βάζω τους In Flames για παράδειγμα όσο και να σέβομαι την πορεία τους στον χώρο της μελωδικής death metal σκηνής. Και οι φανταστικοί The Halo Effect είναι μοντέρνοι αλλά έχουν την τεράστια εμπειρία να μας προσφέρουν αυτό που θέλουμε να ακούσουμε εμείς οι λάτρεις του παλιού καλού ήχου. Βέβαια υπάρχουν και τα κανονικά death metal για τους σκληροπυρηνικούς φανς αλλά εμείς που θέλουμε και λίγη μελωδία στις συνθέσεις τι θα ακούσουμε;.

Ευτυχώς που υπάρχει η καταπληκτική σκανδιναβική σκηνή με τις δεκάδες φανταστικές μπάντες που μπορεί να έχουν κάποια prog στοιχεία αλλά με μέτρο για να μην αλλάζουμε είδος στον ήχο. Τα παιδιά εδώ ανήκουν στην κατηγορία των αυθεντικών μελωδικών death metal ακουσμάτων χωρίς πλήκτρα και prog στοιχείο που να προσπαθεί να γίνει αρεστό σε ευρύ κοινό μέσω του soft ήχου.

Για αυτό και πιστεύω ότι τα κατάφεραν μια χαρά στο είδος αυτό που πολλοί αποτυγχάνουν για τους λόγους που είπα και παραπάνω και απορώ πως δεν τους κάνουν μια έστω παρουσίαση τα μέσα. Ακόμα και αν δεν τους αρέσει το cd έπρεπε να δώσουν μια ευκαιρία στους φίλους μας να ακουστούν πιο έξω από τα στενά πλαίσια της πατρίδας τους.

Εγώ θα βάλω ένα 8/10 γιατί πιστεύω πέτυχαν αυτό που προσπάθησαν να κάνουν και το έκαναν πολύ καλά και με ταλέντο. Στέλνω τα χαιρετίσματα μου στους φίλους μας και ευχές για καλή συνέχεια στο μουσικό τους ταξίδι. Ελπίζω να βγάλουν πολλά ακόμα ωραία cd για να έχουμε να ακούμε.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Another Try
2.Trajectory Fight
3.Layers
4.Blind At Light
5.Fading Into History
6.Endless Path
7.Nothing To Zeal For
8.Soul Transmission
9.Call Of Dishonored

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Štefan Timko - Φωνητικά
Ľubomír Mičko - Κιθάρα
Lukáš Bockanič - Κιθάρα
Marek Bacúr - Μπάσο
Tomáš Šmida - Ντραμς

Mix & Master: Martin Barla

Το cd κυκλοφόρησε στις 9 Σεπτεμβρίου του 2022.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 42 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version