LifeSteps.gr

Kiara - Archangel review (2022 release)

Kiara

'Οι KiaRa είναι ένα συμφωνικό μέταλ συγκρότημα που ιδρύθηκε από την Anna KiaRa (τραγουδίστρια των Imperial Age) το 2019 ως σόλο έργο της και στη συνέχεια σχηματίστηκε στο πλήρες συγκρότημα όταν οι φίλοι και οι συνάδελφοι της Άννας στη μουσική σκηνή ενώθηκαν μαζί της. Το μουσικό στυλ του συγκροτήματος βασίζεται στο κλασικό γυναικείο συμφωνικό μέταλ, αλλά συνδυάζει επίσης στοιχεία διαφορετικών υποειδών metal όπως το συμφωνικό black metal, το μοντέρνο μέταλ και το folk metal.

Το ντεμπούτο άλμπουμ "Storyteller" κυκλοφόρησε το 2020 και απέσπασε πολλές θετικές κριτικές από οπαδούς της metal σε όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του «Storyteller» πραγματοποιήθηκε ως διαδικτυακή εκπομπή streaming λόγω του lockdown για τον Covid και αργότερα κυκλοφόρησε ως «Online Winter Show» σε dvd.

Το δεύτερο άλμπουμ "Archangel" κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου του 2022. Το συγκρότημα περιγράφει το άλμπουμ ως πειραματικό και πολύ πιο βαρύ από το προηγούμενο. Το πρώτο σινγκλ από το άλμπουμ με τίτλο "Last Goodbye" κυκλοφόρησε στις 29 Σεπτεμβρίου. Το επίσημο βίντεο «Last Goodbye» δημοσιεύτηκε στις 7 Οκτωβρίου.'

Την αγαπητή Άννα την ξέρουμε πολύ καλά από την συμμετοχή της στο εξαιρετικό σχήμα των Imperial Age που μας έχει αποδείξει τις πτυχές του ταλέντου της μαζί με τα άλλα παιδιά βέβαια. Εδώ ήθελε να δοκιμάσει την τύχη της στο προσωπικό της project που το ονόμασε Kiara. Είναι το δεύτερο cd της σε αυτό το project και μπορώ να πω ότι δείχνει να πειραματίζεται κάπως με τον ήχο της.

Ενώ στους Imperial Age ξέρεις από την αρχή τι θα ακούσεις εδώ υπάρχει ένας συνδυασμός τραγουδιών τα περισσότερα στα αγγλικά και ορισμένα στην γλώσσα της. Θα μπορούσε να τα έχει όλα στα ρώσικα για να μην κουράζεται να μεταφράζει. Επίσης παρατήρησα και προσπάθεια να εισάγει μοντέρνους ρυθμούς στο νέο της δημιούργημα. Σαν να θέλει να το κάνει πιο εύπεπτο να το πω έτσι για να ηχήσει καλύτερα στις πιο νέες γενιές.

Πάντως επειδή είναι τεράστιο ταλέντο και μοναδική φωνή ότι και να κάνει πετυχαίνει απόλυτα. Έτσι και εδώ σε ένα μάλλον μοντέρνο δημιούργημα που κανονικά δεν θα μου άρεσε πολύ η ξεχωριστή της φωνή το κάνει εξαιρετικό. Την βοηθάνε πολύ και ότι τα άλλα παιδιά είναι έμπειροι μουσικοί από άλλες μπάντες και πρώην Imperial Age ο ένας. Εδώ δεν θα την κρίνω σαν να είναι στους υπέροχους Imperial Age αλλά σαν ανεξάρτητη παρουσία.

Άκουσα το cd πολλές φορές, είναι μελωδικό και σίγουρα θα το προτιμούσα όλο να είναι στα ρώσικα που μου αρέσουν κιόλας και τα έχω συνηθίσει σε τόσες μπάντες που ακούω αλλά αφού θέλησε η Άννα να το κάνει και στα αγγλικά για να την καταλαβαίνει ο κόσμος έξω από τα στενά πλαίσια της χώρας μια χαρά. Όπως και να ήτανε την ίδια βαθμολογία θα έβαζα έτσι και αλλιώς.

Κλείνοντας να βάλω ένα ωραίο 9.5/10 στην αγαπητή μας Άννα και αν θελήσει να μας στείλει κάποια επιπλέον στοιχεία για την μπάντα πολύ ευχαρίστως να τα βάλουμε αμέσως. Τα χαιρετίσματα μου στην Άννα και στα υπόλοιπα παιδιά φυσικά και ευχές για καλή συνέχεια στο μουσικό τους ταξίδι. Μακάρι να γίνουν γνωστοί και να έρθουν για συναυλία στην χώρα μας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. God of War

2. By the Grace of the Lord

3. Жена князя (Prince's Wife)

4. Requiem For The Immortality

5. Black Sun (Instrumental)

6. Nostalgia

7. Hope

8. Last Goodbye

9. Heart of Life

10. We Are the Stardust

11. Archangel

​12. Мы – Звездная пыль (We Are The Stardust)

13. Архангел (Archangel)

14. "By the Grace of the Lord" (Instrumental)

15. "God of War" (Instrumental)

16. "Archangel" (Instrumental)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Max Talion - Ντραμς

Dmitry Bazanov - Μπάσο

Anna Moiseeva - Φωνητικά

Paul Vredes - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 65 λεπτά.

Exit mobile version