LifeSteps.gr

Vanaheim - Een Verloren Verhaal review (2022 release)

Vanaheim

'Το πρώτο ολοκληρωμένο στούντιο cd "Een Verloren Verhaal" των αγαπητών Vanaheim από την Ολλανδία θα σας τραβήξει κατευθείαν σε μια αρχαία ξεχασμένη ιστορία. Η ένταση αυτού του concept άλμπουμ θα σας αρπάξει σφιχτά και θα σας φέρει σε ανεξερεύνητες χώρες, όπου μια φυλή παλεύει για την ελευθερία της. Με μεγάλη φιλοδοξία στέκονται στη θέση τους, αλλά ταιριάζουν με τη μητέρα φύση; Όχι μόνο θα ακούσετε, αλλά θα νιώσετε πώς θα εξελιχθεί αυτή η αντιστοιχία. Με τη δύναμη τεσσάρων επικών και μεγάλων metal τραγουδιών, που εναλλάσσονται από δύο συναισθηματικά folk τραγούδια, η ιστορία μπορεί να αναβιώσει σε μια μοναδική μουσική εμπειρία. Είσαι προετοιμασμένος?'

Η εισαγωγή ήταν από τους φίλους μας που περιέγραψαν με δύο λόγια το δημιούργημα τους και τι να περιμένουμε από το cd αυτό. Εγώ να τονίσω ότι είναι πολύ καλοί σε αυτό που κάνουν έστω και αν θυμίζουν πολύ τους αγαπημένους μου Ensiferum σε συνδυασμό με τους επίσης αγαπητούς Equilibrium από την Γερμανία. Όταν συνδυάζονται δύο τέτοια μεγέθη μεγάλου βεληνεκούς είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα μου άρεσε και το cd των παιδιών.

Ωραία folk κομμάτια σωστά παιγμένα για να ακούγονται πολύ ευχάριστα παρά την μεγάλη τους διάρκεια, με ένα επικό τόνο σε ορισμένα που μου θυμίζει την υπέροχη φινλανδική σκηνή. Μόλις ακούω κάτι που μοιάζει έστω και λίγο με Ensiferum αμέσως συν 3 στην συνολική βαθμολογία. Σαν να είναι καινούρια δημιουργία των αγαπημένων μου Φινλανδών. Οι φίλοι μας από την Ολλανδία τα κατάφεραν μια χαρά να φτιάξουν ένα ωραιότατο cd που και στους ίδιους τους Ensiferum θα άρεσε, είμαι σίγουρος για αυτό.

Δυσκολεύτηκα λίγο να βρω κάποια βασικά στοιχεία για τους φίλους μας αλλά άξιζε τελικά γιατί ήταν αδύνατον να το αφήσω να περάσει έτσι τέτοιο όμορφο δημιούργημα και μάλιστα σε είδος που μου αρέσει. Τώρα σε εσάς δεν ξέρω αν θα αρέσει τόσο γιατί πρέπει να είστε πολύ φαν της σκανδιναβικής folk metal σκηνής και ειδικά των Ensiferum, Turisas και των Equilibrium (από Γερμανία) όπως είπα και παραπάνω.

Σίγουρα το μέλλον προβλέπετε λαμπρό για τους φίλους μας και θα ήθελα να δω και κάτι δικό τους που να είναι μοναδικό στο άκουσμα, πάντα όμως στο folk metal. Προς το παρόν και έτσι να μείνουν δεν με πειράζει γιατί είμαι πολύ φαν των συγκροτημάτων που ανέφερα. Και η σκανδιναβική μυθολογία μου αρέσει όπως φυσικά και η σλάβικη αφού κυρίως τέτοια ακούω σχεδόν κάθε μέρα.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου στους φίλους μας και το υπέροχο ντεμπούτο cd τους να πω ότι βγήκε πολύ καλύτερο από ότι το περίμενα και θα μπει φυσικά στα καλύτερα folk metal της χρονιάς που διανύουμε. Αν και θα πέσουν πάνω στους αγαπημένους μου πειρατές Alestorm που κυριαρχούν φέτος και όχι μόνο στο τέλος θα αφήσω τον κόσμο να επιλέξει τι θέλει να βγει πρώτο folk metal της χρονιάς. .Όπως και στα υπόλοιπα είδη θα ανοίξει ψηφοφορία στο instagram για να μπορεί κάποιος να πει την γνώμη του ελεύθερα και να ψηφίσει τις μπάντες της αρεσκείας του.

Αυτά λοιπόν, εύχομαι στα παιδιά καλή συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στην μουσική τους πορεία και πολλά μπράβο για το άψογο δημιούργημα τους. Τελική βαθμολογία 10/10, το αξίζουν οι φίλοι μας, ακούστε τους και απολαύστε ωραίες folk μελωδίες. Θα μπορούσα να γράφω ώρες αλλά απολαμβάνω την ωραία μουσική των παιδιών.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Uit Steen Geslagen
2. Onbevangen
3. Rusteloos
4. Reuzenspraak
5. Verloren
6. Gevallen in de Nacht
7. Uit Steen Geslagen (Folkestral)
8. Onbevangen (Folkestral)
9. Reuzenspraak (Folkestral)
10. Gevallen in de Nacht (Folkestral)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Mike Seidel - μπάσο
Bram Trommelen - Ντραμς
Zino van Leerdam - Φωνητικά
Michael van Eck - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 4 Φεβρουαρίου του 2022.

Είδος: Folk metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 79 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version