LifeSteps.gr

Abyssic - Brought Forth in Iniquity review (2022 release)

Abyssic

Επιτέλους, το τρίτο cd από τους Abyssic είναι εδώ και η μεγάλη αναμονή τελείωσε. Η μουσική είναι πολύ πιο βίαιη, πιο γρήγορη και οι στίχοι είναι ακόμα πιο στοιχειωμένοι από τους δύο τελευταίους δίσκους. Η ενορχήστρωση ξεπερνά όλα όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα και είναι ακόμα πιο όμορφη από ποτέ. Έτσι, με άλλα λόγια, το τρίτο τους cd είναι πιο γρήγορο, πιο brutal και όμορφο από ποτέ. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι: Να περιμένετε το απροσδόκητο.

Ένα αρκετά πρωτότυπο cd μας προσφέρουν οι αγαπητοί Abyssic από την Νορβηγία και αυτό γιατί συνδυάζουν όμορφα διαφορετικά είδη με κύριο συστατικό βέβαια το doom. Καταρχήν είναι ωραίοι στο συμφωνικό στοιχείο που χρησιμοποιούν πολύ για να φτιάξει ατμόσφαιρα. Θυμίζουν και συμφωνικό black metal αλλά είναι αργό με 'σκληρά' φωνητικά οπότε αυτοί που λένε ότι μοιάζει στους Shape of Despair αφορά μόνο στα φωνητικά και όχι στην γενική εικόνα της μπάντας που είναι καθαρόαιμη συμφωνικό death doom.

Κατά την γνώμη μου επειδή μου αρέσει το είδος θα ήθελα λίγο περισσότερη ταχύτητα στα 'σκληρά' φωνητικά για να δημιουργείτε ξέφρενος ρυθμός αλλά και έτσι αργό ατμοσφαιρικό και κινηματογραφικό μια χαρά είναι. Όταν λένε για funeral doom πρέπει να ξέρουν ότι τα περισσότερα από αυτά τα συγκροτήματα δεν ακούγονται καθόλου ευχάριστα εκτός να εννοούν τύπου Funeral που είναι πιο μελωδικοί. Τα υπόλοιπα είναι πολύ βαριά για όλες τις ώρες, θέλει διάθεση να ακούς νεκρώσιμες ακολουθίες.

Τους αγαπητούς Shape of Despair δεν έχω καταφέρει να τους ακούσω ποτέ ολόκληρους και είναι από τις καλύτερες μπάντες στο funeral doom. Εδώ είναι το καθαρό death doom με τα μεγάλης διάρκειας τραγούδια για να τα ευχαριστιόμαστε περισσότερο οι φανς του είδους. Μου άρεσε το τραγούδι Djevelens Lys που είναι γρήγορο σαν μελωδικό black metal.

για αυτό πιστεύω ότι η μπάντα θα αρέσει στους φανς των extreme metal συγκροτημάτων αλλά μάλλον όχι στους φανς του πολύ μελωδικού doom αγγλικού στυλ. Καλό θα είναι να το ακούσετε πρώτα για να αποφασίσετε αν σας ταιριάζει ο ρυθμός των φίλων μας. Εδώ είναι λογικό να κυμαίνονται και οι βαθμολογήσεις από διάφορα sites ανάλογα με τα γούστα του κάθε κριτικού. Δεν είναι οι Therion τα παιδιά για να ξέρεις τι θα ακούσεις πάντως το έχουν πάει περίφημα το death doom και έχω ακούσει καμμιά 30αριά φέτος και μόνο 5-6 πέτυχαν τον στόχο τους.

Είναι το τρίτο cd των παιδιών, δεν έχω ακούσει τα προηγούμενα τους για να δω αν βελτιώθηκαν η αν παρέμειναν σταθεροί στον ήχο τους πάντως παίζουν πολύ ώριμα και φαίνονται έμπειροι και ταλαντούχοι μουσικοί. Εξάλλου αν δεν μου άρεσε το cd και δεν το θεωρούσα στα καλά φετινά για το είδος αυτό δεν θα το παρουσίασα καθόλου. Περνάνε πολλά από τα χέρια μου που δεν αξίζουν ούτε καν αναφοράς πόσο μάλλον παρουσίασης κανονικής.

Και το πιάνο που ακούγεται στο τελευταίο μεγάλο κομμάτι προσθέτει πολύ στη όλη ατμόσφαιρα του cd. Και μιλάμε για ένα cd διάρκειας 51 λεπτών που δεν κουράζει καθόλου από την αρχή μέχρι το τέλος του. Θα πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά για το δημιούργημα τους που ήταν εξαιρετικό από κάθε άποψη και χαιρετισμούς σε όλους πριν βάλω το 9/10 στο cd των φίλων μας. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας προσφέρουν ωραία δημιουργήματα και στο άμεσο μέλλον.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Cold as Winter Storm

2.Chronicle of the Dead

3.Mirror of Sorrow

4.Djevelens Lys

5.Brought Forth in Iniquity ​

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Elvorn - Κιθάρα
André Aaslie - Πλήκτρα, ενορχηστρώσεις
Memnoch - Φωνητικά, μπάσο, κοντραμπάσο
Makhashanah - Μπάσο, φωνητικά
Tjodalv - Ντραμς

Το cd κυκλοφορεί στις 28 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Osmose Productions.

Είδος: Συμφωνικό death doom metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 51 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version