LifeSteps.gr

Culto - Of the Sun review (2022 release)

Culto

'Οι CultØ γεννήθηκαν από μια ιδέα του εγκέφαλου της μπάντας, του Dave, ο οποίος, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, καταφέρνει να δημιουργήσει ένα line-up που αποτελείται από γνωστούς μουσικούς από την underground σκηνή της Λομβαρδίας (Ghostheart Nebula, Vide, Perfidious, κ.λπ.) και ηχογράφησε ένα άλμπουμ με εννέα τραγούδια. Το στυλ του cd "Of The Sun" προέρχεται κατευθείαν από τον ήχο του Γκέτεμποργκ των 90s (με επιρροές από In Flames, Dark Tranquility κ.λπ.) που ανοίγει σε πιο επιθετικούς μουσικούς τόνους.


Το άλμπουμ δεν είναι μόνο μια προσωπική ερμηνεία αυτού του στυλ μουσικής, αλλά περιστρέφεται γύρω από ένα μήνυμα για την αφύπνιση της γενεσιουργής συνείδησης και τη δύναμη της καλλιτεχνικής έκφρασης. Η έννοια των στίχων επικεντρώνεται στην επίγνωση του καλλιτέχνη και των δημιουργικών του ικανοτήτων, μέσα από τη μεταφορά ενός αστεριού που, μετά από μια φωτοβολίδα, γίνεται θεός δημιουργός και καταστροφέας αναζητώντας τον εαυτό του και το είδος του.'

'Πρώτα υπήρχε σκοτάδι, μετά ήρθαν οι CultØ. Το 2015 ο Dave άρχισε να γράφει τη μουσική που ήθελε να ακούσει και να παίξει, εμπνευσμένη από τις κλασικές μπάντες In Flames, Bloodbath και Septicflesh. Το 2019 είχε αρκετά τραγούδια για να ηχογραφήσει ένα πλήρες άλμπουμ και έτσι άρχισε να μαζεύει την κατάλληλη ομάδα για να το κάνει. Τον Μάρτιο του 2021, ο πρώτος τους δίσκος ήρθε στο φως. Τώρα είναι η ώρα σας να συμμετάσχετε στο Cult!'

Η εισαγωγή είναι από τους φίλους μας και την περιγραφή του δημιουργήματος τους. Εγώ αυτό που παρατήρησα ακούγοντας αρκετές φορές το cd είναι το ότι είναι old-school death metal και απευθύνεται στο αντίστοιχο κοινό και όχι σε αυτούς που θέλουν μελωδίες να τους χαιδεύουν τα αυτιά. Ωμός, σκληρός ήχος όπως θα έπρεπε να είναι και οι μπάντες του Γκέτεμποργκ όπως έχουν επηρεάσει τα παιδιά άσχετα αν τώρα έχουν πάει στο προοδευτικό μέταλ που είναι soft και αρεστό στις πλατιές μάζες.

Για αυτό τον λόγο καλό είναι να τους ακούσετε πρώτα για να δείτε αν σας ταιριάζουν στο στυλ σας. Δεν έχει μελωδίες το cd καθόλου ούτε ήχους από πλήκτρα και τα υπόλοιπα που συναντούμε συνήθως σε μοντέρνα μελωδικά death ακούσματα. Σε μένα που δεν είμαι και πολύ φαν του παλιού στυλ των μελωδικών death metal μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα. Τα παιδιά παίζουν καλά για το είδος και η παραγωγή είναι πολύ καλή.

Αν σας αρέσουν τα σκληροπυρηνικά τέτοιου στυλ μελωδικά death metal τότε ακούστε τους φίλους μας, αλλιώς κοιτάξτε κάποιο πιο μοντέρνο άκουσμα από τα δεκάδες που βγαίνουν τελευταία. Καλό είναι για τα παιδιά να προσπαθούν να συντηρήσουν μια σκηνή που ακόμα και οι ίδιες μπάντες που την δημιούργησαν έχουν αλλάξει πορεία λόγω της εποχής η και της εμπορικότητας γιατί μην ξεχνάμε ότι τα cd είναι προιόν προς πώληση. Με δύο λόγια το cd περιγράφεται ως raw και wild.

Το καλό του να διατηρείς το στυλ σου για πολλά χρόνια η να αναβιώνεις ένα παλιότερο ξεπερασμένο είναι ότι κρατάς και την μεγάλη μάζα των οπαδών σου που αν σε πιάσουν σε αλλαγή στυλ νιώθουν προδομένοι και κοιτούν αλλού. Αλλά έχει και το δυσάρεστο όταν πρόκειται για μια underground μπάντα ότι μένει στην σκιά και δεν γίνεται γνωστή παρά το ταλέντο των μελών της.

Εδώ με τους φίλους μας δεν ξέρω πως θα θελήσουν να το εξελίξουν οπότε θα τους ακούω με προσοχή για το επόμενο διάστημα. Μόνο μην γίνουν σαν τους Soilwork στο επόμενο δημιούργημα τους. Ας πάνε όπως οι θρυλικοί Dark Tranquillity που το διατηρούν τόσα χρόνια σε εξαιρετικό επίπεδο ποιότητας βάζοντας με τρόπο και το μοντέρνο στοιχείο όπου χρειάζεται.

Εγώ θα πω μπράβο στους φίλους μας για την άψογη δουλειά τους και αφού βάλω και ένα 7.5/10 θα περιμένω νέες δημιουργίες να ακούσω. Καλή συνέχεια εύχομαι στα παιδιά και μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον. Και αν έχουν επιπλέον πληροφορίες για την μπάντα όπως ονόματα και φωτογραφικό υλικό πολύ ευχαρίστως να μας το στείλουν να το βάλουμε στην παρουσίαση.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Flare
2.Experiment 1
3.Excrete
4.Frost
5.The Desert Of Shadows
6.Void
7.The Ashes Of Annihilation
8.Darkness Lead To Light
9.Fire From Inside

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Time To Kill Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 41 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version