LifeSteps.gr

dArtagnan - Felsenfest review (2022 release)

dArtagnan

'Είμαστε οι dArtagnan, 6 φίλοι από τη Νυρεμβέργη και χαιρόμαστε που σας βλέπουμε στον ιστότοπο μας, τον πρώτο ιστότοπο στον κόσμο με ροκ εμπνευσμένο από σωματοφύλακες 😊! Πως ακούγεται αυτό?. Είναι καλύτερο να το ακούσετε μόνοι σας. Πολλά από τα τραγούδια μας είναι συνυφασμένα με παραδοσιακά - με μελωδίες, μερικά από τα οποία αντηχούσαν στους δρόμους πριν από εκατοντάδες χρόνια. Και όμως η μουσική μας εξακολουθεί να ταιριάζει στον σημερινό κόσμο - τουλάχιστον έτσι πιστεύουμε!

Σε έναν κόσμο που δεν είναι καθόλου ξεκάθαρος και απλός, προσπαθούμε να μεταφέρουμε αυτό που είναι σημαντικό για εμάς και αυτό που πάντα σήμαινε κάτι για τους ανθρώπους: Οι μεγάλες αλλαγές ξεκινούν από μικρές, αλλά ποτέ χωρίς κάποια αγάπη για τη ζωή, συμπόνια, φιλία και ποτέ χωρίς το θάρρος να αντιμετωπίσεις κάτι και να κοιτάξεις μπροστά. Έχοντας αυτό κατά νου: Διασκεδάστε με τον ιστότοπό μας και βέβαια: One for all and all for one!'

Η εισαγωγή των αγαπητών φίλων μας τα λέει όλα πιστεύω, δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι σε σχέση με την προσπάθεια των παιδιών να αναβιώσουν κάτι το ξεχωριστό για να μας κάνει να χαρούμε λίγο και να ξεφύγουμε από την θλίψη της καθημερινότητας. Είτε αγαπάμε η όχι τους σωματοφύλακες και την περίοδο που υπήρχε τότε ένα είναι σίγουρο. Ότι με τα τραγούδια των φίλων μας θα διασκεδάσουμε σίγουρα αφού είναι πολύ ευχάριστα, μελωδικά και μένουν στο μυαλό εύκολα.

Πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για την φετινή χρονιά στο χώρο της folk μουσικής που μετά τους υπέροχους Alestorm απέκτησε και άλλο διεκδικητή της πρώτης θέσης. Υπάρχουν βέβαια πολλά cd στον χώρο του folk rock αλλά δεν προλαβαίνω να τα παρουσιάζω όλα τους. Τα παιδιά από την Νυρεμβέργη της Γερμανίας ήταν πιο τυχεροί να το πω έτσι και έπεσαν στην αντίληψη μου παρόλο που δεν τους είχα ξανακούσει για να είμαι ειλικρινής.

Και ευτυχώς που βρήκα τους φίλους μας και διασκέδασα με τα όμορφα τραγούδια τους γιατί και αυτή η μουσική μου αρέσει και παίζουν πολύ καλά. Το μόνο πρόβλημα είναι η γνωστή έλλειψη στοιχείων γιατί και γερμανικά δεν ξέρω αλλά δεν βρίσκω ούτε τα ονόματα τους. Πιο μεγάλη εξοικείωση έχω με τα ρώσικα που τα ακούω για πάνω από 25 χρόνια παρά με τα γερμανικά παρόλο που μου αρέσουν αρκετές μπάντες από εκεί όπως οι φανταστικοί Equilibrium φυσικά.

Για αυτό, αν θέλουν τα παιδιά ας μας στείλουν μερικά χρήσιμα στοιχεία για το βιογραφικό της μπάντας για να το βάλω στην παρουσίαση. Εγώ πάντως την ίδια βαθμολογία θα έβαζα και με στοιχεία και χωρίς γιατί η μουσική μετράει και τα παιδιά τα πήγαν άριστα σε όλα. Άρα ένα 9.5/10 το αξίζουν με το παραπάνω και εκτός από τους χαιρετισμούς μας εύχομαι καλή συνέχεια στο όμορφο μουσικό τους ταξίδι.

Το tracklist είναι το ακόλουθο:

1.1 Dreht Sich Der Wind
1.2 Tanz in Den Mai 3:17
1.3 Westwind 3:07
1.4 Felsenfest 3:01
1.5 My Love's in Germany 3:14 feat. Blackbriar

1.6 Trink Mein Freund 2:50
1.7 Freiheit & Tod
1.8 Drei Schwarze Reiter
1.9 Pulverdampf & Donnergroll'n
1.10 Wein & Wahrheit
1.11 Teufelsgeiger
1.12 Brüder, Lasst Uns Gehen
2.1 We're Gonna Be Drinking feat. Candice Night (vocals)

2.2 Merseburger Zauberspruch feat. Luc Arbogast (vocals)

2.3 Bella Ciao (Versione Italiana)
2.4 C'est La Vie (English Version)
2.5 Leave Her, Johnny feat. The O'Reillys and The Paddyhats

2.6 Vino Griego
2.7 Korobeiniki
2.8 Auld Lang Syne
3.1 Dreht Sich Der Wind (Instrumental)
3.2 Tanz in Den Mai (Instrumental)
3.3 Westwind (Instrumental)
3.4 Felsenfest (Instrumental)
3.5 My Love's in Germany (Instrumental)
3.6 Trink Mein Freund (Instrumental)
3.7 Freiheit & Tod (Instrumental)
3.8 Drei Schwarze Reiter (Instrumental)
3.9 Pulverdampf & Donnergroll'n (Instrumental)
3.10 Wein & Wahrheit (Instrumental)
3.11 Teufelsgeiger (Instrumental)
3.12 Brüder, Lasst Uns Gehen (Instrumental)
3.13 We're Gonna Be Drinnking (Instrumental)
3.14 Merseburger Zauberspruch (Instrumental)
3.15 Bella Ciao (Versione Italiana - Instrumental)
3.16 C'est La Vie (English Version - Instrumental)
3.17 Vino Griego (Instrumental)
3.18 Auld Lang Syne (Instrumental)

Το cd κυκλοφόρησε στις 28 Οκτωβρίου του 2022.

Είδος: Folk rock / celtic rock

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 120 λεπτά (2 ώρες)

Exit mobile version