LifeSteps.gr

Blind The Eye - The Lion of Lions review (2022 release)

Blind The Eye

Ένα πάρα πολύ καλό cd στο μελωδικό death metal είναι από τους αγαπητούς Blind The Eye από την Πορτογαλία. Η μπάντα ξεκίνησε το 2015 και αυτό είναι το δεύτερο της ολοκληρωμένο στούντιο δημιούργημα που παρά την απώλεια του προηγούμενου τραγουδιστή που έφυγε στην μέση της ηχογράφησης τελικά τα παιδιά κατάφεραν και το ολοκλήρωσαν επιτυχώς με καινούριο τραγουδιστή και μέσα στην διορία που είχαν.

Ακούγοντας το cd πολύ προσεκτικά βλέπω ότι μοιάζει πολύ στα αγαπημένα μου από την Σκανδιναβία με όση μελωδία χρειάζεται για να μην ξεφύγει από το είδος. Κάπως έτσι θα έπρεπε να ακούγονται οι καινούριοι In Flames η και οι Soilwork για παράδειγμα. Εμένα μου θυμίζουν τους αγαπημένους μου Omnium Gatherum. Οι φίλοι μας καταφέρνουν να συνδυάσουν πολύ σωστά το μελωδικό death metal αλλά όχι στο σκληροπυρηνικό στυλ που είχε ένα άλλο που άκουσα αλλά στο ωραίο μοντέρνο μελωδικό των σύγχρονων συγκροτημάτων.

Η μόνη περίπτωση να κρίνει κάποιος αρνητικά ένα τόσο καλό δημιούργημα είναι να θεωρήσει ότι αντιγράφουν άλλους αγαπημένους τους καλλιτέχνες. Εγώ θα το κρίνω αυτόνομα λες και δεν έχω ακούσει τίποτα άλλο από το είδος. Σαν τέτοιο είναι άριστο όπως ακριβώς θα το ήθελα και αυτό μου αρκεί. Βέβαια σαν φαν του σκανδιναβικού ήχου παίζει τον ρόλο του αλλά αν ήμουν φαν του αμερικάνικου στυλ των παρόμοιων συγκροτημάτων θα άκουγα μόνο deathcore, metalcore και τα λοιπά.

Τα ακούω όλα αλλά έχω μια προτίμηση στα φινλανδικά και σουηδικά μελωδικά death metal συγκροτήματα. Οπότε οτιδήποτε τους μοιάζει το βλέπω με καλό μάτι εκτός αν κάνουν μόνο covers γνωστών τραγουδιών γιατί το έχω δει και αυτό. Εξάλλου οι μεγάλες μπάντες έχουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στα κοντέρ τους και κάποια στιγμή θα σταματήσουν να παράγουν και θα αφήσουν τους φίλους μας να συνεχίσουν την ωραία παράδοση του ήχου τους.

Βλέπω αρκετές μπάντες να προσπαθούν να επαναφέρουν τον ήχο των 70 και 80 τώρα που οι παλιοί έχουν διαλυθεί και εγκατέλειψαν την σκηνή αλλά λίγοι καταφέρνουν να το κάνουν σωστά. Δεν βγαίνουν έτσι εύκολα Black Sabbath, Iron Maiden, Saxon, Accept, Whitesnake, Rainbow και Deep Purple. Αφού και οι εταιρείες επαναφέρουν σε επανεκδόσεις πολλά κλασικά δημιουργήματα με την συμπλήρωση 30 και 40 χρόνων από την ίδρυση μιας μπάντας. Κάπου είδα μια συλλογή των κλασικών Sodom για τα 40 χρόνια ύπαρξης της μπάντας.

Εντάξει τι κριτική να κάνουμε τώρα σε συλλογές όπως και για το καινούριο live από τους αγαπημένους Journey που θα βγει αρχές Δεκεμβρίου με μια περσινή συναυλία αλλά με παλιά κομμάτια. Αυτά ήταν για κριτική όταν πρωτοκυκλοφόρησαν το 80, όχι για τώρα. Τέλος πάντων ας επανέρθουμε και στο εξαιρετικό cd των φίλων μας των Blind The Eye που το θεωρώ από τις εκπλήξεις της χρονιάς και σίγουρα στα καλύτερα μελωδικά death metal της αρεσκείας μου πάντοτε. Στο τέλος της χρονιάς θα κάνουμε την σούμα με ότι έχει κυκλοφορήσει και θα βγάλει το κοινό τα αγαπημένα του.

Έχω καταλήξει στα καλύτερα φετινά σε αρκετές κατηγορίες εκτός αν πεταχτεί κάποιο φανταστικό cd τους δύο τελευταίους μήνες, όλα είναι πιθανά. Μέχρι τότε θα πω μπράβο στους φίλους μας για την εξαιρετική τους προσπάθεια σε όλους τους τομείς και στέλνω  χαιρετισμούς και ευχές για καλή συνέχεια στην μουσική τους πορεία. Έχουν πολύ ταλέντο για να πάνε πολύ ψηλά τον πήχη στο μελωδικό death metal. 9/10 και το αξίζουν με το παραπάνω.

Έχω την εντύπωση ότι ο τραγουδιστής στην βασική φωτογραφία είναι ο παλιός, αυτός που έφυγε την ώρα που έβγαινε το cd αλλά δεν έβρισκα πιο καινούρια να βάλω. Αν θέλουν τα παιδιά και έχουν κάποια νεότερη φετινή ας μας την στείλουν να την αλλάξω αμέσως. Όπως και οτιδήποτε αφορά την μπάντα πολύ ευχαρίστως να το προσθέσω στο κείμενο για την παρουσίαση τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. The Lion Of Lions
2. Aquilifer
3. As Vesta’s Fire
4. Tauroctony
5. Mars! Exulte!
6. The Roses Of Heliogabalus
7. Crimson Duskfall
8. Imperial Thunder
9. Vae Victis
10. The Humiliation Of Charon

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Rui Antunes – Φωνητικά
Ramier Sekh – Κιθάρα
Ruben Oliveira – Κιθάρα
Nuno Rodrigues – Μπάσο
Ramiur Rocha – Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 30 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία El Puerto Records.

Είδος: Μελωδικό death metal

Η συνολική του διάρκεια είναι 45 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε κατευθείαν από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version