LifeSteps.gr

Elysatium - The Giants' Fall review (2022 release)

Elysatium

'Μπορεί να φαίνονται καινούρια μπάντα αλλά οι αγαπητοί Elysatium έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους εδώ και καιρό. Δημιουργήθηκαν το 2007 από τον συνθέτη και κιθαρίστα Steen Caspersen και μαζί με την τραγουδίστρια / τραγουδοποιό Stine Grove το 2019 και τον ντράμερ Marc Kevin το 2021, το συγκρότημα έχει ήδη κυκλοφορήσει τα πρώτα του singlaes και το πρώτο άλμπουμ που θα παρουσιάσουμε στο παρόν άρθρο.

Έχοντας ήδη συγκριθεί με τους γίγαντες της συμφωνικής μέταλ σκηνής, οι Elysatium φτιάχνουν τα εμπνευσμένα από την ποπ τραγούδια τους με τον δικό τους χαρακτηριστικό ήχο από βαριά κιθαριστικά riff, ορχηστρικά ηχητικά τοπία, τη χαρακτηριστική φωνητική χροιά της Stine Grove και αυτό το απροσδιόριστο έξτρα μικρό «συστατικό».

Με έτοιμη πολλή μουσική για τους διψασμένους για καλή συμφωνική μουσική φανς, το 2022 έχει εξελιχθεί σε εξαιρετικό για το συγκρότημα. Πάρτε θέσεις και ετοιμαστείτε να ακούσετε και να ανακαλύψετε τους Elysatium!,' Αφήνω πάντα την περιγραφή από τις ίδιες τις μπάντες ώστε να εξηγούν ακριβώς που στοχεύουν και τι να περιμένουμε από αυτούς στο παρόν και το μέλλον.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια καθαρή συμφωνική μπάντα που μπορεί να μοιάζει με πολλές γνωστές αλλά έχει και το χαρακτηριστικό στοιχείο της διαφορετικής φωνής της αγαπητής Stine. Σε μένα μου θυμίζουν πολύ μια διασταύρωση των αγαπημένων μου Delain με τους Evanescence. Άλλοι μπορεί να βρουν κοινά σημεία και με τους Nightwish. Το σημαντικό είναι ότι αν σας αρέσουν οι μεγάλες αυτές μπάντες του συμφωνικού ήχου θα βρείτε πολλά πράγματα στους φίλους μας που θα σας κάνουν να τους ακούσετε.

Αυτό που διακρίνω εγώ ακούγοντας συνέχεια το δημιούργημα των φίλων μας είναι ότι έχουν πολύ ταλέντο και πιστεύω ότι στο μέλλον θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Τώρα είναι ακόμα στην αρχή και ψάχνουν τα πατήματα τους και λογικό είναι να βγαίνουν στον ήχο οι επιρροές της μπάντας. Με την πείρα και τον καιρό να περνάει θα βρουν και τον δικό τους προσωπικό ήχο και στυλ ώστε να τους ξεχωρίζουμε αμέσως ακούγοντας τους.

Βρίσκονται και σε ένα είδος που υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός και δεκάδες μπάντες από όλο τον κόσμο με καινούρια cd καθημερινά. Λογικό το βλέπω να υπάρχουν ομοιότητες στις μπάντες όπως συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα είδη. Στις επόμενες κυκλοφορίες θα αφήσει το στίγμα της η μπάντα που θα έχει διαμορφώσει ένα δικό της προσωπικό στυλ.

Για πρώτο δείγμα τα παιδιά τα έχουν πάει πολύ καλά πιστεύω, μας έδειξαν ένα μέρος μόνο από το ταλέντο τους. Πιστεύω ότι θα βελτιωθούν και άλλο στην επόμενη κυκλοφορία τους αν στηριχτούν και από κάποια καλή εταιρεία. Εσείς ακούστε τους και βγάλτε τα συμπεράσματα σας αν σας αρέσουν. Ωραίο μοντέρνο ελαφρύ cd είναι και παρόλο που είναι λίγο πάνω από μια ώρα δεν κουράζει καθόλου.

Κλείνοντας θα βάλω και την καθιερωμένη βαθμολογία που για πρώτη φορά θα είναι επιεικής όπως κάνω πάντα. Ένα 8/10 για το καλωσόρισμα στους φίλους μας και αφού τους στείλω χαιρετισμούς και ευχές για καλή συνέχεια στην πορεία τους θα βρω κάποια τραγούδια να βάλω για να τους ακούσετε φυσικά. Για όποιον ενδιαφέρεται το επίσημο site των παιδιών είναι εδώ όπου πιστεύω να το γεμίσουν με τις απαραίτητες πληροφορίες με τον καιρό για να μαθαίνουμε και τα νέα της μπάντας αλλά και να αγοράζουμε ότι χρειαστούμε από cd μέχρι μπλουζάκια της μπάντας.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.The Hunger
2.Safe World
3.Virtual Lives
4.The Giants' Fall
5.Insomnia
6.Destiny
7.Flirting with Death
8.Your Memory Lives On
9.Dead Zone
10.Who We Are
11.My Nothingness
12.Demons in Paradise

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Stine Grove - Φωνητικά

Steen Caspersen - Κιθάρα

Marc Kevin - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 14 Οκτωβρίου του 2022.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 62 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version