LifeSteps.gr

Eternal Solitude - The Gates of the Beyond review (2022 release)

Eternal Solitude

Το The Gates of the Beyond είναι το πρώτο cd των Eternal Solitude από την μακρινή Βραζιλία αλλά είναι φανταστικό και κινείται στο χώρο του death doom που μου αρέσει ιδιαίτερα. Η μπάντα δεν είναι καινούρια, έχουν ιδρυθεί από το 1995 και το 1997 βγάλανε ένα μόλις demo και μετά σιγή ιχθύος για 2 δεκαετίες περίπου, Επανήρθαν όμως δυναμικά τελευταία έχοντας μόνο δύο μέλη, τον Danilo σε όλα σχεδόν τα όργανα και τον τραγουδιστή Samuel. Ας το δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Δεν θα αναλύσω ένα προς ένα τα κομμάτια γιατί θα γίνει κουραστικό και δεν ξέρω πόσους θα ενδιαφέρει στο τέλος. Το σημαντικότερο όλων είναι ότι είναι σαν σύνολο ένα εξαιρετικό δημιούργημα στο είδος του που πιστεύω θα ικανοποιήσει άπαντες τους φανς. Έχει πολλές μελωδίες και έντονα συναισθήματα σε όλη την διάρκεια του. Τα 'σκληρά' φωνητικά είναι πολύ ταιριαστά και δένουν άριστα με την ποιότητα της μουσικής.

Είναι ένα δημιούργημα μοναδικό και πραγματικά ο συνθέτης των υπέροχων τραγουδιών τα έδωσε όλα που λένε για το είδος αυτό που μου αρέσει τρελά. Μπορεί να μην καταλαβαίνω ακριβώς τα λόγια αλλά η υπέροχη μελωδία που ξεχειλίζει από παντού σε κάνει να θέλεις κι άλλο. Έχει αυτήν την ψυχρή ατμόσφαιρα των σκανδιναβικών δημιουργημάτων που μου αρέσουν πολύ. Σαν να ακούω Shape of Despair με την μελωδία των Insomnium μαζί, τέλειος συνδυασμός.

Σίγουρα είναι στα καλύτερα του είδους του για την χρονιά που περνάμε και ίσως από τα καλύτερα των τελευταίων χρόνων. Οι φίλοι μας τα κατάφεραν εξαιρετικά να φτιάξουν ένα υπέροχο δημιούργημα μέσα από την ψυχή τους μπορώ να πω ενθουσιάζοντας όλους τους φανς του death doom ήχου. Πραγματικά δεν βρίσκω κάποιο ελάττωμα για να γράψω σε ένα τέτοιο δημιούργημα.

Αυτό μόνο που μου προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι ψάχνοντας να βρω στοιχεία για την μπάντα και τους φίλους μας είδα ότι κανένα σχεδόν site δεν έχει ασχοληθεί να κάνει μια παρουσίαση και ας είναι και αρνητική αν δεν τους αρέσει. Μιλάμε για ένα από τα καλύτερα που έχω ακούσει αυτή την χρονιά και τα παιδιά χρειάζονται την στήριξη μας γιατί έχουν πολύ ταλέντο και θα μας προσφέρουν κι άλλα αριστουργήματα στο μέλλον.

Αλλά γιατί δεν προβάλλουν τα μέσα το έργο τους που είναι και εξαιρετικό ενώ μου βάζουν τον κάθε ένα απίθανο τύπο που παίζει βλακείες. Όχι και όλα για τα λεφτά ρε παιδιά δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Καλά που ανακάλυψα εγώ τους φίλους μας γιατί αν περίμενα να τους διαβάσω σε άλλο site θα έχανα ένα τέτοιο δημιούργημα. Θα πω συγχαρητήρια στα παιδιά για το θαυμάσιο έργο τους και θα στείλω τους χαιρετισμούς μου στην Βραζιλία.

Η παραγωγή και όλα τα υπόλοιπα σε εξαιρετικό επίπεδο αντάξιο του φοβερού δημιουργήματος των φίλων μας. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι συντελεστές αυτού του εξαιρετικού cd. Αν θέλουν τα παιδιά να μας στείλουν κάποια επιπλέον στοιχεία για την μπάντα ας το κάνουν πολύ ευχαρίστως. Θα τα προσθέσω αμέσως για να γίνει ακόμα καλύτερη η παρουσίαση του cd. Χαιρετισμούς στον Danilo και τον Samuel. από μένα ένα 10/10 για τους φίλους μας και καλή συνέχεια στο μουσικό τους ταξίδι. Ελπίζω μόνο να βρω κάποιο κλιπ για να τους απολαύσετε και εσείς.

Edit: Βίντεο κάτι βρήκα, φωτογραφίες των παιδιών δεν βρίσκω και έβαλα μόνο από το cd.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Suffocated by Fear
02. Unholy Flames
03. Death Wish
04. Dark Passage
05. The Last Breath
06. Cruzes em Chamas
07. Hopeless
08. Gates of Punishment
09. My Funeral Winter Day - I
10. My Funeral Winter Day - II (Instrumental)
11. Tenebrarum
Bonus Tracks:
12. Slowly Dying (1999, Re-Recorded 2019)
13. Sentenced to Die (1999, Re-Recorded 2019)
14. I of Forever (The Elysian Fields)

Το cd κυκλοφόρησε στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Eclipsys Lunarys Productions.

Είδος: Death doom metal

Η συνολική του διάρκεια είναι 68 λεπτά.

Exit mobile version