LifeSteps.gr

0N0 - Unwavering Resonance review (2022 release)

0N0

Ένα από τα πιο περίεργα cd που έχω ακούσει φέτος είναι από τους αγαπητούς 0N0 από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας και έχει τον τίτλο Unwavering Resonance. Είναι μια μίξη ήχων που είναι δύσκολο να περιγραφούν η να μπουν σε ένα είδος μόνο. Αν το πω προοδευτικό doom death metal θα πέσω αρκετά κοντά πιστεύω. Στο τέλος το αναγράφω σαν πειραματικό όπως το γράφουν και οι φίλοι μας στο επίσημο bandcamp τους.

Τα παιδιά τα ακούω πρώτη φορά και μάλιστα είναι η δεύτερη μπάντα από την Σλοβακία την τελευταία εβδομάδα μετά τους υπέροχους All the Fury που πιθανόν να τους ξέρουν οι φίλοι μας και να έχουν παίξει μαζί σε κάποιο live. Αυτό το συγκεκριμένο cd που παρουσιάζω σήμερα είναι το τρίτο τους παρόλο που η μπάντα υπάρχει από το 2005. Περιέχει τέσσερα μεγάλα τραγούδια που κλίνουν πολύ προς το doom αλλά έχουν και αυτό το κάτι που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Μπορώ να πω άνετα ότι είναι ένα cd που απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό μιας και περιέχει λίγο από όλα που μπορείτε να σκεφτείτε στην σκοτεινή μουσική. Θέλετε post metal, death metal, μπόλικο doom και λίγο από άλλα είδη που φτιάχνουν ένα μείγμα εκρηκτικό που σε κάνει να θες να το εξερευνήσεις. Ατμοσφαιρικό, μελωδικό όσο χρειάζεται, πειραματικό όσο πάει μακρύτερα για να μην ξεφύγει σε άλλο είδος, καλύπτει όλα τα γούστα πιστεύω.

Δεν έχω ακούσει τα δύο προηγούμενα cd των παιδιών για να ξέρω ακριβώς πως έχουν εξελιχθεί και από ότι βλέπω στο bandcamp υπάρχουν μόνο σε ψηφιακή μορφή. Λογικό είναι, θα βγήκαν σε περιορισμένα αντίτυπα όπως γινόταν παλιότερα με τα βινύλια λόγω του υψηλού κόστους όταν η εταιρεία δεν θέλει να διαθέσει πολλά για την έκδοση τους. Και τώρα αυτά τα βινύλια κοστίζουν μια περιουσία στο ebay για τους πολύ φανς και αυτούς που έχουν τα λεφτά να τα αγοράσουν φυσικά.

Έχω μερικά βινύλια σε μια γωνία που τα είχα αγοράσει από τις αρχές του 80 και τώρα δεν υπάρχουν φυσικά πουθενά αλλά σιγά μην πουλήσω τις αγαπημένες μου μπάντες. Τα έχω αγοράσει και σε cd για να μην μου χαλάσουν τα πολύτιμα βινύλια. Και το πικάπ πια έχει αποκτήσει ιστορική αξία, έχει παίξει δεκάδες ώρες και αντέχει ακόμη.  Να ξαναγυρίσουμε όμως και στους φίλους μας τους αγαπητούς 0N0 και στο δημιούργημα τους.

Αν θεωρώ το cd των Eternal Solitude που άκουγα και έγραφα πριν από λίγο σαν το καλύτερο φετινό στο death doom / μελωδικό deth metal / συμφωνικό death metal τότε οι αγαπητοί 0N0 παίρνουν τον τίτλο του πιο πρωτότυπου δημιουργήματος στο πειραματικό death doom. Δεν είναι και Meshuggah που λένε άλλοι αλλά κάνουν πάρα πολύ καλή δουλειά και μπορεί να φτάσουν ιδιαίτερα ψηλά γιατί στοχεύουν σε πολλά είδη ταυτόχρονα.

Θέλω να δω την επόμενη κυκλοφορία τους πως θα την διαμορφώσουν τώρα που πειραματίζονται με τον ήχο τους. Ωραίο θα είναι να το πάνε προς το προοδευτικό death metal σαν τους Meshuggah η να το κάνουν σαν τους αγαπητούς Swallow the Sun. Δική τους απόφαση προς τα που θέλουν να κατευθυνθεί ο ήχος της μπάντας άσχετα αν εμένα μου αρέσουν πολύ οι προαναφερόμενοι μέσα σε πολλούς άλλους φυσικά.

Κλείνοντας την παρουσίαση αφού βάλω ένα 8/10 στους φίλους μας θα τους στείλω τους χαιρετισμούς μας και καλή συνέχεια στο μουσικό τους ταξίδι με πολλές επιτυχίες. Και αν χρειαστούν κάτι να προσθέσουμε κυρίως φωτογραφίες με μεγάλη χαρά να το κάνω.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Clay Weight
2.Shattering
3.Unwavering Resonance
4.Wander the Vacant Twilight

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Twisted - Κιθάρα, φωνητικά, προγραμματισμό
Acidmilk - Κιθάρα, φωνητικά
Sarkast - Φωνητικά

Composed, written and produced by 0N0
Recorded and mixed at LU69 studio
Guitars re-amped at Pulp studio
Post-processed by Angakok Thoth at Mydriasis Studios
Mastered by Greg Chandler at Priory Recording Studios
Label: The House of What You See

Το cd κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 2022.

Είδος: ​Experimental / industrial / doom / death metal

Η συνολική διάρκεια του είναι περίπου 36 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ. ​

Exit mobile version