LifeSteps.gr

War Mongrels review (2022)

War Mongrels

Αν είστε φανατικοί σινεφίλ σαν τον γράφοντα και απολαύσατε δεόντως την επική πολεμική περιπέτεια του Quentin Tarantino με τίτλο Inglourious Basterds τότε είστε έτοιμοι να χαρείτε και τις δεκάδες ώρες διασκέδασης που προσφέρει το War Mongrels.

Το War Mongrels αφηγείται σε άψογη ισομετρική οπτική, σε πραγματικό χρόνο και με όλους τους αγαπημένους μας κανόνες των Tactical τίτλων την ιστορία δύο στρατιωτών της Βέρμαχτ στα σκοτεινά χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Οι αντιήρωές μας συμμετείχαν στον πόλεμο έχοντας καταπιεί αμάσητη την προπαγάνδα των Ναζί με αποτέλεσμα να θεωρούν τους εαυτούς τους ήρωες σε μια σταυροφορία ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις των μπολσεβίκων και άλλων δηλωθέντων εχθρών.

Αντιμετωπίζοντας την φρικτή πραγματικότητα του ανατολικού μετώπου, οι δύο στρατιώτες αντιλαμβάνονται ότι την πάτησαν, ότι τους κορόιδεψαν και ότι, το μόνο πράγμα που υπηρετούν στην πραγματικότητα, είναι ο θάνατος και η καταστροφή. Μην μπορώντας να ανεχθούν άλλο τον εφιάλτη στον οποίο έμπλεξαν, αποφασίζουν να λιποτακτήσουν και να φύγουν μακριά από το μακελειό, ελπίζωντας να φτιάξουν με κάποιο τρόπο την ζωή τους. Για να το πετύχουν χρειάζονται την βοήθεια έμπειρων στρατηγιστών, πανέξυπνων μυαλών που έχουν συνηθίσει να σκαρώνουν με επιτυχία στρατηγικά σχέδια σε αμέτρητες αποστολές ανά την υφήλιο και ανά το σύμπαν, δηλαδή χρειάζονται εμάς.

Οι πρώτες αποστολές του War Mongrels μας εκπαιδεύουν στα game mechanics τα οποία είναι ότι καλύτερο έχουμε συναντήσει σε Tactical παιχνίδια, έχοντας νωπές τις εμπειρίες μας από τις θρυλικές σειρές Commandos και Desperados. Μπορούμε να χειριστούμε μαζί ή ξεχωριστά τα μέλη της ομάδας μας και να προσεγγίσουμε τους στόχους που μας δίνονται με ένα σωρό διαφορετικούς τρόπους. Υπάρχει η προσέγγιση του ύπουλου φονιά, του ατόμου που κρύβεται στα σημεία απόκρυψης του κάθε χάρτη και χτυπά γρήγορα και θανάσιμα σαν κόμπρα μόλις ο εχθρός βρεθεί στην κατάλληλη θέση.

Έχουμε ένα σωρό τρόπους για να τραβάμε την προσοχή των εχθρών σε ένα σημείο πετώντας μπουκάλια, ρολόγια ή σφυρίζοντας... κλέφτικα και, στην συνέχεια, να τους προσπερνάμε για να πλησιάσουμε τον στόχο μας ή να τους απαλλάσουμε από το άγχος των ψηφιακών τους υπάρξεων. Δύο ακόμη τακτικές υπάρχουν οι οποίες είναι η μια διασκεδαστικότερη από την άλλη. Οι χάρτες ξεχειλίζουν από σημεία αλληλεπίδρασης τα οποία, υπόψην, διακρίνονται μόνιμα αν πατήσουμε το σχετικό πλήκτρο. Τα σημαντικότερα εξ' αυτών είναι εκείνα που μπορούν να προκαλέσουν άμεση ζημιά στους εχθρούς.

Για παράδειγμα, ας πούμε ότι θέλουμε να κλέψουμε ένα αντικείμενο από έναν ψηλομύτη γερμανό αξιωματικό αλλά θέλουμε να το κάνουμε να φανεί σαν ατύχημα για να μην τραβήξουμε όλη την Βέρμαχτ στο κατόπι μας. Διακρίνουμε ότι, σε ένα σημείο της διαδρομής που κάνει, υπάρχει ένα φορτηγό το οποίο, με την κατάλληλη επέμβαση από μέρους μας, μπορεί να κατηφορίσει και να τον λιώσει σαν έντομο. Νομίζουμε ότι είναι ξεκάθαρο το ποια θα είναι η επόμενη κινησή μας.

Η τελευταία τακτική που ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ενάντια στους εχθρούς μας στο War Mongrels έχει ένα πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, δεν σχετίζεται με κανενός είδους τακτική ή στρατηγική! Πολύ απλά, βάζουμε τους χαρακτήρες μας να τραβήξουν τα όπλα τους και να μπουν σε πολεμική στάση και περιμένουμε τους εχθρούς να προσέλθουν σε απόσταση βολής για να τους κεράσουμε καυτό μολύβι! Ο κάθε χαρακτήρας έχει τα δικά του skills, όπλα και δυνατότητες αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον ανοίγοντάς μας ένα σωρό από πιθανές προσεγγίσεις σε κάθε πρόβλημα. Κλασικά έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε την οπτική γωνία των εχθρών αλλά και την απόσταση που καλύπτει ο θόρυβος των ενεργειών που εκτελούμε ώστε να υπολογίζουμε σωστά το πότε θα κινηθούμε και εναντίον ποιου.

Τα γραφικά του War Mongrels είναι πραγματικά υπέροχα, τα καλύτερα που έχουμε δει μέχρι σήμερα σε αντίστοιχα παιχνίδια και αυτό αυξάνει κατακόρυφα την απόλαυση που αντλούμε παίζοντας. Το σενάριο είναι εξαιρετικό, η αποτύπωση της φρίκης του πολέμου απόλυτα ρεαλιστική σε όλα τα περιβάλλοντα και χαρήκαμε ιδιαίτερα τα ενδιάμεσα cinematics με την υψηλή αισθητική που μας προσέφεραν.

Το μοναδικό μελανό σημείο του War Mongrels είναι το A.I. των αντιπάλων. Αναφορικά με το πόσο εύκολα μας εντοπίζουν και τους χρόνους αντίδρασεις δεν είχαμε το παραμικρό παράπονο. Εκεί που γελάσαμε όμως είναι στην ευκολία με την οποία ξεχνούν τον χαμό των συμπολεμιστών τους και επιστρέφουν στην κανονικότητα σαν να μην τρέχει τίποτα. Ως παράδειγμα σας φέρνουμε ένα σκηνικό στο οποίο τουφεκίσαμε σαν λυσσασμένα σκυλιά δύο γερμανούς φρουρούς. Ο ήχος των όπλων τράβηξε στο μέρος του φονικού μια ομάδα γερμανών που φύλαγε έναν κοντινό χώρο.

Οι χαρακτήρες μας είχαν κρυφτεί προτού εμφανιστούν έτσι οι γερμανοί αντίκρισαν μόνο τα κουφάρια των συμπολεμιστών τους. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα πανικού, βρισιών και προειδοποιήσεων στα γερμανικά, οι εχθροί επανήλθαν στο πόστο τους ήρεμοι σαν να είχαν "κουμπώσει" πέντε Ζάναξ, ξεχνώντας τους νεκρούς και τον πιθανό κίνδυνο που τους απειλούσε! Σας προτείνουμε να αποκτήσετε το War Mongrels το συντομότερο μέσω του Steam γιατί αυτή την περίοδο τρέχουν αρκετές προσφορές και θα το αποκτήσετε μισοτιμής στα 20 περίπου ευρώ, τα οποία αξίζει και με το παραπάνω.

Βαθμολογία: 8/10

Exit mobile version