LifeSteps.gr

House Party game review (2022 release)

House Party

Για να ξεφύγουμε και λίγο από την μουσική βρήκα ένα μάλλον πιπεράτο τίτλο που το είχα πολύ καιρό στην library μου και επειδή τώρα τελευταία βγήκε από την πρώιμη έκδοση που ως γνωστόν όλα έτσι κυκλοφορούν πια είπα να το παρουσιάσω μήπως και ενδιαφέρει κάποιους που παίζουν τέτοια παιχνίδια. Αυτό το πικάντικο, πλούσιο σε ιστορία τρισδιάστατο παιχνίδι περιπέτειας έχει να κάνει με την επιλογή του παίκτη να συμμετάσχει σε ένα πάρτι όπως εσείς το επιθυμείτε. Το μοναδικό σύστημα τεχνητής νοημοσύνης και σεναρίου του House Party επιτρέπει στο παιχνίδι να διαμορφώνει και να εξελίσσει το περιεχόμενό του γύρω από τις επιλογές σας.

Θα βλέπετε κάτι νέο ή διαφορετικό κάθε φορά που παίζετε. Αυτό από μόνο του προσθέτει πολλές ώρες στη συνολική του διάρκεια και βέβαια δεν μας κάνει να το βαρεθούμε γρήγορα. Μέχρι σήμερα έχουν προστεθεί στο παιχνίδι εκατοντάδες διαφορετικές ιστορίες, παράπλευρες αναζητήσεις και αφηγήσεις, και χιλιάδες διακλαδισμένα περιστατικά και δυναμικά στοιχεία. Το περιεχόμενο προστίθεται τακτικά, επομένως γίνεται όλο και μεγαλύτερο και καλύτερο! Κάθε νέο παιχνίδι ξεκινά εξαρχής ως ένας κενός καμβάς για τις αποφάσεις σας.

Το σενάριο του παιχνιδιού έχει ως εξής: Ο φίλος μας ο Ντέρεκ μας προσκαλεί στο σπίτι του, Μάντισον. Περιτριγυρισμένοι από μια ομάδα εκκεντρικών τύπων, πρέπει να πλοηγηθούμε μέσα στη νύχτα - όσο άγρια ​​κι αν γίνει! Μπαίνουμε σε ένα παιχνίδι περιπέτειας sandbox όπου ακόμη και οι πιο απλές επιλογές μας μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι με υπέροχο τρόπο. Εξερευνούμε χιλιάδες μοναδικές διακλαδιστικές αφηγήσεις με δεκαπέντε διαφορετικούς npc που αντιδρούν με βάση κάθε παρατήρηση και ενέργεια σας, ανοίγοντας το δρόμο για τόνους ωρών απρόβλεπτης και ξεκαρδιστικής ψυχαγωγίας.

Το gameplay του House Party ξεκινά με τις συζητήσεις και εξελίσσεται ανάλογα με τις αποφάσεις που λαμβάνονται στην πορεία. Χωρίς να υπάρχει κάποιο σταθερό τέλος αλλά με δεκάδες ιστορίες για εξερεύνηση, όλα εξαρτώνται από αυτό που φτιάχνουμε με τις διάφορες συζητήσεις. Εξερευνούμε ένα διώροφο σπίτι γεμάτο με εκατοντάδες αντικείμενα για να ανακαλύψουμε διάφορες προκλήσεις, όπου κάθε αντικείμενο έχει έναν σκοπό και μερικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με διάφορους τρόπους.

Μπορούμε να αλλάξουμε την μουσική του πάρτι σε κάτι της αρεσκείας μας με το mp3 player, να προσκαλέσουμε έναν καλεσμένο-έκπληξη με το φορητό υπολογιστή, απολαμβάνουμε όσο περισσότερα ποτά μπορούμε (χωρίς να μας πιάσουν) και έχει και άλλα πολλά που θα τα  αφήσουμε σε εσάς να τα αποκαλύψετε. Η εμφάνιση στοιχείων σε NPC ενδέχεται να τους κάνει να αντιδράσουν με ποικίλες διακυμάνσεις διαλόγου ή σχέσης. Τα περισσότερα από αυτά τα κρυφά αντικείμενα είναι ζωτικής σημασίας για την ολοκλήρωση της προσωπικής ιστορίας ενός NPC και για να κερδίσουμε την έγκρισή τους.

Μερικές φορές δεν χρειάζονται καν αντικείμενα για να προκαλέσουμε σάλο. Παίζουμε σωστά τα χαρτιά μας και ίσως μπορέσουμε να τα κερδίσουμε όλα μόνο με την τύχη μας. ! Μια ολόκληρη πόλη πρόθυμη να κάνει τρελά πράγματα για να χωρέσει μέσα της το πιο παλαβό άτομο που υπάρχει και πολλά άλλα ξεκαρδιστικά μας περιμένουν για μοναδικές περιπέτειες.

Ακούμε προσεκτικά τι λένε και οι υπόλοιποι χαρακτήρες που θα συζητάνε για τις ενέργειες, τις συζητήσεις και τις επιλογές μας, και επίσης θα παρέχουν υποδείξεις και ιδέες για να ανοίξουν οι ιστορίες τους. Καθ 'όλη τη διάρκεια της νύχτας, θα ακούμε πληροφορίες για τις ιστορίες τους ή θα τους πιάσουμε να κουτσομπολεύουν για άλλους καλεσμένους στο πάρτι.

Κάθε npc στο παιχνίδι έχει αγαπημένα συγκροτήματα, προσωπικές πεποιθήσεις, φίλους και εχθρούς και στόχους για το πάρτι αλλά και για τη νύχτα. Με πλήρες voice acting από εκπληκτικά ταλαντούχους ηθοποιούς, οι παρευρισκόμενοι ζωντανεύουν και αρχίζουν να κινούνται από τη στιγμή που θα πατήσουμε το πόδι μας στην πόρτα του σπιτιού.

Με δεκαπέντε από τους πιο ενδιαφέροντες, αντιδραστικούς και υστερικούς παρευρισκόμενους σαν npc που έχουν υπάρξει ποτέ και με ένα ταχέως αναπτυσσόμενο ρόστερ, υπάρχει πάντα άφθονη κοινωνική ποικιλία γύρω από το σπίτι. Όλοι τους έχουν εσωτερικά κίνητρα και ισχυρές προσωπικές απόψεις, που τους κάνουν διασκεδαστικούς για να αλληλεπιδρούμε μαζί τους!

Καθώς περιφέρεστ στο πάρτι, τα λόγια και οι πράξεις σας θα υπαγορεύσουν εάν κάθε npc σκάβει τον λάκο σας ή απέχει δευτερόλεπτα από το να σας δείρει. Μια κακή απόφαση μπορεί να σας κάνει να νικηθείτε, ενώ μια καλή επιλογή μπορεί να οδηγήσει στο να κάνετε έναν σύμμαχο που θα σας προσέχει για το υπόλοιπο της νύχτας.

Κάθε απάντηση που επιλέγουμε όταν μιλάμε σε ένα npc αλλάζει το πώς νιώθουν για εμάς. Παρακολουθούμε τους μετρητές κοινωνικής δικτύωσης και τον αντίκτυπο τους, δηλαδή έναν NPC να μας αντιπαθεί, να μας ερωτεύεται, να μας βλέπει ως καλό φίλο ή να μισεί το θάρρος μας. Η ανάπτυξη της κάθε σχέσης, καλή ή κακή, μπορεί να ανοίξει νέες πόρτες με αποτέλεσμα να γίνεται πιθανό να κερδίσουμε τις καρδιές των περισσότερων χαρακτήρων για μια ρομαντική βραδιά σε αυτό το πάρτι!

Οι npc's θα ανταποκριθούν διαφορετικά ανάλογα πάντα με αυτά που τους λέτε είτε τους αρέσουν είτε σας αγαπούν είτε σας μισούν, ξεκλειδώνοντας ή αποκλείοντας πιθανές επιλογές πάρτι και μοναδικές αλληλεπιδράσεις. Βλέπουν επίσης τι κάνετε και ακούν τι λέτε, οπότε να είστε προσεκτικοί γιατί μια μικρή επιλογή μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Έχει και τα καλά του σημεία αυτό το πράγμα πάντως αλλά θέλει προσοχή.

Δεν μιλήσαμε καθόλου για τα bugs που βρίσκονται σε όλα τα παιχνίδια φυσικά. Εδώ σε αυτό δεν παρατήρησα κάτι που να αποτελεί σοβαρό εμπόδιο, οι προγραμματιστές του το έχουν πετύχει πολύ σωστά μετά από αρκετό καιρό σε early access. Από την αρχή το είχα το παιχνίδι αλλά και τότε είχε μικροπροβλήματα, χωρίς να επηρεάζουν το gameplay. Μόνο που δεν είχε τόσο περιεχόμενο τότε βέβαια. Τώρα είναι πολύ καλοφτιαγμένο και γεμάτο με πικάντικη περιπέτεια.

Το τελικό συμπέρασμα παίζοντας το παιχνίδι είναι ότι είναι πολύ απρόβλεπτο και φυσικά διασκεδαστικό. Επίσης οι προγραμματιστές του το εμπλουτίζουν συνεχώς με φρέσκο περιεχόμενο για να κρατούν το ενδιαφέρον μας ζωντανό. Σαν βαθμολογία επειδή δεν υπάρχουν πολλά τέτοιου είδους θα του βάλω ένα 8.5/10 και πιστεύω θα σας ικανοποιήσει αν το παίξετε. Και μην ξεχνάτε, σε τέτοια παιχνίδια ψάχνουμε τα πάντα και όχι μόνο τις πιπεράτες αλληλεπιδράσεις που καλές είναι αλλά το παιχνίδι έχει πολύ πράγμα για εξερεύνηση και αυτό το κάνει ιδιαίτερα συναρπαστικό.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε κανονικά στις 16 Ιουλίου του 2022 από την εταιρεία Eek! Games, LLC.

Είδος: Adult life simulator / sandbox

Exit mobile version