LifeSteps.gr

Blackmore's Night - Nature's Light review (2021 release)

Blackmore

Έχω αυτό το cd αρκετό καιρό και το σκεφτόμουν αν έπρεπε να το κάνω γιατί μην ξεχνάμε Ritchie Blackmore είναι ένας και μοναδικός και δεν ξέρω αν βγάλει κάτι άλλο στο μέλλον για να παρουσιάσω οπότε λέω ας το βάλω και αυτό αφού είναι υπέροχο όπως όλα τους φυσικά. Μου αρέσει πολύ αυτό το είδος του μεσαιωνικού φολκ, είναι για όλες τις ώρες όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε με ωραία μουσική στο background. Αυτό είναι το ενδέκατο δημιούργημα από το θρυλικό ζευγάρι που μας έχει συντροφεύσει για πάνω από 2 δεκαετίες με φανταστική μουσική.

Καλά για τον φανταστικό Ritchie δεν χρειάζεται να γράψω τίποτα, τον ακούω από την εποχή των Deep Purple. Από τους καλύτερους κιθαρίστες που υπάρχουν ακόμα είναι. Και η εξαιρετική Candice με την μοναδική φωνή που συντροφεύει το παίξιμο της κιθάρας με φανταστικό τρόπο. Αν ήταν να διαλέξω κάποιο από όλα τα cd τους σαν το καλύτερο θα δυσκολευτώ πολύ. Είναι όλα τους εξαιρετικά και πάντα δίνουν το κάτι διαφορετικό στον ακροατή.

Ακόμη και τα σκέτα instrumental χωρίς φωνητικά, μόνο με το εξαιρετικό παίξιμο της κιθάρας του Ritchie είναι το κάτι άλλο από ποιότητα. Και οι υπόλοιποι μουσικοί είναι πολύ καλοί και έμπειροι και συνδυάζονται μοναδικά στο τελικό αποτέλεσμα. Είναι τυχερή η Candice να έχει έναν τόσο ταλαντούχο άνθρωπο δίπλα της να της γράφει τα τραγούδια και να φτιάχνει φανταστικές συνθέσεις απόλυτα ταιριαστές στην φωνή της.

Ακούγοντας το cd για πολλοστή φορά μου φαίνεται αδιανόητο να βάλω βαθμολογία κάτω από άριστα στο φανταστικό αυτό δίδυμο που μεγάλωσα μαζί του. Είναι μια μουσική που σε συντροφεύει όταν έχεις πρόβλημα για να βλέπεις τα πράγματα πιο θετικά. Τέτοιες ανεπανάληπτες μελωδίες που τις ακούω συνέχεια για να φτιάχνει το κέφι μετά από μια κουραστική μέρα.

Σίγουρα τα πρώτα τους cd στην δεκαετία του 90 και στις αρχές του 2000 ήταν κάπως καλύτερα αλλά δεν μου πάει να βαθμολογήσω αυστηρά το θρυλικό δίδυμο. Εξάλλου τι δέκα τι εννιά, το ίδιο πράγμα ουσιαστικά είναι από άποψη ποιότητας. Το θέμα είναι να μας αρέσει αυτό που ακούμε και να μας διασκεδάζει. Άρα με αυτό το σκεπτικό εδώ θα πάρουν ένα 10/10 αφού στα πρώτα θα είχαν το δεκάρι στο τσεπάκι άνετα. Τελικά μόνο για το θαυμάσιο κομμάτι Darker Shade of Black αξίζουν το δεκάρι. Επικό, υπέροχο, μου θύμισε Stairway to Heaven.

Δεν ξέρω αν έχουν σκοπό να κυκλοφορήσουν κάτι πιο καινούριο αλλά εγώ πάντα παρακολουθώ την πορεία τους και θα το παρουσιάσω αμέσως. Να στείλω τους χαιρετισμούς μου και στον θρυλικό Ritchie και την υπέροχη Candice και να τους ευχηθώ να είναι πάντα δυνατοί και δημιουργικοί. Δεν χρειάζεται πιστεύω να αναφέρω για την παραγωγή του cd που όπως καταλαβαίνετε είναι άκρως επαγγελματική από πολύ έμπειρα χέρια και μια καλή εταιρεία πίσω από τους θρύλους να τους βοηθούν.

Ελπίζω να ακούσουμε νέα τους σύντομα και γιατί όχι να τους δούμε και σε κάποιο live από κοντά να περάσουμε καμμιά ώρα έστω καλά με υπέροχη μουσική. Φυσικά και είναι ένα cd που συστήνεται με κλειστά μάτια σε όλους τους φίλους της ποιοτικής αναγεννησιακής φολκ και στους φίλους της μπάντας φυσικά αλλά νομίζω θα το έχουν ήδη το cd όπως είναι λογικό.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Once Upon December
02. Four Winds
03. Feather In The Wind
04. Darker Shade Of Black (instrumental)
05. The Twisted Oak
06. Nature's Light
07. Der Letzte Musketier (instrumental)
08. Wish You Were Here (2021)
09. Going To The Faire
10. Second Element

Οι μουσικοί που συμμετείχαν για να ολοκληρωθεί αυτό το cd είναι οι εξής:

Candice Night - Φωνητικά, γκάιντα
Christina Lynn Skleros - Τραγούδι, φλάουτο
Claire Smith -  Βιολί
David Baranowski -  Πλήκτρα
David Keith -  Ντραμς
Mike Clemente - Κιθάρα, μπάσο
Ritchie Blackmore - Κιθάρα, μαντολίνο, Hurdy Gurdy ​

Το cd κυκλοφόρησε στις 12 Μαρτίου του 2021 από την εταιρεία earMusic.

Είδος: Medieval folk rock

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 46 λεπτά.

Exit mobile version