LifeSteps.gr

Heaven´s Guard – Pathfinder review (2022 release)

Guard

Ένα cd που βρήκα τυχαία ψάχνοντας για κάτι άλλο είναι από τους αγαπητούς Γερμανούς Heaven's Guard και είναι το πρώτο τους στον χώρο του συμφωνικού μέταλ και έχει τον τίτλο Pathfinder. Τα παιδιά ήταν τυχεροί που βρήκαν γρήγορα μια εταιρεία και υπέγραψαν και έτσι προχώρησαν στο επόμενο βήμα πιο άνετα. Η μπάντα είναι σχετικά καινούρια και μετά από κάποια demo έφτιαξαν και το καλό τους ολοκληρωμένο cd όπως θα δούμε και παρακάτω.

Τους φίλους μας δεν τους ξέρω προσωπικά αλλά από τα πρώτα βήματα δείχνουν το ταλέντο τους και αν συνεχίσουν έτσι θα φτάσουν πολύ ψηλά, είναι στην αρχή ακόμη. Αρκεί να παραμείνουν σταθεροί χωρίς αλλαγές στην σύνθεση και φυσικά με την ίδια τραγουδίστρια που τα πηγαίνει πολύ καλά για το είδος. Αυτό που μου αρέσει στο cd τους είναι ότι έχει μια συνοχή, μια σταθερότητα στις συνθέσεις από την αρχή μέχρι το τέλος που μου θυμίζει τους παλιούς Darkwell αλλά χωρίς να μοιάζουν σε κάποιον εξώφθαλμα.

Άλλος λέει ότι μοιάζουν στους Nightwish, όχι καμμιά σχέση, πολύ άστοχη η σύγκριση, όπως και με τους Epica. Εντάξει στο συμφωνικό στυλ τα έχουμε ακούσει όλα αλλά τα παιδιά εδώ προσπαθούν να κάνουν κάτι το ξεχωριστό και αυτό μου φτάνει για να τα αξιολογήσω ανάλογα. Μάλιστα το συγκεκριμένο cd μου φαίνεται και καλύτερο από τα ενδιάμεσα cd των Nightwish με την Αννέτ όπως και κανά δυό τελευταία των Within Temptation με τις πολλές συνεργασίες άνευ λόγου για περισσότερο mainstream μουσική, πράγμα απαράδεκτο για μέταλ.

Οι μπάντες από την Γερμανία έχω παρατηρήσει ότι είναι πιο αξιόλογες σε όλα τα είδη που επιχειρούν εκτός ελαχίστων περιπτώσεων αλλά κατά 99 τοις εκατό το πετυχαίνουν σωστά το είδος που επιχειρούν. Το ίδιο εδώ και οι φίλοι μας που χωρίς να τους βοηθά κανείς παλεύουν μόνοι τους να προσφέρουν την ωραία μουσική τους στο κοινό. Όλοι τους βαθμολογούν αυστηρά λες και παίζουν χρόνια και είναι το δέκατο cd τους για παράδειγμα.

Για πρώτο δείγμα μια χαρά τα πήγανε και πρέπει να τους βοηθάνε να γίνουν καλύτεροι όχι να τους απογοητεύουν αμέσως μόλις πάνε να ανοίξουν τα φτερά τους σε ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό είδος. Εδώ ακούμε μέτρια cd από μπάντες πολύπειρες με δεκαετίες στην πλάτη τους και πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ τους. Μέχρι να βγουν τα καινούρια cd σε δύο-τρεις μέρες αυτό το cd είναι μια χαρά για ένα ευχάριστο διάλειμμα.

Μέχρι το τέλος της χρονιάς πέφτουν πολλές επανεκδόσεις παλιών καλών cd από τις γνωστές εταιρείες για να προσελκύσουν και καινούριο κοινό και για αυτούς που δεν τα πρόλαβαν σε φυσική μορφή όταν κυκλοφόρησαν. Εγώ περιμένω Candlemass και τους αγαπητούς Constellatia όπως και το καινούριο των Drudkh από την Ουκρανία που δεν ξέρω αν κυκλοφορήσει στην ώρα του παρόλο που είναι έτοιμο λόγω του πολέμου.

Από τα υπόλοιπα μπορεί και να πεταχτεί κάποιο έκπληξη αλλά βλέπω κυρίως επανεκδόσεις και άγνωστους τίτλους από άλλες μπάντες. Ας ξαναγυρίσουμε όμως και στους φίλους μας τους Γερμανούς μην το ξεχνάμε το ωραίο τους cd. Για πρώτη γνωριμία με την μπάντα θα βάλω και ένα βαθμό παραπάνω από ότι θα έβαζα για να πάρουν μπρος τα παιδιά να μας προσφέρουν και καλύτερα δημιουργήματα. Ένα 8.5/10 λοιπόν και τα χαιρετίσματα μου στους φίλους μας για την άψογη δουλειά τους στην παραγωγή του cd.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Obscurity
02. Veiled In Mist
03. Fallen Angels
04. Heaven´s Guard
05. Passenger Of Charon
06. Deepest Voice
07. The Cause Of Destiny
08. Plato´s Cave
09. Pathfinder
10. Worlds
11. Symbiosis

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Kevin Küppers -Ντραμς
Steven Meißner - Κιθάρα
Doreen Fleck - Φωνητικά
Karsten - Πλήκτρα
Chris Jakubeit - Μπάσο

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Φεβρουαρίου του 2022 από την εταιρεία Boersma Records.

Είδος: Συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 51 λεπτά.

Exit mobile version