LifeSteps.gr

Beto Vazquez Infinity - Mental Asylum review (2021 release)

Beto

Σκεφτόμουν τι να κάνω παρουσίαση μιας και δεν βγαίνουν αξιόλογες κυκλοφορίες κάθε μέρα και το είδος που μου αρέσει φυσικά έτσι βρήκα από την περσινή χρονιά μια γνώριμη μου από παλιά μπάντα, τους αγαπητούς Beto Vazquez Infinity και το τελευταίο τους στούντιο cd το Mental Asylum. Έχουν και ένα live μετά από αυτό αλλά περιμένω πως και πως κάτι καινούριο τους να το παρουσιάσω αμέσως. Την μπάντα την έχω ακούσει από τότε που ξεκίνησε και έχω και όλα τα cd της βέβαια. Παρακάτω ακολουθεί ένα μικρό απόσπασμα από τους ίδιους για την περιγραφή του cd τους όπως το έβαλαν στο επίσημο bandcamp τους.

'Το 2021 μας έχει συγκεντρωμένους αφού βρισκόμαστε έτοιμοι για την επικείμενη κυκλοφορία του καινούριου μας cd με τον τίτλο ¨Mental Asylum¨. Το 7ο στούντιο άλμπουμ, κάνοντας ένα βήμα παραπέρα στη μουσική ποικιλομορφία, βρίσκει το συγκρότημα ενοποιημένο και προσαρμοσμένο, επιδεικνύοντας σε όλα τα τραγούδια, μια ποικιλία ήχων και ρυθμών από power μέχρι thrash μέσα από ροκ, συμφωνικές, φωνές και τους πάντα παρόντες εκλεκτούς καλεσμένους μουσικούς που δίνουν την δική πινελιά και ταλέντο σε αυτό το νέο άλμπουμ.'

Εγώ να τονίσω ότι η μπάντα είναι πολύ έμπειρη αφού έχει ιδρυθεί το 2000 από τον ταλαντούχο μουσικό Beto Vazquez. Παρουσιάζει μια ποικιλία στους ήχους της από κλασικό ροκ σε στυλ 70'ς μέχρι μοντέρνο συμφωνικό. Ότι θέλει κάποιος σίγουρα θα το βρει από τους φίλους μας. Ξέχασα να τονίσω ότι η μπάντα προέρχεται από το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και μου κάνει πραγματικά εντύπωση γιατί δεν τους παρουσιάζουν τα μέσα αφού είναι και παλιοί και πολύ αξιόλογοι μουσικοί.

Αν είναι να βάλουν τίποτα παλτά του black metal που δεν τους ξέρει κανείς αμέσως τα βγάζουν ενώ στους φίλους μας καμμιά αναφορά. Και όπως έχουμε δει η μουσική σκηνή της Αργεντινής έχει εξαιρετικά ταλέντα, πρόσφατα έβαλα και τους Liliumdust που ήταν και εξαιρετικοί. Εδώ τα παιδιά που είναι πάρα πολύ καλοί και έχουν προσφέρει δημιουργήματα τόσα χρόνια δεν τους αναφέρει κανείς. Και είναι και καλό το cd τους δεν είναι αυτές οι βλακείες που διαβάζω από μάλλον άσχετους από την μουσική.

Για να είμαι ειλικρινής μου άρεσαν περισσότερο το τρίτο και το τέταρτο cd της μπάντας περισσότερο από αυτό το πιο πρόσφατο αλλά λόγω και των εκλεκτών προσκεκλημένων είναι πάντα υψηλού επιπέδου τα δημιουργήματα τους. Σαν μέταλ όπερες τις ακούω και αφού είμαι φαν του συμφωνικού ήχου αλλά και του power metal δεν θα μπορούσε να μην μου αρέσει ένα καινούριο cd της μπάντας σε αυτό το είδος. Ελπίζω μόνο να βγάλουν και άλλο πιο καινούριο να το παρουσιάσω και αυτό.

Γενικά πάντοτε αν ακούσει κανείς από το πρώτο έως και αυτό το έβδομο cd θα μείνει ικανοποιημένος από την συνολική ποιότητα των τραγουδιών. Μόνο ένα live που έχω δεν έχω προλάβει να ακούσω ακόμα αλλά τα υπόλοιπα τα ακούω σχετικά συχνά. Να στείλω τους χαιρετισμούς μου στους αγαπητούς μας φίλους και να πω πολλά μπράβο για αυτό το πολύ καλό cd που όπως και τα υπόλοιπα είναι σε υψηλό επίπεδο. Να βάλω και ένα 8.5/10 στην αγαπημένη μπάντα από την Αργεντινή και θα περιμένω με αγωνία νέα τους κυκλοφορία.

Δισκογραφία (στούντιο albums):

Beto Vázquez Infinity (2001)
Flying Towards the New Horizon (2006)
Darkmind (2008)
Existence (2010)
Beyond Space Without Limits (2012)
Humanity (2018)
Mental Asylum (2021)

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Mental Asylum
02. Isolation
03. The Abyss
04. Hunger For Destruction
05. Chaotic Darkness
06. Heaven Is Fake
07. Sto-Vo-Kor
08. Life Is Ilusion
09. Faster Than You
10. Insanity

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Melani Hess – Βασικά φωνητικά και δεύτερα φωνητικά
Beto Vazquez – Μπάσο
Guille Carpintero – Ντραμς
Daiana Benitez – 'Σκληρά' φωνητικά, πλήκτρα, δεύτερα φωνητικά
Leonardo Lukaszewicz – Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 27 Δεκεμβρίου του 2021 από την εταιρεία τους την Beto Vazquez Music.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 38 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version