LifeSteps.gr

Mandragora Thuringia - Rex Silvarum review (2022 release)

Thuringia

'Το 7μελές επικό φολκ μέταλ συγκρότημα Mandragora Thuringia ιδρύθηκε στη Θουριγγία το 2008. Οι σκληροί ήχοι της κιθάρας, σε συνδυασμό με τα λαϊκά όργανα, αφήνουν την ατμόσφαιρα να αλλάζει ανάμεσα σε ωμές, μεταλλικές μελωδίες και χορευτικές, σε συνδυασμό με μελωδίες γκάιντας, ορχηστρικής και ακορντεόν. Τα τραγούδια αφορούν παραμύθια από τα παλιά, επικές μάχες και εκτεταμένες περιόδους ποτών.'

'Το συγκεκριμένο cd "Rex Silvarum" προσφέρει ότι επιθυμεί μια folk metal καρδιά: σκληροί ήχοι κιθάρας σε συνδυασμό με folk όργανα δημιουργούν μια ξεσηκωτική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε ωμά, μεταλλικά μέρη και χορευτικές, με τις μελωδίες γκάιντας και ακορντεόν να κυριαρχούν. Το όλο θέμα ολοκληρώνεται με επικά πλήκτρα, χορωδίες ή έγχορδα, που μεταφέρουν τα συναισθήματα των τραγουδιών και σκορπούν γούρι. Το άλμπουμ περιέχει 13 ποικίλα τραγούδια που αφηγούνται ιστορίες από τα παλιά, αφηγούνται μάχες ή σας προσκαλούν να πιείτε.

Καθίστε δίπλα στη φωτιά με την μπάντα στο ηχοσύστημα και ακούστε τις ακαταμάχητες μελωδίες τους. To cd ηχογραφήθηκε στα Splendid Wave Studios από τον Dom R. Crey (Equilibrium, Nothgard) και έγινε mastered από τον Andre Hofman (Varg, Wolfchant), υπάρχουν επίσης εκλεκτοί καλεσμένοι μουσικοί, οι Dom R. Crey και Robse Dahn.

Rex Silvarum - ο βασιλιάς του δάσους σας δίνει ένα κοινό!'

Η εισαγωγή ανήκει στους φίλους μας που περιγράφουν με λίγα λόγια για την μπάντα και που στοχεύει το τελευταίο τους cd όπως ακριβώς το αναγράφουν στο επίσημο bandcamp τους. Παίζουν πολύ καλό folk metal και τραγουδάνε στα γερμανικά σαν τους θρυλικούς συμπατριώτες τους τους Equilibrium μόνο που τα παιδιά εδώ έχουν πιο αργό τέμπο στις συνθέσεις τους. Πάντως είναι πολύ καλοί και καλύτερα που τραγουδούν στην γλώσσα τους, μου αρέσει περισσότερο έτσι κι ας μην τα καταλαβαίνω τα λόγια.

Έχουν και αυτό το ωραίο epic στοιχείο σε κάποια από τα κομμάτια που προσθέτει ποιότητα και τα κάνει πιο πιασάρικα. Δεν είναι το pagan folk metal των Equilibrium για παράδειγμα. Το επίσημο site των φίλων μας είναι εδώ για όποιον θέλει να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την μπάντα. Βλέπω επιρροές από In Extremo, Sabaton και φυσικά Equilibrium. Για τους Sabaton μόνο να πω ότι έχουν επηρεάσει πολύ κόσμο και δίκαια θεωρούνται από τα καλύτερα σύγχρονα μέταλ σχήματα.

Για τους Equilibrium πάλι τους θεωρώ από τους καλύτερους στο folk metal σε όλο τον κόσμο και είναι από τις αγαπημένες μου μπάντες. Για τους In Extremo έχω να τους ακούσω αρκετά χρόνια, κυρίως την δεκαετία του 2000 και τα ενδιάμεσα cd τους. Ξαναγυρνώντας στους φίλους μας τώρα να πω ότι βγήκε πολύ καλύτερο το cd τους από ότι το περίμενα. Πρέπει να το ακούσετε όλοι οι λάτρεις της μεσαιωνικής folk μουσικής γιατί πραγματικά αξίζει. Είναι ένας συνδυασμός των Equilibrium σε πιο επικό στυλ με την ποιότητα των In Extremo.

Κλείνοντας την παρουσίαση μου θα βάλω ένα 9/10 στους φίλους μας και ελπίζω να το φτάσουν τόσο ψηλά όσο και οι προαναφερόμενες μεγάλες μπάντες από την Γερμανία. Έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά στην παραγωγή του cd τους και μαζί με τα συγχαρητήρια σε όλους στέλνω και τους χαιρετισμούς μου στους φίλους μας. Καλή συνέχεια εύχομαι στην μουσική σας πορεία παιδιά.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Frühling 01:21
2. Ausbruch 03:45
3. Falkenflug 03:41
4. Kreaturen der Nacht 04:46
5. Sunufatarungo 04:04
6. Rex Silvarum 06:15
7. Waldgeflüster 03:13
8. Amygdala 04:10
9. Grünes Meer 04:45
10. Kriegerbarden 04:39
11. Trollmelodie 04:24
12. Linde 04:13
13. Herbst 02:53

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Erik Schröter - Κιθάρα
Juan - Πλήκτρα, ακορντεόν
Andor Koppelin - Φωνητικά
Kone - Ντραμς
Julian Styles - Μπάσο
Carlo Reiter - Γκάιντες και άλλα πνευστά
Moritz Engler - Κιθάρα

Το cd κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία MDD Records.

Είδος: Folk metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 52 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version