LifeSteps.gr

Dragonhammer - Second Life review (2022 release)

Dragonhammer

'Οι Dragonhammer είναι μια από τις βασικές μπάντας της ιταλικής power metal σκηνής, ένα συγκρότημα που σημαδεύει την ιστορία αυτής της μουσικής εδώ και 20 χρόνια. Με το νέο άλμπουμ «Second Life» ανοίγουν ένα νέο κεφάλαιο δίνοντας μια στροφή στη μουσική τους, που είναι πλέον πιο δυνατή, πιο επική και τεχνικά τόσο υψηλή όσο ήταν στο παρελθόν. είναι η εξέλιξη του τρόπου δημιουργίας της μουσικής του συγκροτήματος, ανανεώθηκε ο ήχος και ο σχηματισμός.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών αυτού του δημιουργήματος είναι η προσθήκη νέων φωνητικών στοιχείων, πιο συμφωνικών αφού ξεχωρίζουν τα πλήκτρα και οι πιο δυνατές κιθάρες. Ένα άλμπουμ που ανοίγει νέους ορίζοντες για το μέλλον της μπάντας και θέλει να είναι η βάση αυτής της νέας ταυτότητας που θέλει να υιοθετήσει το συγκρότημα. Οπότε σίγουρα θα έχετε να ακούσετε ένα εκρηκτικό μείγμα από power και epic metal με υπέροχα συμφωνικά μέρη.

Θα μπορούσαμε να το θεωρήσουμε και ως ένα επικό ταξίδι μέσα από ισχυρά riff και υπέροχες μελωδίες που θα σας κάνουν να τραγουδάτε ακούγοντας το από την αρχή μέχρι το τέλος!. Αξίζει να αναφέρουμε την δουλειά που έγινε στο στούντιο του Marco Mastrobuono στο Το Kick Recording Studio και το υπέροχο έργο τέχνης στο εξώφυλλο του cd από τον Luca Martinotti.'

Μετά την απαραίτητη εισαγωγή από την ίδια την μπάντα όπως κάνω τελευταία γιατί οι ίδιοι εξηγούν πολύ καλύτερα τον σκοπό του δημιουργήματος του και την ιστορία τους φυσικά εγώ προχωρώ αμέσως στην αξιολόγηση του έργου τους. Ακούγοντας το για μερικές φορές βλέπω ότι ακολουθούν την πατροπαράδοτη συνταγή του αυθεντικού συμφωνικού power metal που είναι σωστά δοσμένο για να χαιδεύει τα αυτιά των φίλων του είδους.

Αποκλείεται έτσι όπως το κάνανε τα αγαπητά παιδιά να απογοητεύσουν τον κόσμο που αρέσκεται σε παρόμοια δημιουργήματα όπως και μένα βέβαια. Έχει την κανονική ταχύτητα του, τις ωραίες κιθάρες για το είδος και τις απαραίτητες μελωδίες. Και το καλό είναι ότι δεν μοιάζουν με κάποιο άλλο πολύ γνωστό γκρουπ από την πατρίδα τους την Ιταλία η και κάποια άλλη ευρωπαική. Μερικοί που τα έχουν ακούσει όλα και ειδικεύονται στο power metal μπορεί να βρουν ομοιότητες αλλά εγώ που ακούω διάφορα μου φαίνεται ότι τα παιδιά πετύχανε απόλυτα τον στόχο τους , αν μας διασκεδάσουν δηλαδή με το δημιούργημα τους.

Κλείνοντας να πω ότι σαν φαν της ιταλικής μέταλ σκηνής σπάνια βρίσκω κάτι απογοητευτικό που να με κάνει να μην θέλω να παρουσιάσω. Υπάρχει και ποιότητα και μεγάλο ταλέντο στους φίλους μας και αυτό μου αρκεί να βάλω ένα πολύ καλό βαθμό στο έργο τους. Αυτό πρέπει να είναι το πέμπτο στούντιο album τους αν δεν έχω κάνει λάθος και από ότι βλέπω μπορείτε να τα βρείτε όλα στο επίσημο bandcamp τους.

Είναι εξαμελές σχήμα και έχουν και τους καλεσμένους τους που βοήθησαν να βγει σε πέρας το όλο δημιούργημα. Να στείλω τους χαιρετισμούς μου στα παιδιά και να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στην μουσική καριέρα τους. Από μένα 9/10 και πολλά συγχαρητήρια για την άψογη δουλειά τους.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Prelude to Conquest
2.Kingdom of the Ghosts 04:55
3.Diamond of Peace
4.Into the Warrior's Mind
5.Shattering Hope
6.Fallen Brother
7.Sickness Divine 04:31
8.The Rising
9.Silver Feathers
10.Second Life
11.Ending Legacy

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Gae Amodio: bass * Flavio Cicconi: guitars
Alessandro Mancini: guitars, orchestrations
Giulio Cattivera: keyboards, backing vocals, orchestrations
Marco Berrettoni: drums * Mattia Fagiolo: vocals
Additional recordings and guests:
Guitar solo on "Sickness Divine" by Edoardo Taddei
Guitar solo on "The Rising" by Marco Mastrobuono
Vocal growl on "Shattering Hope" by Andrea Pedruzzi
Choir by Alessio Cattivera, Giulio Cattivera, Mattia Fagiolo, Andrea Pedruzzi

To cd κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία My Kingdom Music.

Είδος: Συμφωνικό power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 54 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version