LifeSteps.gr

Mist of Misery - Severance review (2022 release)

Mist of Misery

Ένα εξαιρετικό cd που βγήκε πρόσφατα είναι το Severance από τους αγαπητούς μας Σουηδούς Mist of Misery και μάλιστα σε ένα είδος που δεν ακούω συχνά επειδή δεν προλαβαίνω λόγω φόρτου εργασίας και είναι το συμφωνικό black metal. Πρόκειται για το τέταρτο ολοκληρωμένο cd από τους Mist of Misery και το πρώτο τους concept δημιούργημα. Είναι το πιο συμφωνικό τους έργο μέχρι τώρα και το πρώτο που τα φωνητικά έχει αναλάβει ο Änglamakaren (Ken Romlin των Night Crowned). Το σχεδιασμό του όμορφου εξωφύλλου έχει επιμεληθεί η Alice Ruitenberg.

Επειδή δεν ακούω πολύ αυτό το είδος στην αρχή εντυπωσιάστηκα από τις μελωδίες του. Είναι πιο επικό και μελωδικό από πολλά μελωδικά death metal δημιουργήματα που έχω ακούσει τελευταία και σίγουρα το ποιο πρωτότυπο για την φετινή χρονιά όπου διεκδικεί την πρώτη θέση στην κατηγορία του που δεν νομίζω να έχω κάποιο άλλο. Ακόμα και οι Gaerea που μου αρέσουν πολύ είναι κανονικό γρήγορο black metal. Εδώ το πιάνο και η μουσική είναι σε άλλο επίπεδο ποιότητας που θα ικανοποιήσει όλους τους φίλους της extreme μουσικής αλλά με μελωδίες άφθονες.

Δεν παρατήρησα ούτε καν ένα μικρό λάθος στις συνθέσεις των φίλων μας, τα έχουν πάει φανταστικά σε όλους τους τομείς. Δεν έχω ακούσει τα προηγούμενα δημιουργήματα τους αλλά θα το κάνω πολύ ευχάριστα γιατί μου άρεσαν πολύ και διέκρινα πολύ ταλέντο στα παιδιά. Θα ψάξω να βρω και άλλα παρόμοια cd στο ίδιο είδος για να κάνω συγκρίσεις με τους φίλους μας γιατί πιστεύω ότι πιάσανε την κορυφή με αυτό τους το έργο. Βρήκα μερικά black metal αλλά δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο για να ασχοληθώ.

Το θέμα είναι τα cd που παρουσιάζονται να έχουν κάτι το ξεχωριστό που να τα κάνει ευχάριστα για αυτόν που θα τα ακούσει και θα τα αγοράσει φυσικά. Αν είναι να βάζω την κάθε βλακεία που κυκλοφορεί και είναι πολλές θα χαθούμε και θα πέσει η ποιότητα της μουσικής. Σε άλλες μπάντες που θέλω να βοηθήσω και να τις παρουσιάσω δεν βρίσκω ούτε καν το bandcamp τους, δεν έχουν youtube, instagram ούτε facebook. Που να τους βρω αυτούς για στοιχεία αν δεν ενδιαφέρονται οι ίδιοι να βγάλουν μια ιστοσελίδα έστω να προωθήσουν το cd τους.

Τέλος πάντων αυτά είναι συνηθισμένα στις underground μπάντες και έχω συνηθίσει για αυτό μερικές φορές το ρίχνω κυρίως στα συμφωνικά που όλο και κάτι βρίσκω να βάλω η και στα doom. Εδώ μπάντες εικοσαετίας και δεν έχουν επαρκή στοιχεία για την βιογραφία τους. Και πληρώνουν δέκα και είκοσι χιλιάρικα να βγάλουν μόνοι το cd τους και δεν βάζουν κάτι να τους βοηθήσουμε και εμείς όσοι μπορούμε τουλάχιστον.

Ξαναγυρνώντας στους αγαπητούς μας Σουηδούς, τους Mist of Misery να ξαναπά ότι το cd τους αυτό είναι από τα καλύτερα που έχω ακούσει φέτος αλλά και αρκετό καιρό πριν σε αυτό το συγκεκριμένο είδος για να μην το ξεχνάμε αυτό. Να στείλω τους χαιρετισμούς μου στα παιδιά και να τους πω συγχαρητήρια για το εξαιρετικό cd που μας πρόσφεραν αυτές τις δύσκολες ώρες για την ανθρωπότητα. Όλα τα τραγούδια είναι υπέροχα και μακάρι και εύχομαι να συνεχίσουν δυνατά να δημιουργούν ποιοτική μουσική για όλους. 9.5/10 από μένα άνετα για τους φίλους μας.

Το tracklist αυτού του εξαιρετικού cd είναι το ακόλουθο:

1.An Ode to Solitude 05:52
2.The Long Road 05:38
3.A Sombre Solace 04:59
4.Into the Embrace of Winter 07:39
5.A Wasted Life 01:10
6.Through Night's Gloom 08:12
7.Oceans of Grief 06:09
8.Severance 06:43
9.Reflections 01:20
10.Towards the Descent 06:18

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Änglamakaren - Φωνητικά

Mortuz Denatus - Κιθάρα, πλήκτρα, ενορχηστρώσεις

Tenebris - Μπάσο

Livsnekaren - Ντραμς

Το cd κυκλοφόρησε στις 4 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Non Serviam Records.

Είδος: Συμφωνικό black metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 54 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version