LifeSteps.gr

The Unliving game review (2022 release)

The Unliving

Άλλο ένα αξιόλογο παιχνίδι από την αγαπητή μας Team17 είναι και το The Unliving που χειριζόμαστε ένα νεκρομάντη και σπέρνουμε την καταστροφή σε οτιδήποτε βρεθεί στον δρόμο μας. Ακολουθεί η περιγραφή του τίτλου από την εταιρεία του και επανέρχομαι μετά για την αξιολόγηση μου. Μην ξεχάσω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στην εταιρεία που με προμηθεύει υλικό για να μπορώ να τα παρουσιάζω τα αξιόλογα παιχνίδια της. Εδώ γίνεται το αντίθετο από τις μουσικές εταιρείες αλλά αυτό είναι άλλο μεγάλο θέμα που δεν θα αναφερθώ στο παρόν άρθρο.

'Το βασίλειο των ζωντανών έχει διαφθαρεί μέχρι τον πυρήνα του και μια καταιγίδα έρχεται να αλλάξει την παγκόσμια τάξη πραγμάτων. Αυτή η καταιγίδα είσαι εσύ, ένας πανίσχυρος νεκρομάντης, ένας μάγος που αρνείται τον θάνατο και οδηγεί τις λεγεώνες των νεκρών. Οι κληρικοί και οι άρχοντες ελπίζουν να κρυφτούν πίσω από ψηλούς τοίχους, αλλά δεν υπάρχει καταφύγιο για να τους καλύψει από την οργή σας. Χτυπήστε εκατοντάδες από αυτούς που στέκονται στο δρόμο σας και μετατρέψτε τους σε εργαλεία σας στο δρόμο για έναν μεγαλύτερο σκοπό.

Το Unliving είναι ένα δυναμικό roguelite rpg δράσης με στρατηγικά στοιχεία. Σηκώστε τους νεκρούς, χρησιμοποιήστε πολλά ξόρκια και εξερευνήστε έναν μυστικιστικό κόσμο, όλα υλοποιημένα με σκοτεινά εξωφρενικά pixel-art γραφικά.

Μετατρέψτε τους αντιπάλους σας και πάρτε τους με το μέρος σας:
Κάθε πεσμένος εχθρός μπορεί να αναστηθεί και να προστεθεί στον στρατό σας για να δημιουργήσετε απεριόριστες λεγεώνες νεκρών. Αυτά τα αναγεννημένα πλάσματα έχουν τις δικές τους μοναδικές ικανότητες, όπως ο αδικοχαμένος ιερέας του οποίου οι ευλογίες στη ζωή, θα γίνουν τώρα κατάρες που θα οδηγούν τους εχθρούς σας στο θάνατο.

Τσακίστε όλους τους αντιπάλους με τον δικό σας τρόπο:
Μόνο μερικοί από τους ζωντανούς είναι αβοήθητα θύματα, οι υπόλοιποι μπορούν να ανταποδώσουν τις επιθέσεις σας. Διατηρούν τη γραμμή, κινούνται σε μεγάλες ομάδες και διαθέτουν επίσης ισχυρές ικανότητες. Αγαπούν τη ζωή τους και δεν θα πέσουν εύκολα, γι' αυτό απελευθερώστε την κόλαση ως ο απέθαντος αφέντης τους για να τους γονατίσετε.

Κατακτήστε αχαρτογράφητες περιοχές στον χάρτη:
Ο κόσμος δημιουργείται τυχαία σε κάθε πέρασμα και είναι πλούσιος με μια σειρά από πλάσματα, αντικείμενα τέχνης, μυστικά δωμάτια και θανατηφόρες παγίδες. Κάθε μέρος του κόσμου καταλαμβάνεται από μια ποικιλία ζωντανών κατοίκων - εισβάλετε σε χωριά και σκοτώστε αδύναμους αγρότες για να ενισχύσετε τον στρατό σας ή εμπλακείτε σε έναν απελπισμένο αγώνα μέχρι θανάτου στους βάλτους ενάντια σε σαφώς πιο δύσκολους  εχθρούς.

Ανακαλύψτε τα μυστικά της νεκρομαντίας σαν γνήσιος νεκρομάντης που είστε:
Συλλέξτε κρυπτικές σημειώσεις, εξαναγκάστε τις απαντήσεις από τους εχθρούς σας και μελετήστε τα γραπτά των αρχαίων αντικειμένων για να συγκεντρώσετε τις χαμένες αναμνήσεις του Νεκρομαντείου κομμάτι-κομμάτι, καθώς αποκαλύπτετε τη φύση της αθανασίας του, τα μυστικά του συντρόφου του στη φυλή και ανακαλύψτε τη ζοφερή αλήθεια για τις ανώτατες ιεραρχίες της Εκκλησίας.

Πολεμήστε επικά τέρατα, τους μεγάλους κακούς του παιχνιδιού:
Τα ισχυρά πλάσματα αυτού του σκιερού κόσμου θα κάνουν ότι μπορούν για να σας σταματήσουν. Κάθε boss στο παιχνίδι έχει ένα μοναδικό στυλ μάχης και ένα σύνολο ικανοτήτων, που σημαίνει ότι η επιδεξιότητα στη μάχη και η στρατηγική σκέψη θα είναι ζωτικής σημασίας για να βγείτε νικητές από αυτές τις εξαντλητικές και δυσκολότερες βέβαια συναντήσεις .

Πεθαίνεις και ανασταίνεσε:
Η ικανότητα άρνησης του ίδιου του θανάτου είναι το μεγαλύτερο μυστικό του νεκρομάντη μας. Ένα ακόμα θανάσιμο χτύπημα είναι απλώς μια οπισθοδρόμηση για αυτόν. Πάρτε ένα μάθημα από τον θάνατό σας και μην αφήσετε τους εχθρούς σας να σας πιάσουν με τον ίδιο τρόπο δύο φορές.'

Το παιχνίδι είναι ιδανικό για αυτούς που θέλουν πολύ δράση στην οθόνη τους και από ότι παρατήρησα έχει και αρκετή διάρκεια σε σχέση με το προηγούμενο της εταιρείας που έπαιξα. Φυσικά έχει και τους μεγάλους κακούς που αντιμετωπίζουμε. Οι μάχες είναι σχετικά εύκολες τουλάχιστον στην αρχή που είμαι εγώ αν αναστήσουμε όλους αυτούς που σκοτώνουμε και πεθαίνουν ώστε μπορούμε να γίνουμε πανίσχυροι με τον δικό μας στρατό από ζόμπι.

Ένα 8/10 νομίζω το αξίζει και φυσικά εξαρτάται από τι προτιμάτε να κάνετε σε ένα παιχνίδι. Εγώ που είμαι φαν κυρίως της στρατηγικής προτιμώ τα πιο πολύπλοκα παιχνίδια. Ένας που θέλει μόνο δράση μπορεί να του βάλει και δέκα, είναι καθαρά θέμα γούστου και προτιμήσεων. Πάντως είναι ελαφρύ παιχνίδι και παίζει πολύ καλά οπουδήποτε χωρίς πολλά bugs. Έκαναν καλή δουλειά τα παιδιά που το προγραμμάτισαν.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 7 Νοεμβρίου του 2022 από την αγαπητή μας
Team17 Digital και δημιουργήθηκε από τους προγραμματιστές στο RocketBrush Studio.

Είδος: Action rpg / roguelike / horror.

Exit mobile version