LifeSteps.gr

TasteMaker game review (2021 release)

TasteMaker

Συνεχίζουμε στα παιχνίδια και σε κάποιο από τα αγαπημένα μου Tycoon, το TasteMaker που είναι ακόμα σε early access αλλά φτιάχνεται σχετικά γρήγορα γιατί είχε και τα bugs του στην αρχή τουλάχιστον. Το παιχνίδι νομίζω το είχα ζητήσει από την μικρή βέβαια εταιρεία του αλλά δεν έλαβα απάντηση και το αγόρασα κανονικά σε ένα από τα sale του steam. Τέτοια management-tyccoon παιχνίδια τα παίρνω αμέσως μόλις βγουν γιατί είναι στα αγαπημένα μου. Να δούμε λίγο πρώτα πως το περιγράφει η εταιρεία του με λίγα λόγια και επανέρχομαι για την τελική αξιολόγηση.

'Ξεκινάς με ένα μικρό, άδειο οικόπεδο. Θα χρειαστεί να φτιάξετε το εστιατόριο σας από την αρχή, τοποθετώντας τοίχους, πόρτες και παράθυρα. Μόλις αποκτήσετε αυτά τα μετρητά με κόπο, μπορείτε να αγοράσετε περισσότερη γη και να αναπτύξετε το εστιατόριο σας. Οι επισκέπτες θέλουν κάτι περισσότερο από καλό φαγητό - ενδιαφέρονται επίσης για τη διακόσμηση του εστιατορίου σας. Βεβαιωθείτε ότι το εστιατόριο σας είναι καλά διακοσμημένο για να το κρατάτε χαρούμενο.

Όταν δεν καθαρίζετε το εστιατόριο σας, θα λερωθεί. Αυτό θα προσελκύσει αρουραίους. Οι επισκέπτες δεν θα χαρούν να δουν αρουραίους, οπότε μάλλον είναι καλή ιδέα να διατηρείτε το εστιατόριο σας καθαρό. Κρατήστε τους πελάτες σας ευχαριστημένους διατηρώντας χαμηλούς χρόνους αναμονής. Μαγειρέψτε και σερβίρετε το φαγητό όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η δημιουργία ενός μενού φαίνεται απλή, αλλά ένα ελάχιστα μελετημένο μενού είναι η καταστροφή πολλών εστιατορίων. Διαλέξτε τα πιάτα σας προσεκτικά και βεβαιωθείτε ότι έχουν τη σωστή τιμή.

Έχετε επίσης την επιλογή να προσφέρετε στους επισκέπτες σας μεγαλύτερη ποικιλία προσθέτοντας παιχνίδια τζόγου και μουσική στο εστιατόριο σας.' Αυτά τα ολίγα από τους κατασκευαστές αλλά είναι τουλάχιστον περιεκτικά αν και τα έχω συναντήσει σε όλα τα παρόμοια παιχνίδια. Εσείς όμως που δεν έχετε παίξει παρόμοιους τίτλους νομίζω ότι καταλάβατε που αποσκοπεί το εν λόγω παιχνίδι.

Είναι πολύ πιο απλοϊκό από το πάρα πολύ καλό αλλά σχετικά δύσκολο Deadwater Saloon που έγραψα σχετικά πρόσφατα και το παίζω ακόμα γιατί είναι αρκετά μεγάλο σε διάρκεια και συνεχώς ανανεώνεται με events και μπόλικα extra που προσθέτουν οι προγραμματιστές του. Αυτό το παιχνίδι είναι τόσο απλό όσο το περιγράφουν και οι προγραμματιστές του παραπάνω. Με την πρώτη φορά που το ξεκίνησα βρήκα όλα πως φτιάχνονται και άρχισα αμέσως το χτίσιμο του εστιατορίου μου.

Ενώ στο άλλο το Saloon θέλει μάθηση ο χειρισμός του και καλό θα είναι να παιχτεί το tutorial. Έχω τόσα πολλά Tycoon στην βιβλιοθήκη του steam που πολλά δεν τα έχω παίξει καθόλου. Τα είχα πάρει φτηνά σε κάποιο από τα sales και κάθονται στην συλλογή ανέπαφα χωρίς ούτε ένα λεπτό χρόνου παιξίματος. Δεν είναι και όλα καλά, υπάρχουν και πολλά φτηνιάρικα από προγραμματιστές που τα εγκατέλειψαν γρήγορα και τους βρίζουν οι φανς που τα αγόρασαν.

Γίνεται συχνά αυτό στο steam με τα early access παιχνίδια, τα βγάζουν μισά και σιγά-σιγά προσθέτουν το περιεχόμενο. Υπάρχουν όμως και μερικά που μένουν για χρόνια στην early access και οι προγραμματιστές πήραν τα λεφτά και τα παράτησαν και πήγανε στο επόμενο project τους. Τουλάχιστον πληρώσαμε λίγα για τα περισσότερα από αυτά οπότε μικρό το κακό. Φανταστείτε να δίνει κάποιος 25 και 30 ευρώ και να εγκαταλείπεται το παιχνίδι από τους devs μετά από μικρό διάστημα.

Ένα άλλο που είχα αγοράσει το The Guild 3 τράβαγα τα μαλλιά μου όταν το είχα δει με τόσα bugs και οι προγραμματιστές δεν κάνανε τίποτα για να το φτιάξουν μέχρι που το πήρε άλλη εταιρεία και καινούριο team και το σουλούπωσε κάπως γιατί ζητάει πολλά ευρώ και είχα δώσει αρκετά στην αρχή για να το πάρω. Μπορεί να ασχοληθώ και με αυτό κάποια στιγμή αν και είναι 3-4 χρόνια σε early access και ακόμα φτιάχνετε (ευτυχώς).

Επιστρέφοντας στον βασικό μας τίτλο το TasteMaker να του βάλω ένα 8.5/10 γιατί είναι αρκετά εύκολο στον χειρισμό και πιστεύω θα αρέσει σε πολύ κόσμο που προτιμάει τα Tycoon games για να περνάει ευχάριστα την ώρα του. Ειδικά αν το βρείτε σε κάποιο sale του steam η αλλού πάρτε το και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.

Το παιχνίδι βγήκε πέρσι στις 18 Φεβρουαρίου του 2021 σε early access από την εταιρεία Jelle Booij που το δημιούργησε.

Είδος: Restaurant tycoon / building / casual / management

Exit mobile version