LifeSteps.gr

New Home: Medieval Village game review (2022 release)

New Home

Ένα πολύ ενδιαφέρον city building παιχνίδι που έχω αρκετό καιρό στην συλλογή μου είναι και το  New Home: Medieval Village στο στυλ που μου αρέσει και που συνέχεια διορθώνεται με τα συνεχή patches αφού είναι ακόμα σε early access. Η τιμή του είναι απόλυτα λογική για αυτό που προσφέρει και πολύ συχνά βγαίνει και σε προσφορά οπότε μπορείτε να το βρείτε και φτηνά και να ενισχύσετε και τον δημιουργό του. Να δούμε πρώτα κάποια βασικά του παιχνιδιού και επανέρχομαι για την αξιολόγηση.

'Το New Home Medieval Village είναι ένα παιχνίδι οικοδόμησης πόλεων με μεσαιωνικό θέμα που βασίζεται σε ζώνες. Δημιουργία ζωνών σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κατοίκων του χωριού και κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του χωριού. Κρατήστε τους ευχαριστημένους με τα κτίρια των υπηρεσιών σας και προσελκύστε πλουσιότερους χωρικούς στο χωριό σας.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του New Home: Medieval Village είναι τα εξής: Προσαρμόστε κτίρια ή δημιουργήστε νέα χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα επεξεργασίας κτιρίων.

Δημιουργήστε ζώνες ανάλογα με τη ζήτηση.

Κρατήστε το χωριό σας ασφαλές.

Παρέχετε στους χωρικούς τους πόρους που χρειάζονται.

Χτίστε σχολεία και βιβλιοθήκες για να εκπαιδεύσετε τους χωρικούς.

Προσελκύστε πλουσιότερους χωρικούς στο χωριό σας για να δημιουργήσετε πιο προηγμένες απαιτήσεις στέγασης.'

Πρέπει να τονιστεί κάτι πριν πάμε στα βαθιά, το παιχνίδι είναι δημιουργία από ένα και μόνο προγραμματιστή και όχι ολόκληρη εταιρεία με άφθονα λεφτά από πίσω για να ρίξει στην παραγωγή του. Και μόνο για αυτό θα το αξιολογήσω ανάλογα γιατί το έχω από την αρχή που βγήκε σε early access και ξέρω την διαδικασία με τα διαδοχικά updates που διόρθωσαν πάρα πολλά προβλήματα που, λογικά στην αρχή, υπήρχαν και πραγματικά απορώ με κάποιους που τα αγοράσουν από την πρώτη μέρα και περιμένουν να είναι τέλεια. Μήπως ξεχνάνε τι έγινε με το Cyberpunk 2077 και τα αρχικά bugs που είχε;.

Και μιλάμε για μια έμπειρη προγραμματιστική ομάδα δημιουργών του θρυλικού και αγαπημένου The Witcher. Εδώ ο φίλος μας προσπαθεί μόνος του να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κόσμου και μέχρι τώρα τα έχει καταφέρει περίφημα μπορώ να πω γιατί το παρακολουθώ από την αρχή το παιχνίδι και μου αρέσει πολύ όπως και πολλά παρόμοια. Βλέποντας την συλλογή μου στο steam τις περισσότερες ώρες εκτός από το Black Desert Online που έχω κάτι χρόνια τα υπόλοιπα είναι city building και παιχνίδια στρατηγικής με πρώτο και καλύτερο το Majesty 2 και κάπου κοντά το αγαπημένο μου Dawn of Man.

Όταν κάποιος έχει ασχοληθεί πάνω από χίλιες ώρες με τίτλους στρατηγικής και παρόμοιων παιχνιδιών (τα mmorpg τα εξαιρώ γιατί είναι τεράστια και απαιτούν πολύ χρόνο) σίγουρα θα έχει εντοπίσει κάποια θετικά και αρνητικά σε τίτλους που κυκλοφορούν σχεδόν κάθε εβδομάδα. Δεν κάνω ποτέ συγκρίσεις παιχνιδιών μεταξύ τους παρόλο που έχω ασχοληθεί με όλους τους μεγάλους και μικρούς τίτλους city building γιατί δεν συγκρίνουμε τα ίδια πράγματα ποτέ.

Και πάντοτε μου αρέσουν προσπάθειες από ανεξάρτητους προγραμματιστές μιας και ο δείκτης δυσκολίας είναι πολύ μεγαλύτερος και φαίνεται αμέσως το ταλέντο κάποιου. Θα πρότεινα να ρίξετε μια ματιά στο παιχνίδι ειδικά αν σας αρέσουν τα παρόμοιου στυλ και θα δείτε ότι τώρα πια είναι σε μια πολύ καλή φάση για να το αγοράσει κανείς χωρίς να ξοδέψει και μια περιουσία. Συνέχεια φτιάχνεται με εβδομαδιαία patches και έχουν διορθωθεί σχεδόν τα πάντα.

Το τελικό μου συμπέρασμα είναι ότι πρόκειται για έναν τίτλο που αξίζει να έχουμε στην συλλογή μας τουλάχιστον εμείς οι λάτρεις των παρόμοιων τίτλων, city building, life simulators και φυσικά resource management. Στην τιμή που είναι τώρα, 16 και κάτι στο steam αξίζει αλλά αν το ψάχνετε τακτικά θα το βρείτε και κάτω από 10 ευρώ σε κάποιο από τα γνωστά sales του steam τουλάχιστον. Δείτε και το gameplay του στο βιντεάκι του steam που δείχνει ακριβώς τι να περιμένετε.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 14 Ιανουαρίου του 2022 από τον Mustafa Caner Tonbul και δημιουργήθηκε από τον ίδιο που ειδικεύεται στα παρόμοια παιχνίδια μιας και το επόμενο του θα είναι παρόμοιο με αυτό.

Είδος: City builder / colony simulation / resource management.

Exit mobile version