LifeSteps.gr

Cosmoteer: Starship Architect & Commander game review (2022 release)

Cosmoteer

Ένα πολύ καλό παιχνίδι για τους φανς του FTL είναι και το Cosmoteer: Starship Architect & Commander που μπορεί να μοιάζει φτωχό σε γραφικά και ήχο αλλά έχουμε πει ότι το gameplay είναι αυτό που μας κρατάει στην οθόνη μας και δεν βαριόμαστε σε μισή ώρα έναν καινούριο τίτλο που υπάρχουν πάρα πολλοί και σε αυτόν τον τομέα βέβαια όπως γίνεται παντού. Εδώ όμως τα πράγματα ξεφεύγουν και οι οπαδοί των παιχνιδίών στρατηγικής θα τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση παίζοντας το. Ακολουθούν τα γνωστά βασικά στοιχεία από την εταιρεία του και επανέρχομαι.

'Το Cosmoteer: Starship Architect & Commander είναι ένα πρόγραμμα κατασκευής αστροπλοίων ιδανικό για τους λάτρεις των παιχνιδιών όπως τα FTL, Starsector, SPAZ, Space Engineers, Escape Velocity, Avorion και άλλα.

Σχεδιάστε φοβερά διαστημόπλοια χρησιμοποιώντας διαισθητικά εργαλεία δημιουργίας πλοίων που είναι εύκολο να τα μάθεις αλλά δύσκολο να τα φτιάξεις. Προσαρμόστε πλήρως το σχήμα και την κάτοψη του πλοίου σας, επιλέγοντας πού θα τοποθετήσετε μεμονωμένες μονάδες, όπως όπλα, κινητήρες, διαδρόμους και χώρους πληρώματος. Ο σχεδιασμός του σκάφους σας είναι το κλειδί για την επιβίωσή του και κάθε απόφαση που παίρνετε θα επηρεάσει την απόδοσή του στη μάχη. Μοιραστείτε εύκολα τα σχέδιά σας με άλλους μέσω του workshop του steam, των διάφορων φόρουμ και του Discord.

Το πλήρωμα ενός πλοίου είναι η ψυχή του. Αριθμώντας από μισή ντουζίνα έως χίλια ή περισσότερα εξατομικευμένα άτομα, το πλήρωμά σας θα πιλοτάρει το πλοίο σας, θα χειριστεί τα όπλα του και θα μεταφέρει πυρομαχικά. Το πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν καθορίζει πόσο καλά θα αποδώσει το σκάφος σας στη μάχη. Το πλήρωμά σας είναι αυτόνομο, αλλά μπορείτε προαιρετικά να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά τους με συγκεκριμένους ρόλους και προτεραιότητες εργασίας.

Διοικήστε το πλοίο ή τον στόλο σας σε τακτικές μάχες σε πραγματικό χρόνο. Η μάχη βασίζεται στη φυσική και είναι εκρηκτική και εξαιρετικά ικανοποιητική. Κάθε ενότητα μπορεί να στοχευτεί και να καταστραφεί μεμονωμένα, ενώ ολόκληρα πλοία μπορούν ακόμη και να χωριστούν σε πολλά κομμάτια. Στοχεύστε τα όπλα ενός εχθρού για να εξαλείψετε την επιθετική του ικανότητα, καταστρέψτε τις ασπίδες του για να χαμηλώσετε την άμυνά του ή προχωρήστε στην καταστροφή του εξουδετερώνοντας τον αντιδραστήρα του.

Γίνετε ο πιο διάσημος «Cosmoteer» στο σύμπαν πολεμώντας πλοία A.I., αναλαμβάνοντας συμβόλαια για φατρίες, κερδίζοντας λάφυρα και αναβαθμίζοντας το δικό σας σκάφος ενώ εξερευνάτε έναν γαλαξία που δημιουργήθηκε από διαδικασίες, μόνος ή σε διαδικτυακή συνεργασία με φίλους. Στη συνέχεια, δοκιμάστε τις δεξιότητες σχεδιασμού και εντολών του πλοίου σας στο διαδίκτυο έναντι άλλων παικτών σε πολλαπλούς τρόπους μάχης PvP. Ή αφήστε τη φαντασία σας να πετάξει ελεύθερη στη δημιουργική λειτουργία, όπου μπορείτε να δημιουργήσετε ότι θέλετε με απεριόριστους πόρους.

Θέλετε ακόμα περισσότερα; Ένα ισχυρό πλαίσιο τροποποίησης και το Steam Workshop θα κρατήσουν την Cosmoteer να νιώθει συνεχώς φρέσκια με νέα όπλα, μονάδες και άλλες βελτιώσεις που δημιουργούνται από παίκτες.'

Πολύ ενδιαφέροντα ακούγονται όλα αυτά που μας υπόσχεται η εταιρεία αλλά πρέπει να τα δούμε και στην πράξη πριν βγάλουμε οριστικό συμπέρασμα. Από το λίγο που το δοκίμασα φαίνεται πολύ καλό και το κυριότερο με αρκετό περιεχόμενο παρόλο που βρίσκεται σε early access ως συνήθως με τα καινούρια παιχνίδια στο steam. Όλοι που το έχουν παίξει έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την ποιότητα του για τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από την κυκλοφορία του.

Στο steam κοστίζει αυτή την στιγμή γύρω στο 20άρι ευρώ που μπορεί να είναι τσουχτερό αλλά το παιχνίδι το αξίζει πιστεύω γιατί από την αρχή του φαίνεται πολύ εθιστικό και σίγουρα θα περάσουμε αρκετές ώρες παίζοντας το. Βέβαια αν κάποιος περιμένει και τα sale μπορεί να το βρει και σε αρκετά χαμηλότερη τιμή μιας και είναι indie τίτλος και αυτά πέφτουν γρηγορότερα από τα ΑΑΑ. Αν δεν μπορείτε να κάνετε υπομονή μέχρι να πέσει η τιμή του μπορείτε να το πάρετε, σίγουρα δεν θα κλαίτε το 20άρι που στοιχίζει τώρα.

Θα του βάλω ένα 8.5/10 κυρίως για τα φτωχά γραφικά του που θυμίζουν μεν παλιότερες δεκαετίες αλλά κάνουν σωστά την δουλειά τους στον παρόν τίτλο. Συμφωνώ και με τις πολλές θετικές κριτικές που του έχουν κάνει αυτοί που το αγόρασαν πρώτη μέρα, πράγματι είναι καλό για indie τίτλος χαμηλού σχετικά budget.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 24 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Walternate Realities και δημιουργήθηκε από τους ίδιους.

Είδος: Building / simulator / strategy

Exit mobile version