LifeSteps.gr

Football Manager 2023 review (2022 release)

Football Manager

Το Football Manager κάθε χρόνο πιστό στο ραντεβού του με το κοινό αλλά το θέμα είναι αν αξίζει να δίνουμε συχνά τόσα λεφτά που κοστίζει για μερικές μικροαλλαγές. Φτάσαμε ήδη στο 2022 και ακόμα βγαίνει κάθε χρόνο την ίδια περίπου μέρα. Έχω πολλά από αυτά στη συλλογή μου και έχω παίξει πάρα πολλές ώρες κυρίως με το 2013 και 2014. Από τότε και μετά το βαρέθηκα και πήγα σε άλλα παιχνίδια που ευτυχώς βγαίνουν πολλά κάθε χρόνο και στο είδος που μου αρέσει. Να δούμε πρώτα τι μας υπόσχεται η εταιρεία στο παιχνίδι και θα περάσουμε και στην τελική του αξιολόγηση στο τέλος.

Γίνετε μέλος της διοικητικής ελίτ παίζοντας με τους δικούς σας όρους και κερδίστε τους δικούς σας προσωπικούς τίτλους, κερδίζοντας την αγάπη των οπαδών και κυριαρχώντας στον ανταγωνισμό στο Football Manager 2023. Η διαχείριση ποδοσφαίρου δεν είναι μόνο η επιλογή τακτικής ή η δημιουργία μιας ομάδας. Έχει να κάνει με την ανάληψη προκλήσεων και το άνοιγμα νέων προκλήσεων.

Βρείτε το κλαμπ που είναι κατάλληλο για εσάς. Ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του συμβουλίου και των φιλάθλων προτού κερδίσετε τους καλύτερους αντιπάλους στο δρόμο σας για να κερδίσετε τα κορυφαία έπαθλα του ποδοσφαίρου. Μην υπογράφετε απλά έτοιμους σούπερ σταρ, δημιουργήστε τους από το μηδέν. Βελτιώστε την θέση σας με τη βοήθεια του προσωπικού σας στα σημαντικά θέματα όπως είναι η προπόνηση της ομάδας και δώστε ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα και τα θαυματουργά παιδιά σας να αναπτύξουν μια ομάδα παγκόσμιας κλάσης. Το στυλ παιχνιδιού της ομάδας σας εξαρτάται από εσάς. Δημιουργήστε μια μοναδική στρατηγική στον πίνακα τακτικών για να προσφέρετε μεγάλες νίκες και αξέχαστες στιγμές αγώνα.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ:
Ζήστε την μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας σας συμμετέχοντας στο UEFA Champions League, το UEFA Europa League και το UEFA Europa Conference League όλα αυτά με πλήρη άδεια και τους κανονικούς παίκτες φυσικά. Οι ανανεωμένες κληρώσεις κυπέλλου και τα επίσημα επώνυμα φύλλα ομάδων, οι πίνακες αποτελεσμάτων και τα υπέροχα γκολ ζωντανεύουν όλους τους διασυλλογικούς διαγωνισμούς της UEFA.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΕΣ ΟΜΑΔΕΣ:
Ενισχύστε τη μεταγραφική σας δραστηριότητα με ανανεωμένες συναντήσεις αναζήτησης και στρατολόγησης, μια στενότερη σχέση με scouts και ολοκαίνουργια εργαλεία σχεδιασμού της ομάδας σας. Με μια καλύτερη επίβλεψη των προοπτικών σας στα σκαριά, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να ανταποκριθείτε στις μακροπρόθεσμες φιλοδοξίες του συλλόγου.

ΞΕΠΕΡΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΣΑΣ:
Δοκιμάστε τις διαχειριστικές σας δεξιότητες ενάντια στο πιο ρεαλιστικό διαχειριστή AI στην ιστορία της σειράς. Μια αναθεώρηση της διαδικασίας λήψης αποφάσεων των αντιπάλων σας τους έχει κάνει πιο έξυπνους, ενώ οι νέες τακτικές οδηγίες εκτός κατοχής της μπάλας κάνουν πιο βιώσιμο το αμυντικό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο στην αντεπίθεση. Καθώς πιέζεστε σκληρότερα σε κάθε παιχνίδι, θα παρατηρήσετε περαιτέρω βελτιώσεις στη μηχανή του αγώνα, συμπεριλαμβανομένων αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας των wing-back και double pivots και μια σειρά από νέες κινήσεις.

ΠΑΡΕ ΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ:
Ελάτε πιο κοντά στους θαυμαστές της ομάδας από ποτέ με το νέο σύστημα υποστηρικτής εμπιστοσύνης. Αντιμετωπίστε τις προσδοκίες τους εντός και εκτός γηπέδου για να εξασφαλίσετε ένα λαμπρό, μακροπρόθεσμο μέλλον στον σύλλογο.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΑΣ:
Ξαναζήστε τις καλύτερες στιγμές και τα επιτεύγματα κάθε καριέρας που ξεκινάτε με το ολοκαίνουργιο χρονολόγιο Dynamic Manager. Είτε έχετε βάλει στο ντεμπούτο του έναν νεαρό παίκτη στην πρώτη ομάδα είτε έχετε κερδίσει το UEFA Champions League, δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο να απολαύσετε και να μοιραστείτε την ιστορία του Football Manager. Αμέτρητα περισσότερα χαρακτηριστικά, μεγάλα και μικρά, σχεδιασμένα για να βελτιώσουν την εμπειρία παιχνιδιού σας είναι έτοιμα να τα ανακαλύψετε σε κάθε καριέρα.'

Δοκιμάζοντας το για λίγο λόγω χρόνου είδα ότι δεν έχει και ουσιαστικές αλλαγές από το προηγούμενο της σειράς. Τα γραφικά είναι σχεδόν τα ίδια, πάλι τα γνωστά bugs στην αρχή που μετά θα φτιαχθούν βέβαια αλλά για 60 ευρώ που κοστίζει δεν θα το συνιστούσα παρά μόνο στους πολύ φανατικούς της σειράς που παίζουν χρόνια και δεν τους ενοχλεί να πληρώνουν το αντίτιμο κάθε χρόνο. Κανονικά μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να είναι το τέλειο simulator και μπορεί να είναι αλλά λόγω έλλειψης ανταγωνιστή.

Πάντως προτιμώ το We Are Football όταν θέλω να παίξω κάποιο manager που είναι πιο απλοικό και προχωράς εύκολα στα βασικά. Στο Football Manager πρέπει να καθίσεις ώρες να φτιάξεις ένα καλό σύστημα για την ομάδα και μετά να την δεις να τρώει 5 γκολ για πλάκα επειδή η άμυνα δεν κάνει την δουλειά της σωστά. Πολλά στατιστικά έχουν βγει στις καινούριες εκδόσεις που το έχουν κάνει δύσκολο για τους αρχάριους μάνατζερς. Και αυτά τα γραφικά τόσα χρόνια δεν μπορούν να πάρουν την μηχανή από το Fifa και να την προσαρμόσουν στο μάνατζερ;. Τουλάχιστον να δείχνει πιο ελκυστικό στους νέους που το αγοράζουν πρώτη φορά.

Τώρα τι βαθμολογία να του βάλω, με φέρνει σε δύσκολη θέση γιατί δεν είναι άσχημο απλώς δεν έχει προοδεύσει όπως άλλοι τίτλοι αρκετά χρόνια τώρα. Λόγω έλλειψης σοβαρού ανταγωνιστή θα πάρει ένα 7/10, τουλάχιστον να κάνουν και ένα παρόμοιο για το μπάσκετ που δεν υπάρχουν σοβαρά παιχνίδια με τόσα στατιστικά και επιλογές πουθενά.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου από την SEGA Europe και είναι δημιουργία της Sports Interactive.

Είδος: sports simulator / strategy / management

Exit mobile version