LifeSteps.gr

Sonic Frontiers review (2022 release)

Sonic

Converted from WebP to JPG using ezgif.com

Ο αγαπητός μας Sonic που μεγαλώσαμε μαζί του τόσα χρόνια (τον χειριστήκαμε για πρώτη φορά στις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο Mega Drive μας) και από κονσόλα σε κονσόλα επιστρέφει δριμύτερος με μια ακόμα φανταστική του περιπέτεια στο παιχνίδι Sonic Frontiers. Πρόκειται για μια πολύ καλή τρισδιάστατη περιπέτεια που τρέχει μια χαρά και σε μεσαίου βεληνεκούς συστήματα αρκεί να μην το παρακάνετε με τα πολλά φίλτρα αν δεν υπάρχει ισχυρή κάρτα να τα υποστηρίζει. Βέβαια καλύτερα θα το απολαύσουμε σε μια κονσόλα γιατί για εκεί είναι φτιαγμένο ουσιαστικά. Ας δούμε τα βασικά του στοιχεία πρώτα.

Ολόκληροι κόσμοι συγκρούονται στην τελευταία περιπέτεια του αγαπημένου μας Sonic the Hedgehog!. Αναζητώντας τα σμαράγδια του Χάους που έχουν χαθεί, ο Sonic εγκλωβίζεται σε ένα αρχαίο νησί που είναι γεμάτο από ασυνήθιστα πλάσματα. Πολεμήστε μια πληθώρα ισχυρών εχθρών καθώς εξερευνάτε έναν κόσμο δράσης, περιπέτειας και μυστηρίου που κόβει την ανάσα.

Επιταχύνετε με τον χαρακτήρα σας σε επίπεδα που δεν έχετε φανταστεί και ζήστε τη συγκίνηση της υψηλής ταχύτητας καθώς αγωνίζεστε στα πέντε τεράστια νησιά Starfall που περιέχει το παιχνίδι. Αρχίστε την περιπέτεια, χρησιμοποιήστε τη δύναμη των αρχαίων και πολεμήστε για να σταματήσετε αυτούς τους νέους μυστηριώδεις εχθρούς. Καλώς ήρθατε στην εξέλιξη των παιχνιδιών του Sonic!

Εγκαταστήστε το "Adventurer's Treasure Box" και το "Explorer's Treasure Box" πριν ξεκινήσετε ένα νέο παιχνίδι. Λάβετε υπόψη ότι τα περιεχόμενα δεν θα επικυρωθούν εάν εγκατασταθούν μετά την ολοκλήρωση του tutorial (της εισαγωγής ουσιαστικά). Βεβαιωθείτε ότι έχει εγκατασταθεί η πιο πρόσφατη ενημέρωση κώδικα πριν εγκαταστήσετε το dlc του παιχνιδιού.

Απολαύστε το ολοκαίνουργιο Open Zone Platforming αγωνιζόμενοι σε πέντε τεράστια υπερκόσμια νησιά, γεμάτα με πυκνά δάση, καταρράκτες που ξεχειλίζουν και τοπία της ερήμου, το καθένα με τις δικές του μοναδικές προκλήσεις και πλατφόρμες δράσης όπου βρίσκονται διάφορα κρυμμένα μυστικά που πρέπει να αποκαλύψετε και να τα μαζέψετε φυσικά.

Περιπλανηθείτε στα νησιά Starfall και δείτε τι έχει να προσφέρει το καθένα με την ταχύτητα που μόνο ο θρυλικός Sonic μπορεί να μας προσφέρει. Χαράξτε την δική σας πορεία και ανακαλύψτε δευτερεύουσες αποστολές, λύστε γρίφους, κλιμακώστε τεράστιες κατασκευές, πηγαίνετε για ψάρεμα και συναντήστε ένα ή δύο φιλικά πρόσωπα στη διαδρομή…

Ανακαλύψτε πύλες διάσπαρτες σε όλο το νησί και μπείτε στα επίπεδα του Κυβερνοχώρου μέσω πυλών διάσπαρτων στα νησιά με την υπογραφή μιας 3d πλατφόρμας σε ταχύτητες που μόνο ο Sonic μπορεί να πιάσει, γεμάτες προκλήσεις για να δοκιμάσετε τις δεξιότητές σας.

Τα νησιά Starfall φιλοξενούν παράξενα και επικίνδυνα πλάσματα που ο Sonic δεν έχει αντιμετωπίσει ποτέ πριν. Αξιοποιήστε το ολοκαίνουργιο σύστημα μάχης και τις αναβαθμίσεις του για να πολεμήσετε καλύτερα χρησιμοποιώντας στρατηγική, συνδυάζοντας τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε όπως dodges, parries, counters, combos και τη νέα ικανότητα Cyloop να εξοντώνει μυστηριώδεις εχθρούς και κολοσσιακούς τιτάνες.

Γίνετε ουσιαστικά ο Sonic και ταξιδέψτε για να αποκαλύψετε τα μυστήρια των υπολειμμάτων ενός αρχαίου πολιτισμού που μαστίζεται από δεκάδες ρομπότ αντιπάλους. Με μια χούφτα ερωτήσεις και μια ασώματη φωνή για να σας καθοδηγεί, ξεκινήστε να σώσετε τους φίλους σας και τους αινιγματικούς κατοίκους των νησιών Starfall από μια κολοσσιαία ρομποτική απειλή.

Αυτό το παιχνίδι θα ενημερώνεται με την πάροδο του χρόνου ώστε αν το έχετε στην συλλογή σας θα κυκλοφορήσει δωρεάν πρόσθετο περιεχόμενο για να απολαύσετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι αναβαθμίσεις μπορεί να κοστίσουν σε περαιτέρω αύξηση των ελάχιστων απαιτήσεων του παιχνιδιού σε hardware για να τρέχει ομαλά. Για αυτό και προτείνω να το αγοράσετε σε κάποια από τις κονσόλες που έχετε για να μην σας νοιάζει η αναβάθμιση του hardware και να μην μετράτε τα frames με το σταγονόμετρο

Σε συνέχεια του παραπάνω σχολίου θα επισημάνω ότι όσο καλά και αν τρέχει στο pc μας είναι άλλη η αίσθηση να παίζεις με το χειριστήριο σε μια μεγάλη οθόνη. Όσο για την βαθμολογία του, Sonic είναι αυτός και μεγαλώσαμε μαζί του, άνετα ένα 8.5/10. Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι ακριβή και δεν ξέρω αν συμφέρει να το αγοράσετε από εκεί. 60 ευρώ για τον Sonic μας θα προτιμήσω να το πάρω στο ps5 για μεγαλύτερη απόλαυση και στην ίδια τιμή βέβαια.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 8 Νοεμβρίου του 2022 από την αγαπητή μας SEGA και είναι μια δημιουργία από το Sonic Team.

Είδος: Action adventure / open world

Exit mobile version