LifeSteps.gr

Oakenfold game review (2022 release)

Oakenfold

Μου ήρθε το Oakenfold που είναι ένα έξυπνο turn based roguelike παιχνίδι στρατηγικής που μου αρέσουν και έχω πολλά στην library του steam μου. Αυτό που μου αρέσει στους indie τίτλους είναι ότι συνήθως φτιάχνονται από ένα η λίγα άτομα χωρίς πολλά εφόδια στα χέρια τους και έτσι είναι φτιαγμένα με πολύ μεράκι και ατέλειωτες ώρες προγραμματισμού. Επειδή ξέρω από δημιουργία παιχνιδιού έχω υπόψη πόση δουλειά έχουν ρίξει τα παιδιά που ασχολούνται με την ανάπτυξη τίτλων για αυτό μερικές φορές κάνω τα στραβά μάτια σε μέτρια γραφικά και ήχο αν το gameplay είναι πολύ εθιστικό.

'Το Oakenfold είναι ένα έξυπνο παιχνίδι στρατηγικής που μπορεί να αναστρέψει το χρόνο. Ξεπεράστε τους Βιοκτόνους που καταστρέφουν τον πλανήτη μας σε αυτή την roguelike περιπέτεια. Χειριστείτε τους, σπρώξτε τους, πνίξτε τους, συντρίψτε τους, βάλτε τους να επιτεθούν ο ένας στον άλλο... Όπως και να το κάνετε, κρατήστε το πολύτιμο φορτίο σας ασφαλές ανά πάσα στιγμή! Είναι η τελευταία σας ευκαιρία να ξεφύγετε από τον αφιλόξενο πλανήτη μας.

Βασικά χαρακτηριστικά:
Το Oakenfold κάνει μια ανατροπή στην κλασική ροή στρατηγικής που βασίζεται στο turn-based, παρόμοια με παιχνίδια όπως το "Into the Breach", οι εχθρικές επιθέσεις είναι προαποφασισμένες και έχετε ένα σύνολο ενεργειών για να λύσετε το παζλ. Στο Oakenfold, δεν χρειάζεται να σκεφτείτε την πλήρη λύση εκ των προτέρων. Μπορείτε να αρχίσετε να δοκιμάζετε τη λύση σας και αν δεν έχει αποτέλεσμα, μπορείτε απλώς να αντιστρέψετε το χρόνο με το μαγικό σας TimeScrubber™.

TimeScrubber™: ένα ελεύθερα χρησιμοποιήσιμο σύστημα αναίρεσης/επαναπαραγωγής. δοκιμάστε όλες τις πιθανές λύσεις για να βρείτε την καλύτερη!
Δημιουργείται προοδευτικά: κάθε play-through θα περιλαμβάνει διαφορετικές διαδρομές, αποστολές, αναβαθμίσεις και αντικείμενα
Μόνιμος θάνατος: Προσθέτει βάρος σε κάθε απόφαση που παίρνετε.
Highscores: Για να ικανοποιήσει αυτούς που τους αρέσει λίγο ο φιλικός ανταγωνισμός
Weekly Escape: Ένα εβδομαδιαίο ενημερωμένο playthrough όπου όλοι οι παίκτες θα έχουν τις ίδιες προκλήσεις και επιλογές
Steam Achievements: 36 συλλεκτικά επιτεύγματα με διάφορες δυσκολίες
TimeScrubber™


Βρίσκεστε στη μέση μιας δύσκολης επίθεσης και βλέπετε πολλές λύσεις. Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούσατε να δοκιμάσετε την καθεμία; Μπορείτε! Το Oakenfold σας δείχνει επιείκια. Μπορείτε να αντιστρέψετε το χρόνο με το έμπιστο σας TimeScrubber™, βρίσκοντας τη βέλτιστη λύση για κάθε κατάσταση.

Προσαρμόσιμες ικανότητες
Συνδυάστε την αγώγιμη αναβάθμιση με επιπλέον ζημιά. Ή προσπαθήστε να πάτε για την κατασκευή Crate Slipping. Ίσως το επιπλέον εύρος είναι αυτό που χρειάζεστε; Υπάρχουν πολλές αναβαθμίσεις με τις οποίες μπορείτε να δοκιμάσετε διαφορετικούς συνεργιστικούς συνδυασμούς!

Η ιστορία
Η Asha είναι ένας από τους τελευταίους ανθρώπους που έχουν απομείνει στη Γη. Μια νεαρή γυναίκα στα πρόθυρα της εξαφάνισής της, είναι η τελευταία ελπίδα για την ανθρωπότητα σε έναν κόσμο που την αντιμετωπίζει σαν ιό. Η Asha μεγαλώνει αμυνόμενη στο κακό. Με τον πατέρα της στο πλευρό της, επιβιώνουν από την αποκάλυψη κάνοντας πεζοπορία στις ερημιές της περιοχής των Ιμαλαΐων.

Ο πατέρας της της διδάσκει όλα όσα ξέρει για το πώς να επιβιώσει σε αυτόν τον νέο κόσμο. Κυνήγι, συλλογή πόρων και καθημερινή πάλη, όλα με ευγενική καρδιά και ατσάλινη αποφασιστικότητα. Σαν μέντορας, ο πατέρας της διοχετεύει μια τελευταία ελπίδα για την ανθρωπότητα στην κόρη του: το έργο της ζωής του, τον τελευταίο ανθρώπινο οικισμό, τον βιότοπο που ονομάζεται Oakenfold. Θα εκτοξευθεί στα αστέρια με τα τελευταία απομεινάρια της ανθρωπότητας επί του σκάφους, έτοιμα να ξεκινήσουν εκ νέου.

Η Asha, τώρα μια νεαρή γυναίκα, είναι μόνη. Ενώ ξεκίνησαν ένα από τα πολλά ταξίδια τους στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ο πατέρας της και η υπόλοιπη ομάδα συλλογής τους, χάθηκαν σε επίθεση βιοκτονίας, όπου προστάτευσε την Asha από το να μαχαιρωθεί, θωρακίζοντάς την με το ίδιο του το σώμα. Αν και ο θάνατος του πατέρα της είναι οδυνηρός, η Άσα πρέπει να συνεχίσει την αποστολή που είχαν ξεκινήσει να ολοκληρώσουν οι δυο τους: να ανακτήσουν το τελευταίο από τα γεμάτα καύσιμα κιβώτια για να τροφοδοτήσουν τα συστήματα του Oakenfold.

Η νοοτροπία της Asha
Θα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι με διαφορετικές νοοτροπίες της Asha, καθεμία από τις οποίες της δίνει μοναδικές αρχικές ικανότητες.'

Σαν τελικό συμπέρασμα παίζοντας το παιχνίδι για 2-3 ώρες μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλό για το είδος του και μου θύμισε κάπως το Fallen Enchantress που είχα παίξει παλιότερα πολλές ώρες. Τα γραφικά και ο ήχος είναι σε πολύ καλό επίπεδο και η δράση άφθονη στην οθόνη μας. Η ηρωίδα μας συνέχεια σκοτώνει τους αντιπάλους που εμφανίζονται μπροστά της. Πιστεύω ότι θα ικανοποιήσει τους φανς των turn based strategy τίτλων και δεν πιστεύω ότι η τιμή του θα είναι απαγορευτική μιας και είναι ένα μικρό indie game. Άρα 8/10 το αξίζει από μένα, τσεκάρετε το βίντεο στο steam και αποφασίστε αν σας κάνει το χαριτωμένο αυτό παιχνιδάκι.

Το παιχνίδι κυκλοφορεί στις 17 Νοεμβρίου του 2022 από το Studio Taghua και είναι δημιουργία του Rutger van Dijk.

Είδος: Turn based strategy roguelike / isometric rpg.

Exit mobile version