LifeSteps.gr

Scathe game review (2022 release)

scathe

Ένα σκληροπυρηνικό first person shooter που βγήκε την φετινή χρονιά και έχω στη library μου είναι και το Scathe που δεν το θυμόμουν γιατί δεν παίζω συνήθως τέτοιου στυλ παιχνίδια παρά μόνο strategy και city building. Εδώ το gameplay του είναι πολύ απλό, παίρνουμε το όπλο μας και σκορπάμε την καταστροφή προσπαθώντας να ξεφύγουμε από τον κολασμένο λαβύρινθο που έχουμε μπει. Είναι καθαρά ένα παιχνίδι που απευθύνεται στους λάτρεις της δράσης και του παλιού στυλ gameplay σαν το θρυλικό Doom για παράδειγμα με καλύτερα γραφικά φυσικά.

'Έχεις μια δουλειά - ξεφύγεις από τον λαβύρινθο της Κόλασης.

Το Scathe είναι ένα έντονο, κλασικό FPS με μεγάλα όπλα και ακόμη μεγαλύτερους δαίμονες. Είσαι ο Scathe, Επιβολέας των Λεγεώνων της Κόλασης, που σφυρηλατήθηκε από τη γη από τον ίδιο τον Θεϊκό Δημιουργό. Και εσείς, όπως και ο πεσμένος συγγενής σας πριν από εσάς, πρέπει να αποδείξετε την αξία σας πλοηγώντας σε έναν δόλια κατασκευασμένο λαβύρινθο, μπλεγμένο με το δαιμονικό κακό σε κάθε στροφή και στροφή. Άρα, πιάσε το Hell Hammer σου και ετοιμάσου να εξαπολύσεις την παντοδύναμη οργή σου!

Χρησιμοποιήστε την ωμή δύναμη και την εξαιρετική ταχύτητα του Scathe για να ξεπεράσετε τις πιο τραγικές αηδίες της Κόλασης, καθώς αναζητάτε τους Hellstones και νικάτε τους παντοδύναμους Φύλακες που τους προστατεύουν.

Ήρθε η ώρα να βγείτε από την κόλαση.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΠΟΛΥΠΑΙΚΤΕΣ ΠΟΛΥΠΑΙΚΤΩΝ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΑΠΟΣΥΝΣΗ
Το Scathe θα υποστηρίξει full crossplay online multiplayer όπου οι παίκτες μπορούν να πάνε και να εγκαταλείψουν οποιαδήποτε στιγμή. Έχετε ήδη χαθεί βαθιά μέσα στον λαβύρινθο; Καλέστε έως και τρεις φίλους να συμμετάσχουν στον αγώνα. Αλλά επιλέξτε τους συγγενείς σας με σύνεση, γιατί στο Scathe, όλοι μοιράζονται την ίδια δεξαμενή ζωών.

ΞΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΪΒΡΙΝΟ
Το έργο σας είναι απλό. μαζέψτε τις Hellstones και ξεφύγετε από τον λαβύρινθο. Επιλέξτε το δικό σας μονοπάτι πλοηγώντας ζώνες με έμπειρο χειροποίητο τρόπο - κάθε μια γεμάτη κινδύνους σε κάθε γωνία. Συλλέξτε ρούνους, αποκαλύψτε μυστικά και χτυπήστε όλα αυτά που στέκονται στο δρόμο σας.

BULLET HELL
Το Scathe δεν είναι ένα συνηθισμένο FPS… Αντιμετωπίστε την αδυσώπητη μάχη που τροφοδοτείται από την κόλαση, με θανατηφόρα βλήματα και αμέτρητους δαίμονες σε κάθε στροφή. Χρησιμοποιήστε την απίστευτη ταχύτητα του Scathe για να συντρίψετε τους εχθρούς σας και την εισερχόμενη φωτιά.

LOCK’N UNLOAD
Διασχίστε τους εχθρούς σας με το τρελά ισχυρό οπλοστάσιο όπλων του Scathe, το καθένα εξοπλισμένο με μια καταστροφική δευτερεύουσα φωτιά. Εκτοξεύστε τη φωτιά της κόλασης με το Hot Hatch ή κόψτε το ατελείωτο κακό με το Bow Blade.

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΣΚΟΤΕΙΝΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ
Καθαρίστε τον κάτω κόσμο για αρχαία λείψανα και αξιοποιήστε τις σκοτεινές δυνάμεις των Fallen Mages. Φορτίστε την απόκρυφη ενέργεια σας συντρίβοντας τους εχθρούς σας και διοχετεύστε την σε ισχυρά ξόρκια. Θεραπεύστε τον εαυτό σας, καλέστε βοήθεια και προκαλέστε τον όλεθρο στις λεγεώνες της Κόλασης.'

Το βρήκα διασκεδαστικό το παιχνίδι παρόλο που δεν τα παίζω αυτά τα συγκεκριμένα πολύ. Βέβαια πρέπει να τονίσω ότι είναι πολύ δύσκολο και δεν συγχωρεί τα λάθη, σκοτωνόμαστε σχετικά εύκολα. Σε πολλούς δεν αρέσει αυτό αλλά αν είστε συνηθισμένοι σε παιχνίδια δράσης θα βρείτε τον τρόπο να το τερματίσετε. Πάντως για indie παιχνίδι είναι καλό. Έχει και μερικά bugs αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο που να εμποδίζει την πρόοδο μας.

Στους πολλούς φίλους που είχαν λιώσει το Doom δεν τους άρεσε γενικά αυτός ο τίτλος. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα εκτός ίσως από τον βασικό χειρισμό και το βασικό gameplay. Πάντα πριν αγοράσουμε κάτι κοιτάμε τα δεκάδες βίντεο που υπάρχουν στο youtube για να δούμε αν μας ταιριάζει στα γούστα μας ο τίτλος που θέλουμε να αγοράσουμε. Αν το πάρουμε την πρώτη μέρα κυκλοφορίας ρισκάρουμε αρκετά να μην μας αρέσει όπως ακριβώς συμβαίνει και με την μουσική.

Θα του βάλω ένα 7/10 γιατί είναι αρκετά καλό για indie και παίζετε ευχάριστα παρά την μεγάλη δυσκολία του. Δεν δοκίμασα στο multiplayer να δω αν θα έχει περισσότερο χαβαλέ, έπαιξα λίγο το βασικό παιχνίδι. Δείτε πρώτα το βίντεο του στο steam για το gameplay και αποφασίστε αν σας κάνει.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 31 Αυγούστου του 2022 από την Kwalee και είναι μια δημιουργία του Damage State Ltd.

Είδος: Action FPS

Exit mobile version