LifeSteps.gr

Asterigos: Curse of the Stars review (2022 release)

Asterigos

Το Asterigos: Curse of the Stars της αγαπητής μας εταιρείας tinybuild είναι ένα action rpg με την βασική πρωταγωνίστρια, την Hilda, να σκοτώνει ότι βρει στον δρόμο της για να μπορέσει να επιβιώσει. Το παιχνίδι που μοιάζει με την σειρά των Souls διαθέτει και την εξερεύνηση του αλλά και μπόλικη δράση. Είναι αρκετά ευχάριστο και όχι πολύ δύσκολο για να το προχωρήσετε και να φτάσετε στο τέλος. Έχει ωραίες τοποθεσίες που θα μας κάνουν να χαζεύουμε την οθόνη μας για αρκετή ώρα και μεγάλη ποικιλία στους εχθρούς που σκοτώνουμε στον δρόμο μας.

Ανακαλύψτε τα ξεχασμένα μυστικά και τα κρυμμένα μονοπάτια σε αυτόν τον κόσμο της υψηλής φαντασίας, με συναρπαστικές μάχες, διασυνδεδεμένους χάρτες γεμάτους μέρη για εξερεύνηση και μια καθηλωτική ιστορία όπου κάθε επιλογή έχει σημασία. Παίξτε ως Hilda, μια γενναία νεαρή πολεμίστρια από τη Λεγεώνα του Northwind, που ξεκινά ένα ταξίδι στην καταραμένη πόλη για να σώσει τον χαμένο πατέρα της.

Τα στοιχεία του παιχνιδιού είναι εμπνευσμένα από παιχνίδια που μοιάζουν με τα Dark Souls μαζί με ένα ελαφρύτερο, δυναμικό σύστημα μάχης, και δημιουργούν μια νέα αντίληψη για το σύγχρονο είδος rpg δράσης, παρέχοντάς σας μια αρμονική δυσκολία και ισορροπία εξερεύνησης. Εξερευνήστε τη μαγευτική πόλη των Αφών εμπνευσμένη από κλασικά ελληνικά σχέδια και αποκαλύψτε την αλήθεια πίσω από την κατάρα της πόλης.
Συνδυάστε και αλλάξτε τα όπλα σας εν κινήσει. Οπλίστε τον χαρακτήρα σας με δύο διαφορετικούς τύπους όπλων ταυτόχρονα και γίνετε απρόβλεπτοι στη μάχη.

Πολεμήστε περισσότερους από εξήντα διαφορετικούς εχθρούς και συναντήστε εικοσιδύο μεγάλους κακούς στην κύρια ιστορία και στις δευτερεύουσες αποστολές. Αποφασίστε τη μοίρα του Aphes. Κάθε απόφαση που παίρνεις στο Asterigos έχει σημασία και θα επηρεάσει την ιστορία.
Βρείτε πάνω από εκατό συλλεκτικά αντικείμενα, ολοκληρώστε πολλές δευτερεύουσες αποστολές και δημιουργήστε το πεπρωμένο σας στη λειτουργία NewGame+.

Καλώς ήρθατε στις Aphes μια πόλη-κράτος γεμάτη μαγεία και θαύματα εμπνευσμένη από την αρχαία Ρώμη και τα κλασικά ελληνικά σχέδια. Από τους καλυμμένους από την ομίχλη δρόμους του παζαριού μέχρι τους σκοτεινούς υπονόμους, τα αινιγματικά δάση στα περίχωρα της πόλης μέχρι τα βαθιά χάσματα γεμάτα αστραφτερούς κρυστάλλους, τα τοπία των Αφών είναι γεμάτα ομορφιά και κινδύνους.

Επιλέξτε από μια ποικιλία όπλων σε απόσταση και μάχη σώμα με σώμα εν κινήσει και συνδυάστε τα όπως θέλετε! Το σύστημα ταλέντων σάς επιτρέπει να επιλέξετε και να επεκτείνετε το στυλ μάχης σας επιλέγοντας δύο από τα έξι εντελώς διαφορετικά όπλα: σπαθί και ασπίδα, διπλές λεπίδες, δόρυ, σφυρί, προσωπικό ή ακόμα και μαγικά βραχιόλια. Εξοπλίστε ένα μαγικό επιτελείο για να εξαφανίσει τους εχθρούς σας από την απόσταση ή μεταβείτε σε ένα γιγαντιαίο σφυρί μάχης για να τους στριμώξετε σε μια στενή μάχη.

Ενώ το Aphes μπορεί να σας αποσπάσει την προσοχή με την εκπληκτική του θέα, αυτή η πόλη δεν είναι για τους αδύναμους. Πολεμήστε μέσα από εξήντα διαφορετικά τέρατα και συναντήστε εικοσιδύο μοναδικούς κακούς, ο καθένας με τους δικούς του μοναδικούς μηχανισμούς μάχης.

Κάθε επιλογή και κάθε απόφαση που παίρνετε έχει σημασία. Το ταξίδι σας στο Aphes θα σας οδηγήσει να ανακαλύψετε την αλήθεια πίσω από την κατάρα της πόλης, επιτρέποντάς σας να συνδυάσετε την ιστορία της μέσα από συνομιλίες, ανακαλυφθέντα έγγραφα και κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και το ημερολόγιο της ίδιας της Hilda, το οποίο θα σας ενημερώνει με σκίτσα και παρατηρήσεις.

Ο κόσμος του Asterigo είναι γεμάτος μυστικά και ανείπωτες ιστορίες. Βρείτε πάνω από εκατό συλλεκτικά αντικείμενα, ολοκληρώστε πολλές δευτερεύουσες αποστολές και αξιοποιήστε την κληρονομιά σας στη λειτουργία New Game+.

Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται  για ένα πολύ χαριτωμένο τίτλο με πολύ καλά γραφικά και αξιόλογο ήχο και είναι σίγουρο ότι θα σας ικανοποιήσει παίζοντας το αρκεί να το βρείτε κάπως φτηνότερα από 35 ευρώ που κοστίζει αυτή την στιγμή. Ίσως στην Black Friday που έρχεται σύντομα και θα έχει πολύ καλές προσφορές να πάρετε και αυτό και όποιο άλλο επιθυμείτε από τα πολλά καλά που βγαίνουν τελευταία.

Θα του βάλω ένα 8/10 γιατί μου άρεσε πολύ και δεν παρατήρησα ιδιαίτερα προβλήματα παίζοντα το για λίγο βέβαια λόγω χρόνου. Επίσης δεν είναι δύσκολο σαν τα Dark Souls οπότε μπορείτε να το προχωρήσετε άνετα και δεν είναι και πολύ μικρό σε διάρκεια. Στο pc χρησιμοποιείστε καλύτερα κάποιο χειριστήριο γιατί αυτά τα παιχνίδια δεν παίζονται με τα πλήκτρα, είναι καθαρά για τις κονσόλες φτιαγμένα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 11 Οκτωβρίου του 2022 από την γνωστή μας tinyBuild και είναι δημιουργία του Acme Gamestudio.

Είδος: Action rpg / action adventure.

Exit mobile version