LifeSteps.gr

Against the Storm review (2022 release)

Against the Storm

Το Against the Storm είναι ένα city building παιχνίδι στο στυλ του αγαπημένου μου Banished που βρίσκεται σε έναν φανταστικό κόσμο όπου δεν σταματάει να βρέχει. Είστε ο αντιβασιλέας της Βασίλισσας, ένας πρωτοπόρος που στάλθηκε σε μια άγρια περιοχή για να δημιουργήσει και να διαχειριστεί νέους οικισμούς που κατοικούνται από κάστορες, σαύρες και ανθρώπους.

Ο στόχος σας είναι να επιβιώσετε για αρκετό καιρό και να συγκεντρώσετε τους πολύτιμους πόρους που είναι απαραίτητοι για την ανοικοδόμηση και την αναβάθμιση της Smoldering City. Είναι το μόνο ασφαλές καταφύγιο ενάντια στην καταιγίδα Blightstorm - ένας άθλιος κύκλος καταστροφής που καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του. Έχετε ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσετε την καταιγίδα;

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατασκευάστε έναν ατελείωτο αριθμό πόλεων σε ένα παιχνίδι οικοδόμησης αποικιών ενισχυμένο με δυνατότητα επανάληψης roguelite
Καλύψτε τις ανάγκες του αυξανόμενου πληθυσμού των κάστορων, των ανθρώπων και των σαυρών.

Δαμάστε τις τρεις εποχές των βροχών που υπαγορεύουν τη ζωή των οικισμών σας
Αναβαθμίστε μόνιμα το Citadel σας ενώ η επαναλαμβανόμενη καταιγίδα Blightstorm αναδιαμορφώνει τον Παγκόσμιο Χάρτη.

Προσαρμόστε στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες που επηρεάζονται από τυχαία προνόμια, σχεδίαση σχεδίων και συνδυασμούς
Ευδοκιμείτε ή υποφέρετε από περιεχόμενο που δημιουργείται διαδικαστικά σε ξέφωτα που εξερευνάτε στο Dungeon Keeper-style.

ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ROGUELITE CITY Builder
Απολαύστε το gameplay του city builder που ενισχύεται από τη δυνατότητα αναπαραγωγής roguelite. Φτιάξτε νέους οικισμούς και συλλέξτε πολύτιμους πόρους μετα-προόδου για την αναβάθμιση της Smoldering City. Οι επαναλαμβανόμενες καταιγίδες αποτελούν αναπόφευκτη απειλή για τους κανονικούς οικισμούς και αναδιαμορφώνουν τον Παγκόσμιο Χάρτη για να ανοίξουν νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΣΤΟΡΟΥΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΣΑΥΡΕΣ
Είστε αντιβασιλέας — ο αξιωματούχος της Βασίλισσας στάλθηκε για λογαριασμό της στις αχαρτογράφητες άγρια ​​φύση για να οδηγήσει και να διαχειριστεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό κάστορων, ανθρώπων και σαυρών. Ισορροπήστε τις ποικίλες ανάγκες τους, που κυμαίνονται από τη στέγαση και τις γαστρονομικές προτιμήσεις έως τις πολυτέλειες και τη διασκέδαση. Οι σκληρές καιρικές συνθήκες θέτουν διαφορετικές προκλήσεις σε κάθε βίωμα που αποικίζετε. Η κατασκευή αδιάβροχων αποδεικνύεται ανεπαρκής όταν η καταπιεστική εχθρότητα του δάσους μπορεί να κατευναστεί μόνο με την τόνωση του ηθικού στην ταβέρνα.

ΠΑΙΞΤΕ ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ
Με δεκάδες προνόμια και επιλογές που τροποποιούν το παιχνίδι, δεν θα παίξετε ποτέ το ίδιο παιχνίδι δύο φορές. Προσαρμόστε τη στρατηγική σας στις μεταβαλλόμενες καιρικές συνθήκες και πειραματιστείτε με τα «κτίσματα» των οικισμών — καταλόγους σχεδίων κτιρίων και προνόμια που μπορούν να κάνουν την κοινωνία σας να ευδοκιμήσει ή να την καταστρέψει. Αλλά οι αντιβασιλείς δεν παραδίδονται ποτέ. Ποτέ δεν ξέρεις τι εμπορεύματα θα φέρει ο Trader το επόμενο έτος. Η ανακάλυψη ενός νέου κτιρίου σε ένα ξέφωτο μπορεί να ανατρέψει την κλίμακα της επιβίωσης της πόλης σας.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΛΥΣΙΔΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Σημειωτέον, ποτέ δεν μπορείτε να κατασκευάσετε όλα τα κτίρια που χρειάζεστε ή θέλετε. Η αρχιτεκτονική του οικισμού σας επηρεάζεται από τις επιλογές σας και από ό,τι βρίσκετε σε ξέφωτα που δημιουργούνται με διαδικασίες που αποκαλύπτετε εξερευνώντας το δάσος. Οι κατασκηνώσεις συγκέντρωσης συλλέγουν διαφορετικούς επικαλυπτόμενους πόρους και κάθε εργαστήριο παράγει προϊόντα από μια ευρεία γκάμα μεταβλητών συστατικών. Αντικαταστήστε τις συνηθισμένες αλυσίδες παραγωγής με ένα μεγάλο δίκτυο εξαρτήσεων και υποκατάστατων.

ΦΤΙΑΞΤΕ ΕΝΑ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΠΟΛΕΩΝ
Το να θέσετε τα θεμέλια για μια νέα πόλη είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά συναισθήματα που μπορείτε να ζήσετε στα παιχνίδια δημιουργίας πόλεων. Στο Against the Storm, έχετε την αποστολή να δημιουργείτε συνεχώς νέους οικισμούς που παρέχουν στην Καμένη Βασίλισσα πολύτιμους πόρους που είναι απαραίτητοι για την ανοικοδόμηση της Smoldering City. Ένα μόνο παιχνίδι διαρκεί περίπου δύο ώρες, αλλά η ανοικοδόμηση του Citadel σας απαιτεί πολλαπλές επιτυχημένες διαδρομές διευθέτησης.

Φτιάξτε έναν ατελείωτο αριθμό πόλεων αντί για μια ατελείωτη πόλη. Δεν εγκαταλείπονται ποτέ. Γίνονται αυτοδύναμοι.

Το παιχνίδι είναι από τα καλύτερα φετινά στο είδος του και όχι μόνο, για indie τίτλος είναι πολύ εθιστικός και σίγουρα θα σας κάνει κλικ μόλις το δείτε. Δεν είναι και τυχαία τα τόσα θετικά σχόλια που έχει πάρει και στις κριτικές του steam αλλά και από έγκυρα μέσα που το δοκίμασαν. Και εγώ 9/10 θα του βάλω γιατί μου αρέσουν πολύ τα city building και τα έχω όλα άσχετα αν πολλά δεν έχω προλάβει να τα παίξω καθόλου λόγω έλλειψης χρόνου. Τα πολύ καλά όμως πάντα παραμένουν στον δίσκο για συνεχή παίξιμο όταν δεν βγαίνει τίποτα καλό.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε την 1η Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Hooded Horse, που έβγαλε και το Clanfolk φέτος, και είναι μια δημιουργία της Eremite Games.

Είδος: City building / strategy / resource management

Exit mobile version