LifeSteps.gr

Common'hood review (2022 release)

Common

Το Common’hood είναι ένα ακόμη παιχνίδι διαχείρισης κοινότητας και οικονομίας με την διαφορά ότι έχει κάποια επιπλέον εξαιρετικά προσαρμόσιμα εργαλεία δημιουργίας βάσεων. Αναζητήστε τις πρώτες ύλες, φτιάξτε ένα σπίτι, καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό, ερευνήστε νέα τεχνολογία, δημιουργήστε νέα εργαλεία, φτιάξτε μια νέα οικογένεια. Δημιουργήστε την κοινότητά σας και μεταβείτε από την επιβίωση στην ακμάζουσα κοινωνία!. Τα γνωστά πράγματα δηλαδή που κάνουμε σε όλα σχεδόν τα παρόμοια παιχνίδια και είναι πάρα πολλά που έχω στο steam.

Δημιουργήστε μια ακμάζουσα κοινότητα καλλιεργώντας τρόφιμα, κατασκευάζοντας καταφύγια, εργαστήρια και τελικά εγκαταστάσεις παραγωγής υψηλής τεχνολογίας. Το εργαστήριό σας σας δίνει πρόσβαση σε μοναδικά υλικά δημιουργίας όπου κάθε λεπτομέρεια βρίσκεται στο χέρι σας για να φτιάξετε ότι θελήσετε και χρειάζεται βέβαια.

Οι έποικοι σας όπως συνήθως θα έχουν ανάγκες και φιλοδοξίες. Πάρτε τους από τη φτώχεια και τη δυστυχία .ωστε να  γίνουν βασικά μέλη μιας υγιούς και ακμάζουσας κοινότητας.

Χρησιμοποιήστε τη μεγάλη γκάμα σταθμών κατασκευής για να αναπτύξετε μοναδική αυτοματοποιημένη τεχνολογία. Μόλις τα ρομπότ αρχίσουν να κάνουν τη σκληρή δουλειά, καθίστε και χαλαρώστε και δείτε τα πράγματα να εξελίσσονται μόνα τους.

Αναπτύξτε ένα αυτοσυντηρούμενο απόθεμα τροφίμων από μια ποικιλία καλλιεργειών, ανακτώντας την αυτονομία των τροφίμων στη διαδικασία! Τα είδη διατροφής θα σας δώσουν πρόσβαση σε μια μεγάλη γκάμα συνταγών μαγειρικής για να κάνετε τους αποίκους σας χαρούμενους και να τους κρατήσουν χορτάτους.

Καθαρίστε το εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο που είναι γεμάτο υλικά, ιστορία, αναμνήσεις και αποτυχημένες προθέσεις. Κάθε γωνιά του σας εξηγεί γιατί αυτό το μέρος κατέληξε να είναι πια ερείπια.

Σχεδιάστε μοναδικούς βιότοπους και μοιραστείτε τους στο διαδίκτυο μέσω της διαδικτυακής βάσης δεδομένων του παιχνιδιού. Αποκτήστε φήμη για τη συμβολή σας στο σχεδιασμό των εξαρτημάτων που θα χρησιμοποιήσουν άλλοι παίκτες. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βλέπεις τον αντίκτυπο των ιδεών σου εκεί έξω!

Το παιχνίδι είναι αρκετά πρωτότυπο, μοιάζει σαν το Going Medieval με παρόμοια γραφικά αλλά σε πιο μελλοντική μορφή όχι στον μεσαίωνα. Φτιάχνουμε το καταφύγιο μας που το μεγαλώνουμε όσο θέλουμε και έρχονται οι κάτοικοι να ζήσουν μαζί μας ώστε να μας βοηθάνε στα βασικά. Αυξάνοντας την τεχνολογία τα κάνουμε όλα αυτόματα και καθόμαστε άνετοι να βλέπουμε τα ρομπότ να δουλεύουν για εμάς.

Πολλοί παρατηρούν την δυσκολία να βρεις υλικά και blueprints για να χτίσεις τα απαραίτητα πράγματα. Όπως σχεδόν όλα τα παιχνίδια χρειάζεται υπομονή μέχρι να φτιάξουμε τα βασικά στην αρχή του. Μετά κυλάει εύκολα σχετικά. Να μην ξεχνάμε ότι είναι ακόμα στην αρχή και οι προγραμματιστές του θα το βελτιώσουν σίγουρα με διάφορα patches. Από γραφικά και ήχο τα πηγαίνει καλά αν σας αρέσουν αυτού του είδους τα πολυγωνικά φυσικά. Τρέχει μια χαρά και σε μεσαία συστήματα χωρίς πανάκριβες κάρτες γραφικών.

Το Going Medieval, που είναι στο ίδιο στυλ περίπου στα γραφικά και το έχω παίξει καμμιά 15αριά ώρες, ακόμα φτιάχνεται από τους δημιουργούς του. Το ίδιο θα γίνει πιθανόν και εδώ, δεν πιστεύω να το αφήσουν ημιτελές μιας και έχει μερικές καλές ιδέες που διαφέρουν από τα υπόλοιπα του ίδιου είδους. Σκεφτόμουν τι βαθμό να του βάλω μιας και μου αρέσουν όλα τα παρόμοια αλλά αν τα λέω όλα πολύ καλά μπορεί και να παρασύρω κόσμο που μετά θα παραπονιέται ότι δεν του άρεσε.

Για αυτό λέω πάντα να βλέπετε τα βίντεο από το steam η και το youtube για να έχετε μια πρώτη άποψη για το gameplay του γιατί ο καθένας έχει διαφορετική άποψη για το ίδιο θέμα. Για αρχή θα του βάλω ένα 7/10 γιατί πιστεύω ότι μπορεί να βελτιωθεί πολύ και να προστεθούν μερικά απαραίτητα πράγματα που θα το κάνουν από τα καλύτερα του είδους. Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή δεν είναι απαγορευτική, κάτω από 20 ευρώ κάνει με την έκπτωση 10% σαν καινούρια κυκλοφορία. Δοκιμάστε το demo που είναι δωρεάν και βλέπετε αν σας αρέσει.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 10 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Plethora Project και είναι μια δημιουργία από την ίδια.

Είδος: Building / crafting / casual / simulation / resource management

Exit mobile version