LifeSteps.gr

Tactics Ogre: Reborn review (2022 release)

Tactics Ogre

Converted from WebP to JPG using ezgif.com

Μου έστειλαν και το καινούριο παιχνίδι της αγαπητής Square Enix, το Tactics Ogre: Reborn που όπως θα δούμε παρακάτω είναι μια επανέκδοση του κλασικού παιχνιδιού στρατηγικής από το 2010 με βελτιωμένα βέβαια τα γραφικά και τον ήχο του καθώς και με κάποιες αλλαγές στον σχεδιασμό του παραμένοντας ωστόσο πιστό στο παλιό καλό παιχνίδι που για να είμαι ειλικρινής δεν έχω παίξει όταν βγήκε μάλλον επειδή θα είχα κάποιο mmorpg εκείνη την εποχή να μου τρώει όλο τον ελεύθερο χρόνο. Ας δούμε κάποια βασικά πράγματα όπως μου τα έστειλε η εταιρεία και επανερχόμαστε.

'Οι βετεράνοι του Tactics Ogre θα βιώσουν ένα παιχνίδι που ξεπερνά τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους, ενώ οι νέοι παίκτες του Tactics Ogre θα ανακαλύψουν ένα παιχνίδι που δεν μοιάζει με κανένα από αυτά που έχουν παίξει ποτέ. Αναγεννημένο και βαθύτερο από ποτέ, το παιχνίδι δίνει τη δυνατότητα στους παίκτες να βυθιστούν στον κόσμο και την ίντριγκα του Tactics Ogre όπως ποτέ άλλοτε.

Η ιστορία
Τα νησιά Valerian, κοσμήματα της θάλασσας Obero. Για πολύ καιρό ένα κέντρο του ναυτικού εμπορίου, οι κάτοικοι των νησιών αγωνίστηκαν σε όλη την ιστορία για κυριαρχία στις ακτές της. Τελικά σηκώθηκε ένας άντρας για να βάλει τέλος σε αυτή τη σύγκρουση: ο Dorgalua Oberyth. Αλλά η ιστορία θα τον γνώριζε ως «Δυναστής-Βασιλιάς». Ο βασιλιάς Dorgalua προσπάθησε να εξαλείψει το μίσος μεταξύ των ανθρώπων των νησιών και για μισό αιώνα, η Valeria γνώριζε την ευημερία.

Ωστόσο, μετά το θάνατο του βασιλιά, ο εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε εκ νέου καθώς τρεις φατρίες αγωνίζονταν για τον έλεγχο: οι Μπάκραμ, που αποτελούσαν μεγάλο μέρος της ευγένειας της Βαλέρια. οι Galgastani, των οποίων οι άνθρωποι αποτελούσαν την πλειοψηφία του πληθυσμού των νησιών. και ο Walister, που ήταν λίγοι. Τα νησιά μοιράστηκαν σύντομα μεταξύ του Μπακράμ και του Γκαλγκαστάνι, και μια ανήσυχη ειρήνη επικράτησε σε όλη τη γη. Ωστόσο, κανείς δεν πίστευε ότι η ηρεμία θα διαρκέσει...

Tactics Ogre: Reborn Features:
Οι επιλογές σας επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία, ακόμη και πώς τελειώνει, με ένα σύστημα παιχνιδιού που επιτρέπει πολλαπλές διαδρομές μέσα στο παιχνίδι και πολλαπλά τέρματα. Η ιστορία διαδραματίζεται μέσα από τα μάτια ενός νεαρού άνδρα που ονομάζεται Ντενάμ. Οι αποφάσεις που παίρνει θα αλλάξουν τη μοίρα των γύρω του και θα αλλάξουν την πορεία της ιστορίας της Βαλέρια.

Πολεμήστε μάχες τακτικής σε τρισδιάστατα πεδία μάχης. Η πλήρως ανανεωμένη τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει στους εχθρούς να προσαρμόσουν τις τακτικές τους στην κατάσταση, παρέχοντας ένα σύστημα μάχης που σας κρατά πάντα σε σκέψεις και δεν γερνάει ποτέ. Το σύστημα διαχείρισης σε επίπεδο τάξης που χρησιμοποιείται στο Tactics Ogre (2010) έχει αλλάξει σε σύστημα επιπέδου μονάδας προς μονάδα. Δημιουργήστε θεωρητικά το δρόμο σας μέσα από ατελείωτους συνδυασμούς μαθημάτων, εξοπλισμού, δεξιοτήτων και μαγείας.

Απολαύστε πολυάριθμες βελτιώσεις στη δυνατότητα αναπαραγωγής, όπως ταχύτερο ρυθμό μάχης, αυτόματη αποθήκευση και πλήρη αναθεώρηση των χειριστηρίων και της διεπαφής χρήστη για να διευκολύνετε την είσοδο στο παιχνίδι από ποτέ. Οι απαράμιλλες λεπτομέρειες των χαρακτήρων και του φόντου από το αρχικό Tactics Ogre (1995) έχουν αναδημιουργηθεί σε υψηλή ευκρίνεια, ενώ η λεπτομερής τέχνη των pixel που δίνει στο παιχνίδι τη μοναδική αίσθηση έχει διατηρηθεί και βελτιωθεί.

Τα cutscenes εκφράζονται πλήρως στα αγγλικά και τα ιαπωνικά και όλη η μουσική έχει ηχογραφηθεί ξανά με ζωντανές εμφανίσεις! Οι φωνές δίνουν νέα ζωή στα περίπλοκα κίνητρα των χαρακτήρων που απαρτίζουν τις φατρίες και τις μεταβαλλόμενες πολιτικές συμμαχίες αυτής της επικής ιστορίας.

Όταν προχωρήσετε αρκετά στο παιχνίδι, θα ξεκλειδώσετε το Παγκόσμιο Ταρώ, επιτρέποντάς σας να ταξιδέψετε πίσω στην ιστορία με τη δύναμη των δυνάμεών σας ανέπαφη. μια απίστευτα χρήσιμη λειτουργία σε ένα παιχνίδι όπου οι επιλογές σας έχουν τόσο τεράστιο αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ιστορία. Αν αναρωτιέστε σε τι θα οδηγούσε μια διαφορετική επιλογή, τώρα μπορείτε να μάθετε!

Το ταξίδι πίσω δεν περιορίζεται στην ιστορία. το Chariot Tarot σάς επιτρέπει να επαναφέρετε έναν ορισμένο αριθμό κινήσεων κατά τη διάρκεια της μάχης. Σε ένα παιχνίδι τακτικών μαχών όπου ένα μόνο λάθος μπορεί να σημαίνει τη διαφορά μεταξύ νίκης και ήττας, μπορείτε να παίξετε χωρίς να ανησυχείτε ότι θα επιστρέψετε σε μια γωνία.

Απολαύστε πληθώρα περιεχομένου τέλους παιχνιδιού, όπως το Παλάτι των Νεκρών 100 επιπέδων. Ένας κόσμος ατελείωτων ιστοριών και ίντριγκας σας περιμένει!'

Είναι ένα πολύ καλό tactical strategy rpg παιχνίδι που αξίζει να δείτε και να παίξετε και μοιάζει με το Final Fantasy tactics. Αν δεν είχε αυτή την ακριβή τιμή θα το συνιστούσα με κλειστά μάτια αλλά τώρα επειδή όλοι οι τίτλοι από τις μεγάλες εταιρείες είναι ακριβές θα πρότεινα να το δείτε πρώτα πριν αποφασίσετε. Μερικές φορές προτιμώ τους indie τίτλους που είναι και εθιστικοί και κοστίζουν ελάχιστα σε σχέση με αυτό που προσφέρουν.

Θα βάλω ένα 8/10 γιατί είναι πολύ καλό παιχνίδι και μας φέρνει αυτή την νοσταλγία που είχαμε παλιά παίζοντας στην snes και τις άλλες παλιές κονσόλες τα πρώτα strategy rpg με τα μικρά ανθρωπάκια και τις περιπέτειες τους. Σαν τα πρώτα final fantasy με τα απαρχαιωμένα γραφικά αλλά με τεράστια εθιστικότητα όπως και πολλές κλασικές σειρές rpg κυρίως τίτλων. Έχουν γίνει άλματα τα τελευταία χρόνια σε ότι αφορά τα γραφικά και τον ήχο ακόμα και σε μικρούς τίτλους αλλά αυτό που μετράει είναι το gameplay πάντα.

Έχω αγοράσει παιχνίδια των 30 και 40 ευρώ και ήταν βαρετά μέχρι αηδίας και με κάτω από 5 ευρώ σε κάποιο sale βρήκα μικρά διαμαντάκια που πέρασα πολλές ώρες παίζοντας τα. Είναι και αυτό το early access με το steam που μερικές φορές αποδεικνύεται ένα cash grab που το λέμε. Στις κονσόλες ευτυχώς αν ξέρεις τι αγοράζεις και σου αρέσει είναι πιο λογικά τα πράγματα. Είναι και δύσκολο να βγουν πρωτότυπα παιχνίδια πια, κάτι ανάλογο με την μουσική που τα έχουμε δει και ακούσει όλα μετά από 40 χρόνια και.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου του 2022 από την Square Enix και είναι μια δημιουργία της ίδιας.

Είδος: Tactical stategy / tactical rpg

Η τιμή του στο steam τουλάχιστον είναι τσουχτερή για αρχή (50 ευρώ) αλλά με λίγη υπομονή θα πέφτει με τον καιρό. Πάντα να τσεκάρετε τα βίντεο που υπάρχουν άφθονα σχεδόν παντού με το gameplay του παιχνιδιού εκτός αν είστε από τους βετεράνους και το γνωρίζετε από τότε που βγήκε για πρώτη φορά το 2010.

Exit mobile version