LifeSteps.gr

Road Maintenance Simulator review (2022 release)

Road

Ένα από τα πιο πρωτότυπα indie παιχνίδια που έχω στην library του steam είναι και το Road Maintenance Simulator, που είναι ότι λέει το όνομα του, ένας εξομοιωτής συντήρησης δρόμων. Κυκλοφόρησε από μια εταιρεία που ειδικεύεται σε δύσκολους εξομοιωτές, την Aerosoft. Έχω παίξει τα παιχνίδια της και μπορώ να πω ότι είναι για ειδικά γούστα, οι περισσότεροι θα τα βρουν μικρά και βαρετά. Ας δούμε πρώτα πως η εταιρεία περιγράφει το παιχνίδι της.

'Ζήστε την καθημερινότητα σε μια γερμανική υπηρεσία συντήρησης δρόμων και ολοκληρώστε μια ποικιλία από ρεαλιστικές εργασίες στον τομέα της κατασκευής και συντήρησης δρόμων!. Για την εργασία σας θα έχετε στη διάθεσή σας μοναδικά οχήματα και διάφορα χρησιμοποιήσιμα εργαλεία.

Πολλές εργασίες σας περιμένουν!. Στην υπηρεσία συντήρησης οδών, σας περιμένουν 30 εκτεταμένες αποστολές σε ένα ελεύθερα πλωτό οδικό δίκτυο. Ολοκληρώστε μια ποικιλία συναρπαστικών εργασιών στην καθημερινή σας εργασία, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης οδικών σημάνσεων, της αφαίρεσης φραγμών ασφαλείας, της κοπής δέντρων, του καθαρισμού των πλευρών των δρόμων, της τοποθέτησης πινακίδων κυκλοφορίας, φραγμών σύγκρουσης και διαγραμμίσεων και, φυσικά, επισκευής δρόμων.

Επιλέξτε από μια ποικιλία οχημάτων! Οδηγήστε τα μοναδικά οχήματα, όπως φορτηγά πλατφόρμας και οχήματα γενικής χρήσης, σε ένα ελεύθερα οδηγούμενο οδικό δίκτυο με αυτοκινητόδρομο, κεντρικό και επαρχιακό δρόμο από την αυλή εργασίας σας μέχρι το εργοτάξιο και ολοκληρώστε τις αποστολές σας με συνδυασμό κυλίνδρου και μηχανής πίσσας ή ακόμα και με τα πόδια!.

Για την εργασία σας έχετε στη διάθεσή σας διάφορα χρησιμοποιήσιμα εργαλεία και αντικείμενα. Μεταξύ αυτών είναι δονητές κινητήρα, λαβή σκουπιδιών, κατσαβίδια μπαταρίας, πινακίδες, διαγραμμίσεις και φράγματα πρόσκρουσης.

30 εκτεταμένες αποστολές στον αυτοκινητόδρομο και τους κεντρικούς δρόμους.
Ελεύθερο οδικό δίκτυο με αυτοκινητόδρομο, κύριους και επαρχιακούς δρόμους.
Περπάτημα σε μια αποθήκη με μπόλικα οχήματα και αποθήκη υλικών. Περισσότερα από 8 διαφορετικά οχήματα οδικής συντήρησης, όπως μπουλντόζα, όχημα για όλες τις χρήσεις, όχημα οδικής σήμανσης και ανατρεπόμενο φορτηγό.

Ρεαλιστικές εργασίες όπως ασφάλιση του χώρου εργασίας, αφαίρεση φραγμών ασφαλείας, τοποθέτηση οδικών σημάνσεων, κλάδεμα δέντρων, καθαρισμός προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, καθαρισμός πλευρών δρόμων, επισκευή δρόμων, τοποθέτηση πινακίδων κυκλοφορίας, τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση γραμμών και πολλά άλλα. Πολλά αντικείμενα για την ασφάλιση και την ολοκλήρωση των αποστολών (από φλοιούς μέχρι προστατευτικά κιγκλιδώματα έως αποσβεστήρες κραδασμών). Open world χάρτης με διασυνδεδεμένο οδικό δίκτυο
Ρεαλιστικά γραφικά (Unreal Engine).'

Στην αρχή δεν ήξερα αν θα έπρεπε να το παρουσιάσω το παιχνίδι γιατί ξέρω ότι θα ενδιαφέρει πολύ λίγους αλλά πρέπει να τα βγάζουμε όλα τα είδη και όποιος ενδιαφέρεται το αγοράζει. Κάτι παρόμοιο με την μουσική δηλαδή, δεν μπορούν να αρέσουν όλα αυτά που παρουσιάζονται σε όλους, καθένας με τα γούστα του. Θυμάμαι όταν έπαιξα πρώτη φορά το farming simulator που έπρεπε να οδηγήσω διάφορα οχήματα και να σπείρω το χωράφι μου για να παράγει τα απαραίτητα αγαθά.

Σκεφτόμουν σε ποιόν θα αρέσει τώρα αυτό, βέβαια ένας ρεαλιστικός εξομοιωτής πρέπει να τα έχει όλα στην διάθεση μας και εμείς να επιλέγουμε πως θα το προχωρήσουμε. Το ίδιο συμβαίνει και σε αυτό το παιχνίδι. Οδηγούμε διάφορα οχήματα και επισκευάζουμε δρόμους. Το μόνο πρόβλημα με το παιχνίδι είναι ότι είναι σχετικά μικρό, δεν έχει και πολλά πράγματα να κάνεις αν σου αρέσει βέβαια να οδηγείς μπουλντόζες και διάφορα άλλα εξειδικευμένα οχήματα.

Η τιμή του στα 25 ευρώ είναι τσουχτερή για το λίγο περιεχόμενο που προσφέρει. Δεν είναι άσχημο παιχνίδι, πιστεύω ότι σε ορισμένους που τους αρέσουν οι ρεαλιστικοί εξομοιωτές θα το βρουν διασκεδαστικό και θα το δοκιμάσουν. Δεν έχει το βάθος ενός farming simulator για παράδειγμα αλλά μπορείτε να το δείτε σε κάποιο από τα βίντεο που κυκλοφορούν με το gameplay του και να αποφασίσετε. Εγώ το βρήκα συμπαθητικό τίτλο και θα του βάλω ένα 6.5/10. Αν το βρείτε σε κάποιο sale κάτω από 20 ευρώ πιστεύω ότι αξίζει, για παραπάνω δεν το συζητώ.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 7 Απριλίου του 2022 από την εταιρεία Aerosoft GmbH και είναι μια δημιουργία της Caipirinha Games.

Είδος: Road simulation / casual

Exit mobile version