LifeSteps.gr

Remina - Strata review (2022 release)

Remina

Ένα ακόμα ενδιαφέρον cd που έχω στην συλλογή μου είναι το ντεμπούτο των Remina μα τον τίτλο Strata που παίζουν ένα αιθέριο ατμοσφαιρικό doom με τα γυναικεία φωνητικά από την γνωστή μας Heike Langhans που την γνωρίσαμε στους Draconian και τώρα συνεχίζει το ταξίδι της στην καινούρια σελίδα της καριέρας της τους Remina μαζί με τον Mike Lamb. Λίγα λόγια από τους ίδιους για την μπάντα πριν προχωρήσω στην περαιτέρω ανάλυση γιατί πάντα τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο στην περιγραφή της μουσικής τους.

'Η Remina δημιουργήθηκε το 2021 από τους Mike Lamb (Sojourner) και Heike Langhans (πρώην Draconian, πρώην ISON, :LOR3L3I:). Το συγκρότημα, που γεννήθηκε μόλις ένα χρόνο αργότερα από το άλλο κοινό έργο των Lamb και Langhans, το Light Field Reverie, στοχεύει να επικεντρωθεί στην πιο καταστροφική πλευρά της μουσικής τους, ακολουθώντας μια μάλλον κοσμική προσέγγιση. «Θέλαμε το Remina να είναι ένα μέρος όπου θα μπορούσαμε να εστιάσουμε στην αγάπη μας για το διάστημα και την επιστημονική φαντασία αποκλειστικά», είπε ο Lamb.

Στο τέλος αυτού του σκοτεινού διαστημικού δρόμου ήταν το Strata, το ντεμπούτο άλμπουμ του συγκροτήματος που κυκλοφόρησε τελικά τον Νοέμβριο στις 11. Γραμμένο και ηχογραφημένο μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας, της Νότιας Αφρικής και της Γερμανίας, το ντεμπούτο της Remina έχει υποδείξεις για όλα τα άλλα τρέχοντα και πρώην έργα και των δύο μουσικών, αλλά ακούγεται σαν κάτι διαφορετικό και μοναδικό.

«Τα τραγούδια και τα θέματα του Strata είναι σε μεγάλο βαθμό εμπνευσμένα από μερικά από τα αγαπημένα μας έργα επιστημονικής φαντασίας, όπως το 'Blame!' του Tsutomu Nihei, τη σειρά/βιβλία του 'The Expanse' και την ταινία 'Sunshine'. όλα έχουν κομμάτια που σχετίζονται άμεσα με αυτά», πρόσθεσε το συγκρότημα.​'

Αυτά τα λίγα από την μπάντα που δεν είχε και πολλά να αναφέρει μιας και είναι ακόμα στην αρχή της καριέρας τους. Περιμένοντας τους Candlemass σε 3-4 μέρες και το καινούριο τους δοκιμάζω άλλα doom ακούσματα το καθένα με τα υπέρ και τα κατά του. Να πω την αλήθεια προτιμώ τα πιο γρήγορα doom με τα σκληρά φωνητικά γιατί τα γυναικεία κλίνουν προς την gothic πλευρά περισσότερο, όχι ότι αυτό είναι άσχημο αλλά αν θέλω να ακούσω κάτι doom προτιμώ το death doom μάλλον με τον πιο ξέφρενο ρυθμό.

Εδώ τα παιδιά παίζουν το ονειρικό στυλ του doom που σε χαλαρώνει και σε κοιμίζει κάπως. Το περίμενα πολύ καλύτερο σε σχέση με αυτά που διάβασα σε κάτι κριτικές που το θεωρούσαν από τα κορυφαία φέτος δημιουργήματα. Υπερβολές υπάρχουν παντού και ευτυχώς που το ακούω πολύ προσεκτικά και ξέρω πολύ το είδος. Λείπουν τα σκληρά φωνητικά που τα θεωρώ απαραίτητα σε doom έργα, πάντως θα περιμένω να δω πως θα εξελιχθεί η μπάντα γιατί τα παιδιά έχουν το ταλέντο να πάνε πολύ καλύτερα.

Εγώ θα είμαι εξαιρετικά επιεικής για πρώτη γνωριμία με την μπάντα αλλά στο doom metal που τα έχω ακούσει όλα αμέσως ξεχωρίζω κάτι το εξαιρετικό ακόμα κι αν αυτό είναι funeral doom που είναι δύσκολα στην κριτική γα διάφορους λόγους. Επίσης δεν θα τους κρίνω με βάση τους Draconian επειδή τραγουδούσε εκεί η Heike αλλά σαν κάτι το καινούριο. Με βάση αυτό πιστεύω ένα 7/10 είναι αντιπροσωπευτικό για ένα πρώτο δείγμα του έργου τους.

Πρέπει να τους ακούσετε και σε όσους αρέσει αυτό το ήπιο στυλ μελωδικού doom μπορείτε να το αγοράσετε και να βοηθήσετε και τους φίλους μας. Εγώ θα στείλω τους χαιρετισμούς μου στην μπάντα και θα περιμένω το επόμενο τους δημιούργημα που ελπίζω να είναι πολύ καλύτερο. Η παραγωγή του cd όπως και το μιξάρισμα είναι σε πάρα πολύ καλό επίπεδο πάντως.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Aeon Rains
2. Obsidian
3. Dying Sun
4. Icarus Signal
5. The Endless City
6. Ilos
7. Back in Time

Η μπάντα αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Mike Lamb - Κιθάρα, ντραμς, μπάσο, πλήκτρα
Heike Langhans - Φωνητικά, πλήκτρα, στίχους

Το cd κυκλοφόρησε στις 11 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Avantgarde Music.

Είδος: Ατμοσφαιρικό doom metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 43 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version