LifeSteps.gr

Settlement Survival game review (2022 release)

Settlement

Ένα ακόμη από τα πολλά city building παιχνίδια που έχω στο steam είναι και το Settlement Survival, ένα παιχνίδι πολύ καλό στο στυλ του αγαπημένου μου Going Medieval που δεν θυμάμαι αν το έχω παρουσιάσει αλλά το θεωρώ το κορυφαίο του είδους που συνέχεια βελτιώνεται. Και εδώ έχουμε τον ίδιο στόχο, να επιβιώσουμε φυσικά και μαζί να σώσουμε και τους κατοίκους που θα έρθουν στην πόλη μας όταν τους παρέχουμε όλα τα αγαθά που χρειάζονται για να είναι ευτυχείς. Ας δούμε τα βασικά χαρακτηριστικά του gameplay και συνεχίζουμε.

'Οδηγήστε τους ανθρώπους σας στη νέα τους εγκατάσταση σε αυτό το city building game. Θα χρειαστεί να τους παρέχετε καταφύγιο, να εγγυηθείτε την προμήθεια τροφής, να τους προστατεύσετε από τις απειλές της φύσης και να δώσετε προσοχή στην ευημερία, την ευτυχία, την εκπαίδευση και την απασχόληση τους. Κάντε όλα αυτά καλά, και ίσως προσελκύσετε ακόμη και κατοίκους από ξένες πόλεις!

Επιλέξτε πού θα χτίσετε τον οικισμό σας με βάση τους κοντινούς πόρους, προτού προσδιορίσετε την τέλεια διάταξή του. Πώς θα φτιάξετε τον οικισμό σας; Χαράξτε τη γη, ενώστε ποτάμια, σχηματίστε λίμνες και χρησιμοποιήστε τα εργαλεία σας για να διαμορφώσετε τον οικισμό σας όπως ακριβώς τον θέλετε. Φτιάξτε κατοικίες, στρατολογήστε δημάρχους για να καθορίσετε την ηθική του οικισμού σας, ελέγξτε το έγκλημα και βεβαιωθείτε ότι όλα κυλούν ομαλά και δεν επηρεάζουν αρνητικά τους πόρους σας.

Ζήστε όλες τις εποχές και λάβετε υπόψη τα πρώιμα προειδοποιητικά σημάδια καταστροφών. Αποθηκεύστε προμήθειες και προστατέψτε τους πολίτες σας από τα στοιχεία της φύσης καθώς και από περιβαλλοντικές καταστροφές, διαφορετικά κινδυνεύετε να χάσετε όλα όσα έχετε φτιάξει μέχρι τώρα. Προσφέροντας ισχυρά εφέ, μοναδικά θέματα και στυλ, τα σπάνια σχεδιαγράμματα είναι μια ευκαιρία να εμπλουτίσετε τον οικισμό σας ακόμη περισσότερο όταν έχετε κατακτήσει την τέχνη των συναλλαγών.

Καθορίστε ποιες διαδρομές ανάπτυξης θα επιλέξετε, με επιλογές που κυμαίνονται από το εμπόριο, την εκπαίδευση, την εξόρυξη, τις κατασκευές, τη γεωργία, τη μεταποίηση, τα logistics και τη βιωσιμότητα. Κάθε διαδρομή ξεκλειδώνει νέα κτίρια και ικανότητες για την ενίσχυση της ανάπτυξης. και δεν υπάρχει καθορισμένο μοτίβο στην επιλογή διαδρομής, ώστε να μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα και να παίξετε σύμφωνα με τις δυνάμεις σας.

Με κάθε χάρτη που δημιουργείται τυχαία, μέχρι τους πόρους και τα ορόσημα του, κάθε εμπειρία είναι μοναδική και φέρνει μαζί της τις δικές της προκλήσεις. Είτε ανταλλάσσετε καλλιτεχνικά αντικείμενα υψηλής αξίας, μη επεξεργασμένα προϊόντα είτε ξεκλειδώνετε το νομισματοκοπείο για να δημιουργήσετε ένα κοινό νόμισμα, το εμπόριο είναι το κλειδί για την επιβίωση του πληθυσμού σας.

Ζήστε μια μοναδική λειτουργία παιχνιδιού σχεδιασμένη να προκαλεί ακόμα και τον πιο έμπειρο παίκτη. Από τη βουβωνική πανώλη στην Ευρώπη, μέχρι την καταστροφή του νησιού του Πάσχα, είστε σε θέση να ξεπεράσετε τις προκλήσεις της;'

Πολλοί το μπερδεύουν με το κλασικό αλλά τώρα πια ολοκληρωμένο Banished που το έχω παίξει πάνω από 50 ώρες. Εντάξει όλα τα city building έχουν τα κοινά τους στοιχεία για αυτό και μου αρέσουν αλλά το συγκεκριμένο και γραφικώς κλίνει προς το Going Medieval που έχει εξελιχθεί σε top παιχνίδι με συνεχή patches. Υπάρχουν και άλλα που μοιάζουν με το Settlement Survival, μερικά καλύτερα και μερικά χειρότερα. Όλα τα early access βελτιώνονται συνεχώς αρκεί να μην βιαστεί κάποιος και κλαίγεται μετά ότι λείπουν πράγματα.

Εδώ ο χειρισμός είναι πολύ απλός αν ξέρει κανείς από παρόμοιους τίτλους.Εγώ που το έχω από την αρχή όταν βγήκε στο steam ξέρω τι βελτιώσεις έχουν κάνει οι προγραμματιστές του και σίγουρα έχουν εξαλειφθεί τα πολλά σφάλματα που είχε. Έχει ωραία γραφικά, ικανοποιητικό ήχο, εθιστικό gameplay και σχετικά υψηλό playability. Αυτοί που το έπαιξαν για κάτω από 10 ώρες δεν θα κατάλαβαν τίποτα για αυτό και το κατακρίνουν. Αν δεν φτιαχτεί σωστά η πόλη και δεν κάνουμε τα σωστά upgrades στην τεχνολογία δεν πηγαίνουμε μακριά και φαίνεται βαρετό.

Δώστε του μια ευκαιρία τώρα που είναι σχετικά φτιαγμένο και προχωρήστε το αρκετά πριν βγάλετε συμπέρασμα. Πιστεύω ότι θα αρέσει σε αυτούς που τους αρέσουν τα παρόμοια παιχνίδια σαν και μένα. Αξίζει νομίζω ένα 8/10 γιατί είναι αρκετά εθιστικό και πολύ κοντά στο Going Medieval, καλά για το Banished δεν το συζητώ γιατί είναι παλιότερο και πολλά το έχουν ήδη ξεπεράσει από τότε. Και προσοχή στην αρχή που θα χτίσετε την βάση σας να έχει resources δίπλα γιατί αλλιώς οι κάτοικοι θα πεινάνε και δεν θα μείνει κανείς ζωντανός στο τέλος. Και πολλές φάρμες θέλει για άφθονη τροφή για να τους κρατήσουμε ικανοποιημένους.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε στις 24 Οκτωβρίου του 2022 από την εταιρεία Gleamer Studio και είναι μια δημιουργία των ίδιων.

Είδος: City building / colony simulator

Exit mobile version