LifeSteps.gr

Shroud of Bereavement - A Beautiful Winter review (2022 release)

Shroud

Τους Shroud of Bereavement από την Βοστώνη των Ηνωμένων Πολιτειών δεν τους είχα στα υπόψη μέχρι να ακούσω το τελευταίο του δημιούργημα με τον τίτλο A Beautiful Winter, ένα αρκετά καλό ατμοσφαιρικό doom έργο με στοιχεία και από άλλα είδη όπως gothic metal και death metal. Χρησιμοποιούν αρκετά όργανα για να φέρουν τον ήχο στα μέτρα τους γιατί μην ξεχνάμε ότι είναι μια έμπειρη μπάντα που δημιουργήθηκε το μακρινό 1995.

Σε όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας τους δεν κυκλοφόρησαν πολλά έργα αφού είχαν χαθεί για 15 χρόνια περίπου.Τελικά επανήλθαν φέτος με το τρίτο ολοκληρωμένο αν δεν κάνω λάθος από το bandcamp τους και μάλιστα σε ένα δύσκολο είδος που θα πρέπει να συνδυάσουν ατμοσφαιρικό με death doom αλλά να το φτιάξουν και μοντέρνο ώστε να γίνει πιο ευχάριστο στο κοινό. Νομίζω ότι τα κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να συνδυάσουν δύσκολα μεταξύ τους είδη γιατί μην ξεχνάμε δεν είναι και οι εμπειρότατοι Candlemass που έχουν το κοινό τους και θα ακούσει ότι και να βγάλουν με μεγάλη αγωνία.

Εδώ τα παιδιά είναι χωρίς ουσιαστικά εταιρεία να τους βοηθάει και παλεύουν μόνοι τους να κρατηθούν σε μια απαιτητική σκηνή του doom που έχει δεκάδες άλλες μπάντες και με πολύ καλές κυκλοφορίες, Δεν είναι εύκολο το έργο τους και πρέπει να δούμε με συμπάθεια την προσπάθεια τους. Είναι και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που δεν έχουν τον κατάλληλο ανταγωνισμό στα μεγάλα φεστιβάλ της περιοχής ώστε να μαθαίνουν και να βελτιώνονται.

Το έχουν κάνει πολύ στο ατμοσφαιρικό και μελωδικό το δημιούργημα τους με αργό τέμπο και κυρίως αιθέρια γυναικεία φωνητικά αλλά και λίγα αντρικά 'σκληρά' όχι όμως με γρήγορο ρυθμό για να το βάλουμε στο death doom, μάλλον για gothic metal ταιριάζει περισσότερο. Πρέπει να το ακούσετε για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας γιατί η μουσική τους κινείται σε διαφορετικά είδη που μπορεί να ξενίσει κάποιους που περιμένουν καθαρό doom η άλλους που περιμένουν το death στοιχείο περισσότερο μέσα στις συνθέσεις.

Τα τραγούδια είναι μεγάλα σε διάρκεια και προσπαθούν να τα ταιριάξουν όλα μαζί αλλά το καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να το πετύχουν τέλεια. Κάπου βάζουν και λίγο prog στοιχείο για να γίνει πιο μοντέρνο το cd. Εδώ μπαίνει και το γούστο του ακροατή που ανάλογα με τις προτιμήσεις του θα το κριτικάρει ανάλογα. Εγώ βρίσκω την προσπάθεια των φίλων μας πολύ συμπαθητική γιατί μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε πολλά παρόμοια έργα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και έτσι θα κριθούν με μεγαλύτερη επιείκεια.

Δεν τους συγκρίνω με άλλες μπάντες γιατί προσπαθούν να πετύχουν τον δικό τους προσωπικό ήχο με τις μίξεις διάφορων ειδών. Για παράδειγμα όταν άκουσα τους καινούριους Candlemass ήξερα τι να περιμένω και δεν με απογοήτευσαν ευτυχώς. Στα doom γενικά έχω ακούσει και πολλά που είναι παντελώς αδιάφορα, ειδικά στα death doom που είναι πάρα πολλά αλλά ελάχιστα αξίζουν αναφοράς, πόσο μάλλον παρουσιάσεως.

Τους φίλους μας εδώ αποφάσισα να τους παρουσιάσω όχι γιατί είναι κάτι το κορυφαίο αλλά γιατί προσπάθησαν να φτιάξουν κάτι το πολύ δύσκολο και εν μέρη το κατάφεραν. Θα βάλω ένα 7/10 για την πρώτη γνωριμία με την μπάντα και ελπίζω στο μέλλον να ακούσουμε πολύ καλύτερα δημιουργήματα από τους ίδιους. Να τους ευχηθώ καλή συνέχεια στην καριέρα τους και χαιρετισμούς σε όλους και όλες.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Canticle
2. Amber Skies: Shadows of My Becoming
3. An Unfamiliar Embrace
4. Bury Me in Silence
5. A Beautiful Winter
6. Sorrow and Certainty
7. Amber Skies Part 1 Video Edit
8. Amber Skies Part 2: Shadows of My Becoming

Η τωρινή σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Live players:
Dan Robinson - Guitar, Vocals
Steph Robinson - Piano, Vocals
Mark Edward - Bass
Joe Beaulieu - Drums

Studio players:
Dan Robinson - Guitars, Vocals
Steph Robinson - Piano, Vocals
Mark Edward - Bass
Kevin Royer - Drums
Jason Aaron Wood - solos (Todesbonden, Ol Sonuf)
Steven Schueman - Cello

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Ιουλίου του 2022.

Είδος: Ατμοσφαιρικό doom / death metal / gothic metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 71 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version