LifeSteps.gr

Lord of Rigel game review (2022 release)

Lord of Rigel

Από τα πολλά strategy παιχνίδια που έχω στο steam και τα έχω αγοράσει η μου τα στέλνουν οι εταιρείες για παρουσίαση είναι και το πολύ καλό Lord of Rigel της αγαπητής μας Iceberg Interactive που πάντοτε μας στέλνει το κατάλληλο υλικό για να κάνουμε σωστές παρουσιάσεις και την ευχαριστώ για αυτό. Το συγκεκριμένο παιχνίδι απευθύνεται κυρίως στους λάτρεις των παλιών κλασικών Master of Orion, ουσιαστικά οι προγραμματιστές του έχουν επηρεαστεί από τα παλιά και βελτίωσαν ορισμένα σημεία και φυσικά το εμπλούτισαν με καινούρια γραφικά.

Το παιχνίδι είναι ακόμα στην αρχή της κυκλοφορίας του και λογικό είναι να υπάρχουν ελλείψεις η κάποια μικροπροβλήματα εδώ και εκεί. Πάντως αυτό που μετράει είναι ότι φαίνεται πολύ καλό και μου κάνει εντύπωση πως αυτοί που το δοκίμασαν το περίμεναν τέλειο από το ξεκίνημα. Εδώ άλλα παιχνίδια ακόμα και μετά από 2-3 χρόνια και είναι ακόμα σε πρώιμη έκδοση. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι με τον καιρό θα διορθωθούν πολλά προβλήματα και θα προστεθούν στοιχεία που λογικό είναι να λείπουν.

Έχει σχεδόν τις ίδιες οθόνες για διπλωματία και το απαραίτητο research με το θρυλικό Master of Orion, και αυτό το θεωρώ στα συν του παιχνιδιού γιατί είμαι φαν του παλιού εξαιρετικού τίτλου, για να ξεκλειδώσουμε ανώτερη τεχνολογία για τους πλανήτες μας και τα σκάφη μας βέβαια. Πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή με ποιούς θα κάνουμε συμμαχίες γιατί μπορεί να μας οδηγήσουν σε πόλεμο με κάποια άλλη φυλή χωρίς να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι και αυτό συμβαίνει συνήθως με συνέπεια να χάνουμε αμέσως τους πλανήτες μας που τους έχουμε αναπτύξει με τόσο κόπο από την αρχή.

Έχει και την απαραίτητη κατασκοπία για να μαθαίνουμε τα νέα του εχθρού και γενικά των άλλων λαών αλλά αυτό που μου αρέσει σε τέτοια παιχνίδια είναι η κατασκευή δικών μου σκαφών που θα αποτελέσουν το βασικό όπλο για την επικράτηση στον γαλαξία. Μέσω του research ξεκλειδώνουμε τα upgrades για τις φρεγάτες μας και τα μαχητικά σκάφη μας. Παίζει σημαντικό ρόλο η σωστή κατασκευή των σκαφών μας αν θέλουμε να επιβιώσουμε στην μάχη που θα κάνουμε σίγουρα.

Από τις δέκα φυλές που είναι προς το παρόν διαθέσιμες να επιλέξουμε όταν ξεκινάμε πρέπει να κοιτάμε προσεκτικά τα χαρακτηριστικά της γιατί καθεμιά υπερτερεί σε άλλο τομέα μιας άλλης. Η μάχη που μας ενδιαφέρει άμεσα γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γινόταν και στο Master of Orion. Φυσικά δεν λείπει από το παιχνίδι μας και η γνωστή διαγαλαξιακή ψηφοφορία για τον ηγέτη που θα επικρατήσει. Η διπλωματία θέλαι κάποια προσοχή γιατί μας ανοίγει πολλές επιλογές και αν επιλέξουμε λάθος σύμμαχο καήκαμε.

Το ίδιο και με την κατασκοπία που μπορούμε να κλέψουμε μυστικά του αντιπάλου η να προκαλέσουμε ανταρσίες στους πλανήτες των αντιπάλων φυλών αλλά αν μας ανακαλύψουν την επόμενη στιγμή θα δούμε τα σκάφη τους να βομβαρδίζουν τους πλανήτες μας. Αν δεν τους έχουμε ετοιμάσει για τέτοιου είδους εισβολή πάει τους χάνουμε και φυσικά game over. Από την αρχή ξανά και με άλλη φυλή πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε.

Ο γαλαξίας είναι τεράστιος και ευτυχώς έχει πολλούς πλανήτες να κατοικήσουμε, υπάρχουν φυσικά και αυτοί που δεν μπορούμε να πάμε να τους πιάσουμε γιατί θέλουν συγκεκριμένη τεχνολογία. Αυτό είναι γνωστό από τα παλιά παιχνίδια αλλά αν μας ξεκινήσει το παιχνίδι δίπλα σε ένα μεγάλο πλανήτη αλλά άγονο πάμε πάλι από την αρχή. Όπως καταλαβαίνετε έχει ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τους παλιούς εξαιρετικούς τίτλους στρατηγικής που παίζαμε για ατέλειωτες ώρες και είχαμε τερματίσει.

Αφού επισημάνω ξανά ότι το παιχνίδι είναι σε πρώιμη έκδοση και αναμένονται πολλές προσθήκες στο μέλλον θα του βάλω ένα 8.5/10 και θα το προτείνω στους λάτρεις του κλασικού Master of Orion και των συνεχειών του. Η τιμή του είναι απόλυτα λογική σε σχέση με αυτά που προσφέρει και υπόσχεται, με λίγη υπομονή θα το βρίσκουμε και φτηνότερα από ότι κάνει τώρα.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε early access στις 4 Οκτωβρίου του 2022 από την γνωστή μας, για τα ωραία παιχνίδια στρατηγικής, Iceberg Interactive και είναι μια δημιουργία από τα Rhombus Studios.

Είδος: Space strategy / 4X grand strategy

Η τιμή του αυτή την στιγμή στο steam είναι στα 20 ευρώ αλλά πιστεύω θα πέσει σύντομα κι άλλο σε κάποιο sale.

Exit mobile version