LifeSteps.gr

Land of the Vikings game review (2022 release)

Land of the Vikings

Το Land of the Vikings είναι ένα από τα πολλά παιχνίδια στρατηγικής και κυρίως colony simulator που έχω στην βιβλιοθήκη του steam μου και μου το έστειλε η αγαπητή μου εταιρεία Iceberg Interactive και την ευχαριστώ για αυτό. Παρόλο που μοιάζει πολύ με το άλλο αγαπημένο μου παιχνίδι το Dawn of Man που έχω πάνω από 100 ώρες παίξει στο steam αποφάσισα να το κάνω μια παρουσίαση γιατί μου αρέσουν και οι Vikings αλλά και το στυλ του παιχνιδιού είναι από αυτά που δοκιμάζω πάντοτε.

Δεν πιστεύω ότι υπάρχει παιχνίδι που να έχει resource management και να μην το έχω στα υπόψη. Παρακολουθώ όλες τις καινούριες κυκλοφορίες του είδους και τα έχω σχεδόν όλα τα γνωστά μέχρι και μικρούς indie τίτλους που έχουν όμως αξία παρόλο που συνήθως φτιάχνονται από ένα άτομο η μικρή ομάδα χωρίς πολλά λεφτά στην παραγωγή. Το gameplay είναι αυτό που μετράει φυσικά στα παιχνίδια και έχω βρει εξαιρετικά εθιστικούς τίτλους χωρίς να τους ξέρει η να τους παρουσιάζει κανείς και αυτό είναι άδικο για τον κόπο των παιδιών που τα έχουν φτιάξει.

Πάμε στα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού τώρα. Πρώτον είναι ένα άνετο και ήρεμο παιχνίδι που δεν χρειάζεται να σκοτωνόμαστε για να επιβιώσουμε. Φτιάχνουμε την πόλη μας ξεκινώντας από μια σκηνή ουσιαστικά και σιγά-σιγά επεκτεινόμαστε και φυσικά προσπαθούμε να κρατήσουμε τους κατοίκους μας ικανοποιημένους. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην τροφή πρώτα από όλα γιατί όταν έρχεται χειμώνας δεν μας φτάνουν τα τρόφιμα και ο πληθυσμός μας πεθαίνει από την πείνα. Ακριβώς όπως γινότανε και στο Banished αν το έχετε παίξει μιας και είναι το πιο γνωστό από τα παρόμοια city building simulator.

Εγώ δεν θα το έβαζα στην κατηγορία του Banished αλλά κάπου ανάμεσα στα Dawn of Man και το Frozenheim για όσους το έχουν παίξει και είναι και πολύ καλό. Είναι και παλιότερο αλλά αξίζει και μπορεί να το παρουσιάσω αν δεν βγει κάτι καλύτερο πράγμα δύσκολο γιατί βγαίνουν άφθονα παιχνίδια και έρχονται και γιορτές και θα βγουν όλα τώρα μαζεμένα. Φτιάχνουμε τα κτίρια μας και τα μνημεία μας σε στυλ βίκινγκ φυσικά και αυτό είναι που το κάνει να διαφέρει από το Dawn of Man για παράδειγμα αλλιώς είναι σχεδόν τα ίδια η αγγίζει το 90% η ομοιότητα τους.

Έχουμε πάλι τις τέσσερις εποχές για να προγραμματίσουμε τις εργασίες μας, την άνοιξη σπέρνουμε τα χωράφια και το φθινόπωρο τα θερίζουμε (ευτυχώς το κάνουν αυτόματα οι βίκινγκς μας). Πρέπει να προσέχουμε να μην αρρωστήσει ο πληθυσμός μας όπως και να είναι πάντα ικανοποιημένος φτιάχνοντας του 2-3 ταβέρνες να έχουν να πίνουν όταν δεν έχουν δουλειά να κάνουν. Έχουμε και τις φυσικές καταστροφές που επηρεάζουν τα κτίρια και τους κατοίκους μας όπως και οι αρκετές αρρώστιες που θα χρειαστούμε την βοήθεια των γιατρών μας με τα απαραίτητα βότανα φυσικά.

Αν με ρωτούσε κάποιος αν αξίζει τα 20 ευρώ που κοστίζει τώρα που μιλάμε θα έλεγα ναι γιατί αυτά τα παιχνίδια παίζονται άνετα για πολλές ώρες ανεξάρτητα αν τους βάζουν χαμηλές κριτικές. Και το Dawn of Man το θεωρούν κάτι παραπάνω από μέτριο και έχω πάνω από 100 ώρες, το ίδιο θα γίνει και με αυτό αν προλάβω βέβαια. Είναι από τα παιχνίδια που φτιάχνονται με τον καιρό και είναι έτοιμα αρκετό καιρό μετά την κυκλοφορία τους σε early access. Παίζει πολύ καλά σε σύστημα μέσου βεληνεκούς και γενικά δεν παρατήρησα κάποιο σοβαρό πρόβλημα.

Θα του βάλω ένα 9/10 γιατί μου αρέσουν πολύ αυτού του είδους τα παιχνίδια και γενικά τα colony simulators. Πιστεύω ότι οι προγραμματιστές του θα μας προσφέρουν αρκετά επιπλέον πράγματα για να έχουμε να ασχοληθούμε τον χειμώνα που έρχεται. Στην αρχή δώστε προσοχή στην τροφή και τα βότανα που είναι απαραίτητα για την υγεία των κατοίκων της μικρής μας πόλης. Έχει και το γνωστό μας εμπόριο ώστε να εισάγουμε τυχόν αγαθά που μας λείπουν η δεν μπορούμε να τα βρούμε εύκολα. Όπως φυσικά και να εξάγουμε το περίσσευμα των προιόντων μας για να βγάλουμε τα απαραίτητα λεφτά.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε σε early access στις 8 Νοεμβρίου του 2022 από την αγαπητή Iceberg Interactive και είναι μια δημιουργία της Laps Games.

Είδος: City builder / colony simulator / resource management

Η τιμή του στο steam αυτή την στιγμή είναι στα 20 ευρώ.

Exit mobile version