LifeSteps.gr

Eonia Rise - Rise From The Light Blast (2022 release)

Eonia Rise

Οι Eonia Rise είναι μια καινούρια μπάντα από την γειτονική μας Ιταλία που πάντα βρίσκω αυτό που θέλω εύκολα και ωραία. Παίζουν ένα δικό τους power metal στο στυλ περίπου των πιο γνωστών μας και αγαπημένων μου White Skull αλλά λίγο πιο ακατέργαστο. Πάντως είναι το πρώτο τους δείγμα στην μουσική σκηνή και αν πάρουν λίγο από την δόξα των διάσημων συμπατριωτών τους θα εξελιχθούν σε πολύ καλή μπάντα.

Στο πρώτο άκουσμα του cd των φίλων μας μου φάνηκε σαν να ψάχνονται να βρουν τον ήχο τους. Έχουν πάντως ταλέντο και πιστεύω θα βρουν τον δρόμο τους κάποια στιγμή όταν αποκτήσουν και την απαραίτητη ωριμότητα. Προς το παρόν φαίνονται έντονα οι επιρροές από Helloween κυρίως αλλά και από άλλες μεγάλες μπάντες του power metal. Αν καταφέρουν να πετύχουν τον συνδυασμό των χορωδιών από τους Rhapsody και τον δυναμισμό των White Skull θα πάνε πολύ καλά νομίζω.

Ευτυχώς στην χώρα τους υπάρχει πολύ ταλέντο στο power metal και πολλές μπάντες είναι στην κορυφή των προτιμήσεων του κόσμου όπως οι Rhapsody, οι WindRose αλλά και οι αγαπητοί μου White Skull όπως έγραψα και παραπάνω. Η μπάντα ιδρύθηκε το 2020 εν μέσω πανδημίας δηλαδή. Τυχαία το βρήκα το cd τους και αμέσως το έβαλα να το ακούσω με μεγάλη ανυπομονησία γιατί μου αρέσει το ιταλικό power metal και έχω πολλά αγαπημένα cd από εκεί.

Δεν έπεσα έξω στην πρόβλεψη μου ότι θα είναι καλή μπάντα που θα αξίζουν μια παρουσίαση από μένα παρόλο που δεν βρίσκω πολλά στοιχεία για τα παιδιά. Ελπίζω στην επόμενη κυκλοφορία τους να έχουν βρει και μια καλή εταιρεία να τους εκπροσωπεί και να τους διαφημίσει για να τους γνωρίσει και ο κόσμος έξω από τα στενά πλαίσια της πόλης τους. Παίζουν πολύ καλά και η φωνή της αγαπητής Isabel ταιριάζει στο ύφος της μπάντας απόλυτα. 3 η 4 τραγούδια μου άρεσαν ιδιαίτερα αλλά και τα υπόλοιπα είναι το λιγότερο ευχάριστα στο άκουσμα.

Η παραγωγή πάλι για ανεξάρτητη είναι πολύ καλή και τα όργανα ακούγονται καθαρά και ξεχωριστά όπως και τα φωνητικά. Αν τους δούμε σε καμμιά περιοδεία με τους Rhapsody η τους WindRose που θέλω να δω σε ζωντανή εμφάνιση θα είναι θαύμα. Η να ανοίγουν για τους White Skull και την φανταστική Federica De Boni. Όπως και να έχει το μέλλον τους ανήκει, είναι νέα παιδιά με ταλέντο και όρεξη για δουλειά. Σαν πρώτη βαθμολογία θα είμαι επιεικής γιατί ακόμα ψάχνονται να βρουν τα πατήματα τους, στην δεύτερη θα δούμε πως θα τα πάνε.

Θα βάλω ένα 7.5/10 γιατί σίγουρα μπορούν και πολύ καλύτερα σύμφωνα με αυτά που ακούω. Λίγη εμπειρία χρειάζονται και θα ανταγωνίζονται τις μεγάλες μπάντες από την πατρίδα τους αν το θελήσουν φυσικά και το πάρουν στα σοβαρά. Εγώ θα περιμένω μια δεύτερη στούντιο κυκλοφορία από την μπάντα για να δω την εξέλιξη τους. Θα στείλω τα χαιρετίσματα μου στους φίλους μας και θα τους ευχηθώ να έχουν πολλές επιτυχίες στο μέλλον.

Αυτά προς το παρόν, αν τα παιδιά έχουν κάποιο επιπλέον βιογραφικό στοιχείο για την μπάντα και θέλουν να δημοσιευτεί ας μου το στείλουν και θα το βάλω πολύ ευχαρίστως στο κείμενο μου. Και ότι άλλο χρειαστούν εδώ θα είμαι να βοηθήσω όπως μπορώ και κάνω πάντοτε. Να δω αν θα βρω κάποιες φωτογραφίες να βάλω για να τους γνωρίσετε όλοι.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1.Rebirth
2.Eonia Rise
3.Rotary Swords
4.A million miles away
5.Innocent victim
6.A time for all of us
7.Rainbow in a dark sky
8.Fight with honor
9.Prophecy
10.King of the destiny
11.Run Away

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Patrik Betti - Μπάσο
Alessandro Cupici - Ντραμς
Andrea Giunchi - Κιθάρα
Isabel Tinti - Φωνητικά

Το cd κυκλοφόρησε στις 7 Φεβρουαρίου του 2022.

Είδος: Power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 47 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ. ​

Exit mobile version