LifeSteps.gr

Walk in Darkness - Leaves Rolling in Time review (2022 release)

Walk

Έχω την μεγάλη χαρά να έχω την καινούρια κυκλοφορία από τους αγαπητούς μου Walk in Darkness που το περίμενα αρκετό καιρό να το παρουσιάσω και περνούσα την ώρα μου στο youtube ακούγοντας το εξαιρετικό No Oxygen in the West στην έκδοση του πολυτάλαντου Shaman φυσικά. Πρέπει μόνο εγώ να το έχω ακούσει καμμιά 200αριά φορές τουλάχιστον στους μήνες που είναι διαθέσιμο. Αυτό είναι το τέταρτο στούντιο cd από την αγαπημένη μου μπάντα και πάμε να το δούμε αναλυτικότερα παρακάτω.

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στην μπάντα εκτός από την πολύ καλή μουσική και την εξαιρετική φωνή της Νικολέτας είναι και οι στίχοι γραμμένοι υπέροχα και με νόημα από τον Shaman που δείχνει το ταλέντο του παντού. Δεν είναι οι απλοί τυπικοί στίχοι μιας κοινής μπάντας που μιλούν για σκοτάδι και την μοίρα αλλά είναι περισσότερο φιλοσοφημένοι και με ποιητική χροιά που δίνουν και το κάτι παραπάνω στα τραγούδια. Αντικατοπτρίζουν την φιλοσοφία του δημιουργού της μπάντας και μαέστρου, όπως ακριβώς μας την αποτύπωσε και στην αποκλειστική συνέντευξη που μας παραχώρησε.

Μπορεί να εστίασα την προσοχή μου κυρίως στο τραγούδι No Oxygen in the West αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα υπόλοιπα δεν είναι ποιοτικά και μοναδικά. Έχουν και μια επική νότα σαν το δεύτερο Leaves Rolling in Time. Η μελαγχολική φωνή της Νικολέτας ταιριάζει απόλυτα με τις φανταστικές συνθέσεις του Shaman και δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που σε κάνει να ονειροπολείς με κλειστά τα μάτια για να καταλαβαίνεις και τους στίχους που έχουν νόημα φυσικά.

Έχω την αίσθηση ότι αυτή είναι η καλύτερη δημιουργία της μπάντας, ακούγεται πιο ώριμη και έτοιμη να κατακτήσει την κορυφή. Σε σχέση με το προηγούμενο cd, το εξαιρετικό On The Road To Babylon, νομίζω ότι αυτό το καινούριο είναι καλύτερο και σίγουρα πιο μοντέρνο για να ακουστεί επιτέλους από περισσότερους μέταλ φανς που πιθανόν να μην έχουν ακούσει και γνωρίσει την μπάντα. Αυτό το cd είναι ότι πρέπει για να ξεκινήσει κάποιος να τους ακούει και σιγά-σιγά να πάει και στις παλιότερες δημιουργίες για να δει την βελτίωση και την ωρίμανση της μπάντας από το πρώτο έως τώρα στο τέταρτο cd.

Πραγματικά μπορώ να γράφω για ώρες για την αγαπημένη μπάντα και το πόσο καλή έχει γίνει σε αυτό το τελευταίο της επίτευγμα (δώρο στην ανθρωπότητα όπως μας τονίζει και ο αγαπητός Shaman). Αυτό που κρατώ κυρίως ακούγοντας ξανά και ξανά το cd είναι οι εξαιρετικοί του στίχοι που μόνο ένας ποιητής θα είχε γράψει. Κάθε τραγούδι είναι και μια ιστορία, σε μεταφέρει κάπου και σε προβληματίζει κάνοντας σε να σκέφτεσαι και λίγο. Δεν είναι τα απλά τραγούδια για βασιλιάδες και ξωτικά που μας αρέσουν βέβαια αλλά είναι μυθολογικά.

Εδώ έχουμε να κάνουμε με αληθινά προβλήματα της κοινωνίας μας που πρέπει να προβληματίσουν όλους τους λογικούς ανθρώπους για να βγουν από το καβούκι τους και να πολεμήσουν για ένα καλύτερο αύριο, για το μέλλον της ανθρωπότητας. Όπως καταλαβαίνετε το να βάλω μια βαθμολογία σε ένα τέτοιο επίτευγμα θα μου φανεί κάπως ελαφρύ αλλά για το καλό θα βάλω 10/10 με τόνο φυσικά.

Θα στείλω τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μας στον αγαπητό μας Shaman και την Νικολέτα που έδειξαν το αστείρευτο ταλέντο τους για μια ακόμη φορά. Θα πω φυσικά και συγχαρητήρια και στους υπόλοιπους συντελεστές αυτού του μοναδικού cd. Να ευχηθώ ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον και κάποια στιγμή να μας έρθετε από εδώ να σας ακούσουμε και να σας δούμε από κοντά. Η παραγωγή του cd άψογη όπως και το υπόλοιπο έργο βέβαια.

Φυσικά συστήνεται σε όλους τους φανς της καλής μέταλ μουσικής με νόημα. Απολαύστε τους και γράψτε την γνώμη σας αν το επιθυμείτε από κάτω.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

1. Ships to Atlantis
2. Leaves Rolling in Time
3. Bent by Storms and Dreams
4. Get Away
5. Walk Close to Me
6. No Oxygen in the West
7. The Last Glow of Day
8. Elizabeth
9. No Oxygen in the West (Shaman Version)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς και επίσης όλους τους συμμετέχοντες για να βγει αυτή η παραγωγή:

Shaman - Κιθάρα
Nicoletta Rosellini - Φωνητικά
Συμμετέχουν επίσης οι:
Gabriele Boschi - Βιολί (track 1)
N.O.S - Φωνητικά (σοπράνο) (track 1)
Emiliano Pasquinelli - φωνητικά ('σκληρά') (track 2)
Carlos Barbosa - Επιμέλεια εξωφύλλου

Το cd κυκλοφόρησε σε ψηφιακή μορφή στις 23 Νοεμβρίου του 2022. Η έκδοση Jewel case θα είναι διαθέσιμη στις 20 Ιανουαρίου του 2023 από την εταιρεία Beyond the Storm Productions. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε από εδώ.

Είδος: Gothic doom metal.

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 48 λεπτά.

Το επίσημο bandcamp των φίλων μας είναι εδώ για να πάρετε ότι θέλετε.

Και το site τους είναι εδώ.

Exit mobile version