LifeSteps.gr

Starsand game review (2022 release)

Starsand

Ένα από τα παιχνίδια που έχω αρκετό καιρό στην βιβλιοθήκη του steam μου και μόλις τώρα κυκλοφόρησε κανονικά είναι και το Starsand. Το είχα ήδη από όταν ήταν σε πολύ πρώιμη έκδοση και από τότε έχουν προστεθεί αρκετά πράγματα και έχει βελτιωθεί πολύ σε ότι αφορά τα bugs. Το παιχνίδι είναι open world survival με πολύ crafting στο στυλ του Medieval Dynasty και του Valheim.

Η εταιρεία Toplitz Productions ειδικεύεται σε τέτοια παιχνίδια και μην ξεχνάμε ότι είναι και πίσω από το Medieval Dynasty ένα από τα καλύτερα του είδους. Έχω τα περισσότερα από τα παιχνίδια της και είναι πολύ καλά όπως και αυτά που έχει για το μέλλον όπως το Wild West Dynasty που το περιμένω για μια εκτενή παρουσίαση γιατί μου αρέσει και η Άγρια Δύση σαν θέμα και αν είναι σαν το Medieval θα είναι από τα καλύτερα της επόμενης χρονιάς φαντάζομαι.

Το παιχνίδι είναι λογικό να μου αρέσει αφού έχω παίξει πολλά παρόμοια survival και είμαι φαν της σειράς των Dynasty (Farmer, Lumberjack, Medieval). Μοιάζει πολύ με τα υπόλοιπα της σειράς αλλά και στο Conan Exiles που το έχω και αυτό στην library. Ξεκινάμε από το μηδέν, μαζεύουμε τα πράγματα από κάτω και προσπαθούμε στην αρχή να φτιάξουμε ένα μέρος για να κοιμόμαστε η να κρυβόμαστε όταν μας επιτίθενται οι εξωγήινοι.

Πρέπει να επιβιώσουμε με κάθε τρόπο δυνατό από πείνα, δίψα όπως γίνεται σε όλα τα survival games. Σε μερικούς δεν αρέσει που πεθαίνουν εύκολα αλλά ευτυχώς μπορούμε να κάνουμε απενεργοποίηση του permadeath και να την γλιτώνουμε. Εντάξει μπορεί το inventory μας να φαίνεται μικρό αλλά είναι απόλυτα ρεαλιστικό να μην μπορούμε να σηκώσουμε ένα τόνο πέτρες για παράδειγμα. Οι μέρες περνάνε στο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μάχη σχετικά σύντομα.

Ο κόσμος του παιχνιδιού που πρέπει να εξερευνήσουμε είναι τεράστιος και γεμάτος άμμο ερείπια και μερικά δέντρα εδώ και εκεί. Αν έχετε παίξει τα υπόλοιπα της εταιρείας το crafting θα σας φανεί εύκολο όπως και γενικά το παιχνίδι. Στον χειρισμό του εύκολο φυσικά γιατί για να επιβιώσετε δεν είναι και πολύ εύκολο στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να φτιάξετε κάποιο καταφύγιο. Στην αρχή όταν κυκλοφόρησε σε early access το παιχνίδι έπαιρνε πολλά αρνητικά σχόλια αλλά τώρα που βγήκε η κανονική του έκδοση κατάλαβαν όλοι πως πρόκειται για έναν εθιστικό survival τίτλο.

Η τιμή του αυτή την στιγμή είναι πολύ καλή για ότι προσφέρει και μπορείτε να το πάρετε χωρίς να κλαίτε τα λεφτά σας ειδικά αν σας αρέσουν οι παρόμοιοι τίτλοι. Τρέχει χωρίς προβλήματα ακόμα και σε μεσαία συστήματα, χωρίς να χρειάζεται να δαπανήσετε μια περιουσία σε καινούρια κάρτα γραφικών. Έχουν βγει αρκετά updates από τους προγραμματιστές του που διόρθωσαν σχεδόν όλα τα αρχικά προβλήματα που λογικό είναι να είχε σε early access.

Το κυνήγι στο παιχνίδι είναι απαραίτητο για να επιβιώσουμε και γίνεται ακριβώς στο ίδιο στυλ με το Medieval Dynasty δηλαδή φτιάχνουμε τόξα και βέλη η ακόμα και με τα απλά κοντάρια που φτιάχνουμε από τα δέντρα που κόβουμε. Είναι αρκετά δύσκολο να πετύχουμε τους στόχους μας στην αρχή τουλάχιστον μέχρι να μάθουμε να πετάμε σωστά το ακόντιο η να ζυγίζουμε το τόξο μας αλλά και αυτή η δυσκολία προσθέτει ατμόσφαιρα και πρόκληση στο τελικό προιόν.

Πάντοτε βαθμολογώ ένα παιχνίδι που είναι σχεδόν ολοκληρωμένο όπως είναι τώρα το Starsand. Είναι λάθος να κριτικάρουμε μια early access γιατί λείπουν πολλά πράγματα και δεν είναι σωστά ισορροπημένο το κάθε παιχνίδι και όχι μόνο αυτό. Θα του βάλω ένα 8/10 γιατί μου άρεσε και είμαι φαν της εταιρείας αλλά και της σειράς των Dynasty. Αν προτιμάτε τέτοιους τίτλους και αρκετά δύσκολους μπορείτε να το δοκιμάσετε και να το πάρετε στην τιμή που πουλιέται τώρα.

Βέβαια θα πρότεινα να δείτε κάποιο από τα πολλά gameplay video που θα βρείτε για να πάρετε μια πρώτη γεύση για το παιχνίδι ειδικά αν δεν έχετε παίξει καθόλου την σειρά των άλλων Dynasty και δεν ξέρετε τον χειρισμό τους.

Το παιχνίδι κυκλοφόρησε κανονικά στις 17 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Toplitz Productions και είναι μια δημιουργία από το Tunnel Vision Studio.

Είδος: Open world survival craft.

Η τιμή του στο steam είναι στα 14.27 ευρώ με μια έκπτωση που έχει τώρα.

Exit mobile version