LifeSteps.gr

Black Lava - Soul Furnace review (2022 release)

Black Lava

Τους Black Lava δεν τους είχα ακούσει μέχρι να βρω ένα τους τραγούδι στο youtube και μόλις είδα ότι τους έχει αναλάβει η αγαπητή μας Season of Mist με τα πολλά διαμαντάκια κάτω από τα φτερά της αποφάσισα να περιμένω με αγωνία το ολοκληρωμένο τους cd για να το παρουσιάσω. Παίζουν ένα blackened death metal ήχο πολύ καλό για τους φίλους της extreme metal σκηνής φυσικά. Πάμε να δούμε μερικές λεπτομέρειες για την μπάντα για να τους μαθαίνουμε σιγά-σιγά.

Η μπάντα ιδρύθηκε κατά την διάρκεια του 2020-2021 μέσα στα πολλά προβλήματα από την πανδημία. Όμως μέσα από τις δυσκολίες της εποχής τα παιδιά αποφάσισαν να κάνουν το βήμα παραπέρα και να φτιάξουν την μπάντα τους. Έτσι δημιούργησαν ένα εξαιρετικά ταλαντούχο κουαρτέτο στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Ξεκίνησαν από τον ντράμερ Dan Presland και τον κιθαρίστα Ben Boyle, οι Black Lava έχουν επηρεαστεί από μπάντες του παλιού κλασικού death metal των 90'ς σε συνδυασμό με κάποια στοιχεία black metal αλλά ακόμα και progressive metal δημιουργώντας έτσι τον δικό τους προσωπικό ήχο.

Για να είμαι ειλικρινής το death metal η και το black metal δεν είναι από τα αγαπημένα μου είδη που ακούω καθημερινά θα προτιμήσω να μην βαθμολογήσω καθόλου τους φίλους μας για να μην τους αδικήσω. Δεν είμαι σαν κάποιους που λένε δεν μου αρέσουν τα συμφωνικά αλλά στους Visions of Atlantis βάζω 5/10. Αν δεν αρέσει κάτι η δεν ξέρουμε το είδος το προσπερνάμε. Εδώ σε αυτό το συγκεκριμένο cd αυτό που με έκανε να το ακούσω αρκετά είναι η εταιρεία του που της έχω εμπιστοσύνη για τους καλλιτέχνες που μαζεύει κάτω από την στέγη της.

Έχοντας σαν παράδειγμα τους αγαπητούς μου Gaerea αλλά και τους Constellatia που παρουσίασα σχετικά πρόσφατα με την καινούρια τους πολύ καλή κυκλοφορία η εταιρεία μου έχει δείξει άψογα δείγματα από αξιόλογους μουσικούς ανά τον κόσμο. Και εδώ τα παιδιά από την Αυστραλία είναι καλοί στην μουσική τους και μάλιστα για πρώτη τους μεγάλη κυκλοφορία είναι ένα εξαιρετικό έργο για τους φίλους του extreme είδους της μέταλ σκηνής.

Επιθετικό, δυναμικό αλλά και ελάχιστα progressive στο στυλ των αγαπητών μου Σουηδών Meshuggah έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να πάει καλά και για ξεκίνημα μας δίνει την ελπίδα να περιμένουμε ακόμα περισσότερα από τους φίλους μας στο άμεσο μέλλον. Τα 'σκληρά' φωνητικά όπως και η κιθάρα είναι πολύ σωστά δοσμένα ώστε να δημιουργούν ατμόσφαιρα. Μου άρεσε το τραγούδι 'Eye of the Moon' με αυτό το ψιθύρισμα που έχει σε συνδυασμό με τα άλλα φωνητικά. Έχει γίνει πολύ καλή δουλειά και παραγωγή από όλα τα παιδιά και τους αξίζουν συγχαρητήρια γιατί στο extreme metal είναι εύκολο να κάνεις λάθη αν δεν ξέρεις τι κάνεις.

Κλείνοντας το μίνι αφιέρωμα στους φίλους μας από την Μελβούρνη να τους στείλω τα χαιρετίσματα μας και να πω ότι το cd τους ήταν πολύ καλό για το είδος πάντοτε ακόμη και για μένα που δεν ακούω συχνά extreme metal αλλά κυρίως συμφωνικά και πολλά doom, gothic και power φυσικά. Ελπίζω να συνεχίσουν δυναμικά τα παιδιά και να πάνε ακόμα ψηλότερα στο μέλλον, τους αξίζει μια διάκριση λόγω του ταλέντου τους. Θα συστήσω το cd στους φίλους του είδους που είναι πολλοί εκεί έξω.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Origins
02. Aurora
03. Black Blizzard
04. Baptised in Ice
05. Eye of the Moon
06. Northern Dawn
07. Necrocatacomb
08. Nightshade
09. Soul Furnace

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:
Dan Presland - Ντραμς
Ben Boyle - Κιθάρα
Rob Watkins - Φωνητικά
Tim Anderson - Μπάσο

Recording Studio: Bushido Studios, Melbourne
Producer / sound engineer: Troy Mccosker
Mixing studio and engineer: Kurt Ballou
Mastering studio and engineer: Alan Douches

Το εξώφυλλο του cd επιμελήθηκε ο Paolo Girardi.

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου του 2022 από την γνωστή μας εταιρεία Season of Mist.

Είδος: Blackened death metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 34 λεπτά.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ.

Exit mobile version