LifeSteps.gr

Induction - Born From Fire review (2022 release)

Induction

Τους αγαπητούς Induction από την Γερμανία τους ήξερα από την πρώτη τους μεγάλη κυκλοφορία το 2019 και τώρα είναι το δεύτερο τους cd που το περίμενα να το παρουσιάσω μιας και είναι συμφωνικό power metal και μου άρεσε πολύ και η πρώτη τους δημιουργία. Τώρα που βρήκαν και την εταιρεία τους, την Atomic Fire Records, μπορούν να αφοσιωθούν στην παραγωγή αξιολογότατων έργων μιας και έχουν όλο το ταλέντο που χρειάζεται για να προχωρήσουν μπροστά.

Βλέπω και άλλες κριτικές που κάνουν στα παιδιά από διάφορα μέσα και νομίζω ότι δεν τους πολυαρέσουν τα συμφωνικά μέταλ και αυτοί επιμένουν να τα παρουσιάζουν και να κρίνουν κάτι που δεν τους πάει στο στυλ. Είναι σαν να ακούω εγώ συνέχεια death metal, να βάζω 3-4-5/10 και να τα θάβω όλα τους. Αφού υπάρχουν διαφορετικά γούστα εκεί έξω και παίρνω παράδειγμα από τους Amaranthe και τους Ad Infinitum, δύο συμφωνικές μπάντες που άκουσα και δεν μου άρεσαν καθόλου οπότε τις παρέκαμψα από το να τους βάλω χαμηλές βαθμολογίες επειδή δεν είναι του γούστου μου.

Ξαναγυρνώ στους φίλους μας τους Induction και να τονίσω ότι η μουσική τους είναι πολύ πιασάρικη να το πω έτσι απλά, επική όσο χρειάζεται με τα απαραίτητα φωνητικά, χορωδίες και ρεφρέν που μένουν στο μυαλό συν τις μελωδικές κιθάρες και τα πλήκτρα που δημιουργούν μια ωραία συμφωνική ατμόσφαιρα. Για τους φανς του συμφωνικού ήχου σαν και μένα αυτό το cd ακούγεται πολύ ευχάριστα και είναι ένα must have για την συλλογή μας αλλά μπορεί να ακουστεί και από φίλους της ποιοτικής μελωδικής μέταλ φυσικά.

Μόνο οι φίλοι του extreme ήχου που παθιάζονται με thrash, death και black metal θα μείνουν αδιάφοροι από την κυκλοφορία των παιδιών. Και η πλάκα είναι ότι τους ακούω μετά από τους Black Lava που είναι extreme metal και μου φαίνονται σαν όαση μέσα στο σκοτάδι της νύχτας. Ωραίο μελωδικό μέταλ, τι άλλο να ζητήσει κανείς και να ακούσει για πριν από τον ύπνο;.

Να πω μπράβο στα παιδιά που κατάφεραν να βελτιωθούν έστω και στα σημεία σε σχέση με την πρώτη τους κυκλοφορία πριν από τρία χρόνια. Σε σύντομο χρονικό διάστημα απέκτησαν μια εμπειρία που φαίνεται στην μουσική τους και μπορούν να ατενίζουν το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Πιστεύω ότι στην τρίτη τους προσπάθεια όταν με το καλό μας την παρουσιάσουν θα έχουν φτάσει στην κορυφή της μέταλ σκηνής.

Εδώ θα τους βάλω ένα 9/10 στην δημιουργία τους και να μην ακούνε αυτούς που δεν τους αρέσουν τα συμφωνικά έργα, δεν είναι σε θέση να κρίνουν κάτι που δεν τους πάει στο στυλ και δεν έχουν και την πείρα από παρόμοια δημιουργήματα. Θα στείλω τα χαιρετίσματα μας και τις ευχές για ακόμα καλύτερες δημιουργίες και προπάντων υγεία φυσικά στους δύσκολους καιρούς που περνάμε σαν ανθρωπότητα γενικά.

Και αν προγραμματίσουν καμμιά περιοδεία να μην ξεχάσουν και την χώρα μας, εμείς θα τους περιμένουμε να τους δούμε σε ζωντανή εμφάνιση μαζί με άλλες μεγάλες μπάντες. Το cd συστήνεται σε όλους τους φίλους του καλού συμφωνικού μέταλ βέβαια. Όπως ακούτε και στο βίντεο παραπάνω που έβαλα από το Queen of Light είναι τόσο μελωδικοί.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01. Born From Fire
02. Scorched
03. Fallen Angel
04. Go To Hell
05. Embers
06. Order & Chaos
07. The Beauty Of Monstrance
08. Queen Of Light
09. I Am Alive
10. Ghost Of Silence
11. Eternal Silence
12. Sacrifice (Bonus Track)

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς:

Craig Cairns - Φωνητικά
Dominik Gusch - Μπάσο
Dominik Zester - Ντραμς
Marcos Rodriguez - Κιθάρα
Tim Kanoa Hansen - Κιθάρα

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου του 2022 από την εταιρεία Atomic Fire Records.

Είδος: Symphonic power metal

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 58 λεπτά.

Το επίσημο bandcamp των φίλων μας είναι εδώ για να πάρετε αν θέλετε το πρώτο τους cd από το 2019. Το καινούριο το βρίσκετε κανονικά από την εταιρεία τους εδώ.

Exit mobile version