LifeSteps.gr

Molllust - Mother Universe review (2022 release)

Mother

Πριν από λίγες μέρες είχα παρουσιάσει το ep από τους αγαπητούς Molllust και τώρα που βγήκε το κανονικό τους cd με τίτλο Mother Universe έχω την χαρά να το παρουσιάσω από τους πρώτους. Είναι μια πολύ αξιόλογη μπάντα που κινείτε στον χώρο του νεοκλασικού συμφωνικού μέταλ που θα αρέσει σε όλους τους φανς πιστεύω. Περιέχει τα τέσσερα κομμάτια από το μικρό ep 'Sun - Journey of Icarus' με την προσθήκη και άλλων τραγουδιών που φτάνουν το δημιούργημα στο χορταστικό μέγεθος των 75 λεπτών.

Εδώ σε αυτό το cd η αγαπητή Janika και τα άλλα παιδιά μας δίνουν ένα δείγμα από το τεράστιο ταλέντο τους στην νεοκλασική μέταλ μουσική. Με το μικρό ep που είχαμε ακούσει πριν λίγες μέρες είχαμε πάρει μόνο ένα μικρό αλλά αρκετό δείγμα από τι να περιμένουμε από την μπάντα. Πιστή στο καθήκον τους οι φίλοι μας μας το προσέφεραν και με το παραπάνω αρκεί να σας αρέσει αυτό το είδος φυσικά γιατί δεν περιμένω από φίλους του extreme ήχου να ακούν τόσο οπερατική μουσική.

Και το ότι προτιμούν να παραμένουν ανεξάρτητοι από εταιρείες και να αυτοχρηματοδοτούν τα δημιουργήματα τους με κάνει να μου αρέσουν περισσότερο γιατί έχουν βγει κάτω από δύσκολες συνθήκες και με την βοήθεια του κόσμου που αγαπάει την μπάντα και την στηρίζει στις δύσκολες στιγμές. Εγώ απορώ πως δεν τους έχει προσεγγίσει κάποια από τις μεγάλες εταιρείες εκτός κι αν το έκαναν και τα παιδιά προτίμησαν να ακολουθήσουν την μοναχική τους πορεία μακριά από συμφέροντα.

Αυτό όμως έχει και την επίπτωση να μην τους προβάλλουν τα μέσα εκτός από μένα και 2-3 άλλα, ντόπια κυρίως, γιατί οι υπόλοιποι περιμένουν λεφτά για να προωθούν τις μπάντες κάτι που θεωρώ απαράδεκτο γιατί επιπλέουν οι μετριότητες και χάνονται τα ταλέντα. Αυτό το έχω τονίσει πάρα πολλές φορές με τα συμφέροντα που παίζονται στις πλάτες των ταλαντούχων καλλιτεχνών και μας το έχουν πει και οι ίδιοι μέσα από τις συνεντεύξεις που είχαμε την χαρά να πάρουμε.

Αν σας αρέσει η κλασική μουσική σε συνδυασμό με το μέταλ τότε το cd αυτό είναι για εσάς και θα σας κάνει το κλικ για να το ακούτε συνέχεια. Σε μένα που αρέσουν αυτά είναι λογικό να βάλω και την ανάλογη βαθμολογία που στην περίπτωση μας είναι το απόλυτο δεκάρι όπως ακριβώς και στο μικρό ep πριν από λίγες μέρες. 10/10 λοιπόν και τα χαιρετίσματα μου σε όλους τους εκλεκτούς καλλιτέχνες που έδωσαν το ταλέντο τους για να φτιαχτεί αυτή η δημιουργία. Έχει και πολύ καλή παραγωγή ως συνήθως και ακούγονται όλα θαυμάσια. Συστήνεται στους φίλους του νεοκλασικού μέταλ φυσικά χωρίς δισταγμό.

Το tracklist του cd είναι το ακόλουθο:

01 Cosmic Ouverture
02 Sun – Journey of Icarus
03 Cosmic Promenade
04 Saturn – Human Clockwork
05 Cosmic Promenade
06 Venus – Poems of Love
07 Cosmic Promenade
08 Earth – Beauty of Diversity
09 Cosmic Promenade
10 Mars – The Game is Over
11 Cosmic Promenade
12 Mercury – The Desert Inside
13 Cosmic Promenade
14 Moon – Ostracised Companions
15 Cosmic Promenade
16 Jupiter – When Divine Winds Rage
17 Cosmic Promenade
18 Uranus – The Butterfly and the Spider
19 Cosmic Promenade
20 Neptune – Wrath of the Sea
21 Cosmic Promenade
22 Pluto – The Raven’s Lullaby
23 Cosmic Epilogue

Η σύνθεση της μπάντας αποτελείται από τους εξής μουσικούς (ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν γιατί είναι αρκετοί οι συμμετέχοντες σε αυτή την μεγάλη παραγωγή):

Janika Groß - vocals, piano
Frank Schumacher - guitar, vocals, e-bass
Lisa Hellmich - first violin
Julian Jönck - guitar
Andrea Zannin - drums
Manuel Toc - second violin
Anne Eberlein - viola
Alejandro Barria - cello
Imki Niemeier - doublebass
Harp: Carmen Alcantara Fernandez
Janika Groß, Julian Jönck - orchestration
Additional choir vocals: Janika Groß, Cosima Heinz, Süntje Kozlowski, Eva Morlang, Amelie Rex.

Το cd κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου του 2022.

Είδος: Νεοκλασικό συμφωνικό μέταλ

Η συνολική του διάρκεια είναι περίπου 75 λεπτά.

Το official site των φίλων μας είναι εδώ.

Μπορείτε να το αγοράσετε από εδώ όπως και άλλα cd από την μπάντα και τα μπλουζάκια φυσικά.

Exit mobile version